Descutan

Igår åkte mamma och köpte descutan på Apoteket. Det är ett medel man ska duscha med innan operationen för att man ska bli så steril som möjligt om man säger så. Denna ska man duscha med tre gånger innan operationen och efter får man inte använda smink parfym eller deo osv.

Enligt schemat ska man duscha såhär


En kommentar från Victoria

Victoria om Öppen jacka:
Hej,
Tycker det är starkt av er/du att skriva en blogg om din/er skolios. 
I april så har det gått 6 år sedan jag var tvungen att operera mig för skolios, hade två stora krökar ryggen, en i bröstryggen som de opererade men ej lyckades få till riktigt bra. Kröken i bröstryggen är kvar men inte i samma stora grad men är fortfarande stor då den har samma grad som då man beslutar att operera en person med skolios. Den andra kröken har jag längst upp i bröstryggen och går upp i nacken, denna har de ej kunnat opererar då riskerna är förstora och att nacken skulle bli helt stelopererad, vilket skulle innebära mycket mindre rörelsehet än vad jag har idag. Lever med ständig smärta varje dag så jag förstår dig helt och hållet och jag hoppas att din smärta försvinner efter operationen.
Idag är jag glad att jag gick med på att operera mig även fast jag inte ville, för även fast jag lever med smärta varje dag och att operationen inte blev så lyckad som man ville så kan jag leva ett normalt liv, kan göra nästan vad jag vill, ingen som inte vet om att jag har skolios och är stel opererade skulle aldrig märka något, kläderna sitter mycket bättre och man blir mycket gladare då man mår bättre och trivs med sig själv på ett annat sätt. Jag önskar att det hade funnits en sådan blogg om skolios när jag fick mitt besked om skolios och inför min operation. Säger inte detta för att vara dum men det kommer göra ont men vet du det blir bättre och du kommer bli rakare och längre och dessutom så finns det morfin för smärtan. Jag önskar dig all lycka till med operationen. Jag hoppas att allt går bra och att läkarna kan rätta upp så mycket som möjligt. 
Du ska vara stolt över din blogg!
Lycka till

Svar:
Tråkigt att höra att det blivit så jobbigt för dig Victoria! Jag beundrar även ditt sätt att se positivt på situationen. Tack snälla för dina fina ord, du anar inte vad glad jag blir!
Många kramar Julia (Och Hazal)

Öppen jacka

När jag har en jacka öppen hänger den helt snett och ena sidan hänger bakom mig nästan. Sjukt irriterande! Det bästa är dock att det bara kommer vara så i 6 dagar till och tills dess kan jag nog klara mig;)


