Min rörlighet efter operationen

 

Bildbomb nr 1

Dessa bilder är från min kamera. Frida och Micaelas bilder kommer upp inom de närmsta dagarna. Det blir alldeles för mycket att ladda upp alla samtidigt hehe :)
.
 

Puh

Har nu äntligen kommit hem efter en hel dag ute på vift. Tåget gick 17:25 och ca 17:30 slutade min mobil att fungera. L.O.V.E.L.Y.
Fick alltså åka tåg i 4 timmar utan att kunna göra något. Jag kunde varken lyssna på musik,smsa,ringa någon eller använda mitt internet. KUUL. Fick inte heller tag i min kära familj som skulle hämta mig vid tåget så med en ond rygg fick jag vänta på bussen i ytterligare en halvtimma och sedan åka buss i en halvtimma och kånka min tunga väska ända hem. Ibland känner jag att jag älskar livet. 
.
Iallafall. Jag har haft världens bästa helg och jag saknar redan Hazal och alla er som kom på träffen. Sjuukt!
Har fått bilder skickade från Micaela och Frida så jag tänkte att jag lägger upp dom under de närmsta dagarna så får alla som var med på träffen ta de som ni vill ha? :)
.
Ja vad ska man säga. Då var äventyret slut för denna gång. Godnatt!

.
.
Bjuder på en bild från min kamera. Fina flickor! <3

In mot stan

Nu är väskorna packade och vi har lämnat Hazals fina lägenhet för denna gången. Det ska bli jättetråkigt att åka hem men jag hoppas att vi ses snart igen! Kl 17:20 går tåget mot Göteborg!


Lite om gårdagen


Mys i parken


Nu kör vi!

Vi är så peppade det ska bli superkul idag! Just nu sitter vi på tåget påväg in till stan! Bjuder på en bild på vår frukost i brist på annat haha!


kvällspromenad!


Hos Hazal!

 
 
Idag träffades vi klokan halv ett på centralen, äntligen!!! Det kändes overkligt och kul på samma gång. Vi köpte med oss lite fika och satte oss i en park, där vi pratade om livet och solade. Efteråt gick vi runt i butikerna och shoppade lite. Det var jättehärligt väder, och om det inte hade vart för Julias tunga väskor hade vi gått runt längre. Men vi har ju trots allt hela helgen på oss. Därefter tog vi tunnelbanan hem till Hazal och nu sitter vi bara i Hazals rum och väntar på att maten ska bli klar. Vi håller även på att ta bilder och planerar morgondagen.
 
 

Nu är jag här!

Nu har vi landat på en gräsmatta inne i Stockholm! Det är supervarmt och vi myser med lite fika i solen samtidigt som vi planerar morgondagen!


Stockholm here I come

Står och väntar på tåget till Stockholm nu! 12:20 får jag äntligen träffa hazal igen! Wii


Ny kallelse!

Igår när jag kom hem hade jag fått ett brev från Sahlgrenska. Jag blev rädd att dom hade skjutit fram min tid ytterligare eller något liknande när jag såg brevet på min säng. Dock var så inte fallet, tiden var ändrad, men till två dagar tidigare! Jippi! Det är alltså den 21 jag ska dit nu istället för den 23 :) det är min första riktiga dag på praktiken men äsch, jag har ju inte långt att gå direkt ;) Det roliga är att