Inskrivningsdagen

Ja då var dagen äntligen kommen för ett sista läkarbesök innan operationen. Kom dit halv 11, väntade på läkaren tills halv 12, så typiskt sjukhus men ja:) Idag var det inte min vanliga läkare klas jag träffade, utan en läkare vid namn Kajsa. Väldigt snäll osv men eftersom hon inte är min läkare kunde jag inte få svar på samma sätt som jag kanske hade kunnat få av Klas:)
.
Jag frågade henne hur många kotor dom skulle ta och det visste hon inte men hon visade på min rygg att dom skulle ta nästan hela vägen ner, men jag vågar inte lita på det med tanke på att hon inte hade min röntgenbild utan bara kollade på ryggen utifrån :) Dessutom berättade hon att jag skulle få eget rum och fick ha någon hos mig. Blev superglad.
.
Efter samtalet med henne var det dags för blodprov. Jag som tidigare varit livrädd för nålar kände ändå att det skulle bli okej eftersom jag ändå börjar bli van med det. Självklart är jag alltid lite rädd när jag ska blodprov men förr var det verkligen PANIK.
Sjuksköterskan hittade inget kärl att sticka i och fick trycka på armarna jättelänge tills hon valde en arm att sticka i=kom inget blod. Hittade inget i andra armen så drog fram en varm grej och hittade tillslut ett i handleden precis vid den där knölen ni vet. Där stack hon= kom inget blod. Fick kalla in en annan sjuksköterska som fick sticka i armvecket på nästa arm istället. Stack och grävde runt så att jag fick tårar i ögonen för att det gjorde så ont. = kom inget blod. Tre stick helt i onödan aj vad besviken jag var. Det diskuterades om jag skulle skickas till labratoriet så att dom skulle försöka istället men det beslutades senare om att dessa blodprover skulle tas under operationen istället. Snajsigt värre haha då slapp jag bli mer stucken idag iallafall!
Till sist fick jag posa inför kameran när det var dags för sköterskan att ta före bilder på hur min rygg ser ut nu så att de kan jämföra efter. Det fick bli bilder från alla håll samt några framåtböjda. Riktigt snyggt måste jag erkänna ;)
.
Fick sedan träffa en sjukgymnast som visade lite hur jag skulle komma upp ur sängen efter operationen osv. Det var samma sjukgymnast jag hade när jag fick min korsett så när jag nämnde korsetten sa hon att hon kände igen mig och frågade om jag hade träffat henne innan och visst hade jag det. Kul att hon kom ihåg mig efter nästan två år:)
.
Därefter var det dags för Narkosläkaren att tala om sitt. Fick lite information osv om hur länge jag skulle sova samt smärtlindring osv. Det var det som tog minst tid av allt tror jag. Dock härlig läkare som pratade om fåglar och massa grejer haha!
.
Sedan var det dags att träffa sjuksköterskan som hade hand om mig om man säger så. Hon gick igenom lite om hur veckan skulle bli och lite allmän information. Pratade lite om eget rum igen osv eftersom läkarn nämnt det men hon sa att det var inte säkert att jag kunde få ett enkelrum eftersom jag har fyllt 18. Dock skulle hon försöka kolla om det gick och hon skulle skriva en lapp på min journal att jag önskade eget rum. Därför var det också liite osäkert om det gick att ha en förälder med men jag tror det löste sig tillslut, eller jag hoppas iallafall. Blev liksom inget riktigt klart beslut där. När hon ringde till avdelningen och hörde om det var många den veckan så trodde de att det kanske gick att lösa om det inte kom in något annat. Jag håller tummarna men respekterar självklart om någon annan behöver rummet mer än jag.
.
Därefter skulle det egentligen vart dags för röntgen, men tydligen hade inte röntgen någon tid för mig idag. Det är ingen vanlig röntgen jag ska göra tydligen utan en så kallad Ct röntgen. Fick en tid för den på måndag kl 13:45. Kl 18:00 samma dag ska jag skrivas in på avdelningen så jag fick välja om jag fick åka hem emellan eller gå dit direkt. Kände dock att det inte fanns så mycket för mig att göra där så valde att åka hem först. Segt med tanke på att det var min sista dag i skolan som jag nu istället missar. Det innebär att jag får ha lite avsked med alla på fredag :)
.
Eftersom min mamma fortfarande inte vill ta ledigt för att sova med mig har jag bett min pappa som bor 2 timmar bort komma och sova med mig. Det viktigaste för mig är att jag inte är ensam från måndagen till tisdagen då jag kommer vara livrädd inför operationen.
.
Lite övrig info då också:
Skoliometern mätte 17 grader på den översta kröken och 5 på den nedersta. Sist vet jag bara att jag hade 15-16 grader på den översta. Undra om kröken blivit värre tro? (den mäter lutningen på revbenen)
Jag var idag 167,5 trots att vi mätte två gånger. Sist var jag 168.
Efter tre misslyckade blodprov kände jag mig som en nåldyna och såg ut såhär. Snyyyggtt.

Birthday girl!

Yes idag fyller jag 18 år. wihoo!
Dagen ska firas med skola! nä men det är första dagen tillbaka i skolan på 6 veckor eftersom jag haft praktik:) ikväll ska jag ut och äta med min tvillingsyster och en kompis. Det ska bli mys!
Efter det är det dags att plocka fram kläder för imorn är det en lång dag på sjukhuset som gäller med massa röntgenbilder osv. Då gäller det att man har rätt kläder på ;)
.
.
Osminkad och allt men den bjuder jag på! Dags att göra sig iordning inför skolan!
Hoppas alla får en toppendag<3

Du är saknad

Älskade vän vad jag saknar dig. Du är världens bästa glöm aldrig det<3

Mitt hjärta smälter


Svar på frågor

sam om Fyller i papper:
Hej, har du hunnit bli nervös ännu Julia ? :p
det är ju trots allt en ganska stor operation du ska genom gå <3
Svar:
Jag började bli lite nervös i samma stund som jag fick veta att jag fått en tid, men ingen super nervositet ännu haha:) Min hjärna har inte tagit in att jag ska opereras riktigt tror jag. När jag väl kommer till sjukhuset kommer jag nog att bli mer nervös haha:)

alicia om Svar på fråga:
är det vid 40 grader man får operera?
Svar:

Hej Alicia eller Alice eller vad du nu egentligen heter...Fyndigt att byta namn haha?
Oftast opereras krökar över 45 grader men om man fortfarande växer och graderna överstiger 40 grader brukar man operera. Är väldigt nyfiken på hur många grader din stora krök mäter:))


Fyller i papper

Tillsammans med operationstiden fick jag en bunt frågehäften att svara på inför inskrivningsdagen nästa vecka. Idag tog jag tag i dom och svarade på alla frågor osv.
En/två frågor ställde mig mot väggen om jag ska vara ärlig. Jag fick sitta och fundera ett bra tag!
Vad hade ni valt?
.
Det var många häften som skulle fyllas i och de flesta frågorna handlade om vilken smärta man hade och mediciner osv:)

Svar på fråga

ella om Seriöst nu får det fan räcka!:
der finns ju olika grader på skolios, är det inte om man har över 30grader som man måste ha korsett? iallafall hur många grader har du? svara gärna i inlägg:)

Svar:

Hej Ella!
Olika sjukhus resonerar olika men oftast ger de en korsett om graderna överstiger 25 grader och man beräknas fortsätta växa! :) När jag fick min korsett hade ja 36 och 34 grader, nu har jag 46 och 31.
Tack för din fråga! du är välkommen att mejla mig till Jul-ia.s@hotmail.com om du har fler frågor!
Kram Julia

Ännu en bild från förr

Här är en bild från 1922. Man kan tydligt se att hon har skolios. Till vänster kan hon böja sig långt men till höger tar det emot. Ni med skolios, visst känner man igen sig? :)

Seriöst nu får det fan räcka!

alice om Operation:
Undrar bara om du vet vilken stor operation det är som du ska göra? det varkar som du tycker att det är småpotatis och att det ska bli "kul" du skriver också att det är häftigt att vara med om en sån stor operation. blir nästan lite trött på att höra det. jag har skolios själv och ganska stor krökning på min rygg. min läkare avrådde mig från att operera eftersom att han inte trodde att det inte skulle skada att fortsätta leva som jag gör.. känner flera stycken som har opererat ryggen och jag hoppas verkligen du vet allvaret med att göra det. jag har haft många problem med min kropp genom åren, har opererat öronen, blindtarmen, halsmandlarna, polyperna och för inte så länge sedan fick jag reda på att jag hade fel på mitt hjärta. det verkar som att du har den här bloggen för att alla ska tycka synd om dig. inte något illa menat men tycker du ska tänka efter lite hur stor det verkligen är med skolios. innan du säger att det är "häftigt" att vara med om en ryggoperation.

Svar:

Nu orkar jag inte sitta och ta allt och vara snäll. Jag VET vilken stor operation jag ska göra. självklart är jag livrädd och orolig över operationen men det betyder inte att jag ska gå in med en negativ inställning till det. Många tycker att sjukhus är skrämmande vilket jag tycker tvärt emot. Jag tycker det är intressant med sjukvård och sjukhus och genom det perspektivet tycker jag att det ska bli spännande. Genom mitt "vanliga" perspektiv är jag rädd och vill inte alls göra det. Småpotatis, pff det tycker jag verkligen inte! det här är det största som någonsin kommer hända mig.
Anledningen till att jag sett fram emot operationen är för att jag har ONT. VARJE DAG. Jag sitter snett och jag tycker det är fult. tror du jag vill opereras bara för att? till skillnad från din läkare så rekomenderade min att jag skulle opereras eftersom det bara kommer att bli värre. Du har säkert haft det jättejobbigt med dina operationer men det låter som att jag inte ens borde opereras bara för att du har det värre eller vaddå? känns som att du skriver det här bara för att folk ska tycka synd om dig?
Jag tycker att det är något häftigt att vara med om ja. Det är något som kommer att följa med mig resten av mitt liv och det är något som gör mitt liv till det bättre. så ja, jag tycker att det är häftigt vare sig du blir trött på det eller inte. Är du bitter för att du måste leva med din skolios och inte jag?
Det som gör mig mest förbannad är att du sitter och skriver att jag har denna bloggen för att folk ska tycka synd om mig????? absolut inte!!!! jag har precis suttit och skrivit ett helt inlägg om varför jag har denna bloggen? läs först tack. Jag hatar dessutom när folk tycker synd om mig så jag har ingen anledning till det.
Egentligen borde jag inte ens lägga ner energi på dig, men tyvärr, tre patetiska kommentarer från olika människor på två dagar gör mig bara förbannad. Jag förstår själv att du är bitter över något annars hade du inte haft någon anledning att klaga hos mig.

Ni som upplever mig som bitter och arg så ja, just nu är jag det ja! i vanliga fall är jag världens snällaste människa men när folk retar upp mig blir jag så jävla förbannad!

Till sist Alice du skriver att det inte är något illa menat? vad menar du då med denna kommentar om hur irriterande jag är? Om du hade känt mig på riktigt, kanske pratat med mig eller träffat mig hade du sett att jag är så långt ifrån den person du beskriver i din kommentar som man kan komma. Jag ser ALLT från den ljusa sidan och folk brukar fråga hur jag orkar vara så glad och positiv inför allt. Det är bara sån jag är, jag ser ingen anledning till att gräva ner mig och blunda för verkligheten.
Jag ber om ursäkt för en positiv inställning till livet.

Förlåt alla fina människor som detta inte berör. Ni är världens bästa och ni är guld värda<3

Att göra det bästa man kan

Denna blogg skapades av mig och hazal i augusti 2010. Syftet med bloggen var att vi skulle kunna skriva av våra egna känslor/erfarenheter men samtidigt hjälpa andra i samma situation. Nu, ett och ett halvt år senare lever bloggen fortfarande kvar.
.
Jag driver nästan bloggen själv nu. Varje dag sitter jag och funderar på vad jag ska blogga om. Är det tillräckligt intressant eller har jag skrivit om det här tidigare? är tankar som flyger genom mitt huvud. Hälften av alla inlägg jag gör är för min egen skull. Den andra hälften gör jag enbart för eran skull! Det är ni läsare som gör att jag bloggar så ofta som jag faktiskt måste säga att jag gör.
.
En blogg om skolios är inte lätt att driva. Det är ett begränsat område att skriva om. 462 inlägg har det blivit. 462 inlägg om bara skolios. Jag kämpar varje dag för att bloggen ska gå framåt, att vi ska nå ut till fler med skolios samt hjälpa de som redan läser bloggen. Ni är min drivkraft!
.
Varje kommentar jag får blir jag så glad över! När det då kommer till att få skit för det man skriver, skit för att man skriver av sig eller för att hjälpa er, då svider det i hjärtat! Det har hänt några gånger under den tiden vi haft bloggen, och vi blir lika ledsna varje gång. Man kan framföra budskap på ett vänligt sätt, och att trycka ner oss lär aldrig hjälpa.
.
Till Lisa som kommenterade igår. om du läser det här, (om du inte redan slutat läsa vår blogg vill säga) så vill jag säga en sak. Jag vet vilken kommentar du menade. Den kommentaren var jag extra glad över att läsa, dock var jag inne på min mobil och läste mina kommentarer i helgen så därför kunde jag inte acceptera den. Det var en sån kommentar jag tänkte spara och lägga upp under kategorin "kommentarer från läsare<3" Dock blev det ju aldrig så eftersom du var så snabb med att hänga ut oss som dåliga människor som inte bryr oss om vad andra tycker. Jag tycker din kommentar var vänlig i högsta grad, och jag skulle aldrig få för mig att radera den.
Hoppas du förstår vad jag menar och att vi rett ut detta missförstånd:)
Och tillsist vill jag tacka för din första kommentar, den glädjer mig mycket!

Oki

Bea om Hos pappsen:
Sålänge som där inte lägs in många akut får alla med denna operation ett eget rum. Så om du ej får ett behöver andra det mer än du! Besökstiderna är samma vilken ålder du än har och vilket rummet får(enkelt/dubbelt) Din familj får komma hur tidigt de vill, besökstider gäller släkt och vänner. Så snälla innan du beklagar, läs på lite mer !!

SVAR
Informationen i inlägget jag skrev är baserade på de papper jag fått samt information från andra människor som har opererats på sahlgrenska. Jag ber om ursäkt om något av det inte stämmer. Dock undrar jag hur det kommer sig att du verkar veta allt i detalj? (obs, inget illa menat bara nyfiken) Har du kanske själv opererats där eller jobbar du på avdelning 16? Skulle gärna vilja veta!
Men som sagt, detta är bara vad jag hört från många andra och mer exakt information lär jag få den 27! Det enda jag är riktigt besviken på är att jag får sova ensam! *Citerar från foldern*" Föräldrar till minderåriga barn brukar kunna dela rum mer barnet (extrasäng inne på rummet). I övriga fall är sjukhusets resurser små vad gäller övernattningsmöjligheter."

Haha varför blev alla så arga plötsligt?

Lisa om Svar på fråga från orolig läsare:
orka att ni inte accepterade min kommentar, den va ju inte elak/nedvärderande på ngt sätt, ni sjönk rätt mycket i mina ögon nu kan jag säga.
Brukade va in här och kolla flera ggr dagen, men nu vette fan eftersom ni iaf inte bryr er om andra läsares kommentarer, med andra ord andras åsikter.
SVAR
Vet inte vilken kommentar du menar men vi accepterar alla våra kommentarer som vi får oavsett vad det står. Dock kan det dröja ett tag tills vi accepterar dom om vi inte har tillgång till dator eller liknande (eller om vi vill svara på dessa kommentarer så accepterar vi dom inte förns vi gjort det. På så sätt håller vi koll på vilka kommentarer vi ska svara på eller inte). Vi bryr oss i högsta grad om vad våra läsare har att säga så kom inte och säg annat! Du får gärna tala om vilken kommentar du menar:)

Hos pappsen

Denna helgen var jag hos min pappa och skulle fira min födelsedag lite tidigt:) Vi diskuterade faktiskt min operation på riktigt denna gången. Han läste mina papper och skrev ner viktig information och nummer till sjukhuset osv. Han och hans tjej sa även att de inte skulle lämna mig ensam på sjukhuset.
Till skillnad från mamma som bor en halvtimme bort ska de försöka vara med mig så mycket som möjligt på sjukhuset osv, och de bor ändå två timmar bort:) Grymt!
.
Nu gäller det bara att övertala sjukhuset om att jag ska få ett eget rum så att jag får ha en förälder med mig. Det känns så sjukt segt att allt ändras bara för att man fyllt 18 precis. Hade det vart en vecka tidigare hade jag inte behövt betala massa satans pengar, jag hade fått ett eget rum och jag hade fått ta med mig en anhörig.
Nu när jag istället har fyllt 18 kommer jag troligtvis få dela rum med en eller flera, ha begränsade besökstider och inte få ha någon med mig förutom mellan kl 14-19 varje dag (Hoppas att det inte gäller familjen). Inte så kul om jag ska vara ärlig. Dock gäller ju dessa besökstider enbart om man delar rum med andra vad jag hört iallafall.
.
Jag är livrädd för att sova där själv och rullas ner till operation på morgonen helt själv utan att jag har någon av mina föräldrar med mig:( vet inte vad jag ska göra!
.
Menmen, detta var som sagt sista helgen hos pappa på väldigt länge eftersom det är en två timmars bussresa till honom och jag får inte åka buss på tre månader om man ska följa läkarens ordinationer.

Svar på fråga från orolig läsare

anonym... om Till Alicia:
hej, jag har precis fått reda på att jag har skolios och ska ha få korsett så snart som möjligt. jag är jätteledsen och gråter hela tiden och är jätteorolig. hur känns de att ha korsetten? gör de ont? hur ofta måste man ha den, får man ta av sig om jag ska bada i sommar? kan ni lägga upp bilder på en korsett för skolios? jättetacksam för svar, mår verkligen jättedåligt över det här...ta gärna upp svaret i ett inlägg så jag ser ni när svarat... kram
Svar:

Hej fina du!
Du behöver inte vara orolig, det kommer att gå jättebra! Till en början känns korsetten ovan och det tar några dagar tills kroppen ställt om sig efter korsetten. Därför kan de under de dagarna skava och göra lite ont, men det går över ganska snabbt!:)
Hur mycket du ska ha den beror på om du har dag eller nattkorsett. Dag har man ungefär 20-23/dygn beroende på vart i sverige man bor. Har man nattkorsett används den endast på natten. Oroa dig inte, du kommer att kunna bada till sommaren. När du ska bada tar du av dig den och när du badat klart tar du på den igen. På så sätt fuskar man fast på en lagom nivå:) Det är helt okej att ta av den och bada då det är bra för huden att kyla ner sig lite eftersom det oftast är varmt under korsetten!

Våra korsetter såg ut såhär:Dom ser alltså olika ut beroende på vart man bor:)
Mer om korsett kan du läsa i vår kategori allt om korsett!

Lycka till, det kommer att gå jättebra ska du se! :) om du vill fråga något mer eller bara vill prata av dig lite är du välkommen att mejla till jul-ia.s@hotmail.com

Kram Julia

hål mellan revbenen

På min högra sida där mina revben är helt missbildade kan jag känna ett hål mellan mina revben längst ner. Det är så stort att man får in fingrarna emellan. Det känns jättekonstigt;)
Jämför det med andra sidan så kanske ni förstår vad jag menar:)

Cute

När jag fick reda på min operationstid var jag ju som sagt på min praktik(med ungdomar). Jag visade min röntgenbild för en kille som tyckte det var intressant.

Igår vid matbordet rörde han handen i en ormluknande rörelse och lät personalen gissa vad det var. När alla gissade fel sa han, nej det är hon,Och pekade på mig. Haha söt!


Iväg till körskolan

Nu ska jag snart iväg till körskolan och diskutera hur jag ska göra med mitt körkort. Jag pratade med min körlärare imorse och han föreslog först att jag skulle avboka min operationstid. Tror inte att han förstår hur länge man behöver vänta på en sån här operation :)
Därefter föreslog han att jag byter uppkörningstid med min syster som är en vecka tidigare. Dock har hon kommit längre än mig och jag kommer ALDRIG att bli klar till uppkörning på 1 och en halv vecka!
.
Så, nu ska jag iväg och prata med tjejen som jobbar i receptionen där. Jag själv vill vänta tills maj så att jag slipper stressa, men vi får se vad hon säger.
.
.
Ska också åka iväg till min praktik lite tidigare så att jag hinner prata med mina lärare i skolan innan. När jag kommer tillbaka till skolan efter praktiken om två veckor är det bara en vecka kvar tills operationen och det behövs lite planering med skolan innan det känner jag.

Jag har fått en operationstid!

Den 3 april ska jag opereras!

Jag är så lycklig att det inte går att beskriva! Jag satt på min praktik och spelade fia med en "vårdtagare" när mamma ringde. Jag trodde att hon skulle fråga när jag kom hem eller liknande men icke.

-Du har fått en operationstid den 3 april!

Lyckan går inte att beskriva. Det snurrade i huvudet och jag skakade i hela kroppen när jag lagt på. Jag slog tärningen men glömde att flytta min spelpjäs. Jag satt bara och log.

Det är tre veckor kvar!! 3 veckor, det är helt sjukt lite. Jag har väntat i 7 månader och äntligen är dagen nära!
Jag kommer att fira påsk på sjukhuset i år. Det kommer bli den bästa påsken någonsin!

Dock fyller min vän 18 år på påskafton vilket vi skulle fira, men det får bli en annan gång!:)
en till sak som är väldigt typisk. Jag skulle ha uppkörning dagen efter, alltså den 4 april. Nu måste jag skjuta fram mitt körkort till slutet av maj, men jag känner att det är inget jag deppar för. Operationen är tusen gånger viktigare!:)Alla är välkomna att mejla mig!

Jag ville bara säga en sak som jag vill att alla ska veta om. Om ni någonsin känner att det är något ni undrar över eller bara vill lätta ert hjärta och prata om er skolios, är ni såå välkomna att mejal mig!
Inga frågor/tankar är dumma. Jag vet att det är många som läser bloggen men som inte vågar skriva till mig pga "skolios är pinsamt och privat" grejen. Men så är det inte, jag tycker bara att det är kul om ni hör av er så det är inget att skämmas över!:)
.
Så, mejla så fort ni känner för det! Jul-ia.s@hotmail.com

Prata om skolios

Jag kom att tänka på en rolig grej. För ett tag sedan när jag hade körlektion satt jag och min körlärare och  diskuterade när jag skulle få mitt körkort. Jag berättade att det hade vart bäst om jag fick det innan april eller alternativt i början av april eftersom jag ska opereras mot våren. Min körlärare blev då lite tyst och sa, jag hoppas inte att det är något allvarligt?
Nejdå svarade jag, jag ska bara steloperera ryggen så jag får inte köra bil på en månad efter det så då blir det ju jobbigt att vänta med körkortet.
Men det lät ju ganska allvarligt tyckte han.
Jag berättade att jag har skolios och att det är därför osv. Han visste inte riktigt vad det var så vi satt en hel körlektion och diskuterade detta fenomen. hahah så söt är han, han frågade om jag hade det i mina ben också. Var tvungen att skratta lite när jag såg skoliosben framför mig;)
Dock sa han att det kunde man inte se på mig att jag hade, så det var ju bra:)
.
.
.
Med tanke på detta så sa han att han skulle hjälpa mig att få körkort innan. Toppen!
.
Den 2 april har jag teoriprov och den 4 april ska jag ha uppkörning. Någon som vill vara nervös med mig?

Tell me a story

.
Tycker att den här var himla fin!

Erik Emanon

Fick ett mejl angående upswedens nya stjärnskott Erik Emanon! Hans debutsingel breaking love släpps den 25 mars men redan nu kan man få höra ett litet smakprov på låten. Jag tycker att den verkar grym!
Erik är född 1992 och har sysslat med musik i hela sitt liv. Jag ser fram emot när hela singeln finns att lyssna på. Även om man inte hör så mycket av låten nu tycker jag att det ger en härlig försmak av hur det kommer att låta, eller vad tycker ni?:)
Läs mer om erik här----> http://erikemanon.se/

Till Alicia

Alicia om Berätta vem du är!:
Jag är snart 15 år, bor i Stockholm och har skolios och därför nattkorsett. Det har jag haft sen slutet av sommaren 2011. Det här är första gången jag skriver ut att jag har skolios, för tycker det är jobbigt att prata om. Gör inte ni det? 
Jag följer inte eran blogg så bra, men kollar in lite så och då och det har jag gjort i kanske 3-4 månader nu. Hittade den på google.
Hoppas det går bra med din operation Julia! Jag undrar också hur det blir efter man har opererat, kan man fortsätta träna och så. Tror inte jag kommer behöva operera men undrar ändå... för man vet ju aldrig hur det blir i framtiden.

Svar:
Vad modigt av dig att prata om det! Till en början kan det vara jobbigt, det är mycket känslor osv men med tiden blir det bättre! Man ska ju också veta att Skolios ALDRIG är något att skämmas över!:)
Efter operationen får man succesivt börja träna igen och när man är färdigläkt kan man leva ungefär som innan! Jag hoppas att du slipper operation,
Kram!Pratat med koordinatorn , igen.

Igår bad jag mamma ringa och prata med koordinatorn eftersom jag själv inte riktigt gillar hennes ton (haha). Hon sa att hon bara hade scheman fram till påsk men att alla var uppbokade. Däremot skulle hon få nya scheman nästa vecka. Mamma propsade på att då ringer hon tillbaka, så nästa vecka får jag kanske nya besked vem vet. Men, jag har inga förhoppningar om det här längre för det känns som att det aldrig kommer att bli av.
..
Jag blev inte heller besviken över att det var fullt fram till påsk, för något annat hade jag inte räknat med. Dock är ju påsk tidigt i år så det finns ju kanske fortfarande en miniii chans att jag kan få en tid i april eller vad tror ni?

Kolla på andras ryggar

Något som jag kom att tänka på häromdan är att jag alltid går och kollar på andras ryggar. Är jag i skolan, på stan, på stranden osv kollar jag alltid på andras ryggar för att se om dom kanske har skolios. Jag kollar efter sneda axlar, puckelrygg mm. oftast finns det inget att se, vilket är tråkigt tycker jag;)
Endast två gånger har jag sett randoms med skolios. När man ser det känns det så himla skönt på något sätt, att veta att man inte är ensam.
Är det bara jag som gör det här eller?;)

Vad fina ni är!

Fick så många fina kommentarer från er läsare som presenterade er! De flesta har hittat hit via Frida tidningen vilket är jättekul! Jag tycker också att det är jättekul att vi har läsare både med och utan skolios, det är grymt! :D

Jag vet inte vad jag vill få sagt med det här inlägget men. Jag vill bara säga tack för att ni är världens bästa läsare som kikar in här och läser vår blogg. Ni är guld värda och jag blir jätteglad för alla era kommentarer!
Speciellt roligt är det när man får kontakt med nya människor som läser bloggen utan att tidigare ha lämnat en kommentar, då kan jag få veta lite vilka ni är också!:)
Det känns otroligt skönt att jag har så många bakom mig sen när det är dags för operationen och rehab osv!
Ni är bäst<3

3 Mars

Jag blev plötsligt väldigt nöjd med min rygg.

Jag älskar mina fina vänner i min klass<3

Idag har jag träffat klassen igen för första gången sedan v 6. Gud vad jag saknat dom! Detta beror ju då på att vi alla är ute på praktik hehe. Iallafall, min klass är världens bästa. Bästa humorn och allt som behövs!
Ofta får jag frågan, har du fått en operationstid än?
Det känns som att hela klassen är med mig i det här. Alla är glada för min skull och hoppas med mig att det ska bli av snart!
De har även sagt att de ska komma och hälsa på mig när jag har opererat mig. Världens finaste<3 Det betyder otroligt mycket för mig att ha det stödet från dom samt mina andra vänner!
Jag vet också att min klass kommer att stötta mig när jag kommer tillbaka till skolan och har det tufft med läxor tex som jag ligger efter med.
som sagt världens bästa<3

En fråga från Sanna

har en fråga till Julia : är du nervös inför att du ska operera??
undrar för jag kanske ska göra det (har 44 grader) hur många grader har du ?? tacksam för svar :)<3

Svar: Hej Sanna!

Tack för dina fina ord i den tidigare kommentaren:)
Som svar på din fråga, ja lite nervös är jag allt men än så länge tycker jag bara att det ska bli kul:) Om du funderar på att opereras tycker jag att du ska göra det!:) (okej, jag vet inte själv hur det känns än, men jag tror inte att du kommer att ångra dig!) När du blir äldre finns det ju även chans för att du får mer ont i ryggen, samt att eftersom din krök ändå är ganska stor så finns det risk för att den fortsätter att öka lite år för år:) okej nu kom jag in på något helt annat men jag ville bara säga det ;D.
Jag har 46 grader vad jag vet just nu om det inte ökat mer sedan mitt senaste läkarbesök.

Tack så mycket för din fråga, kram!<3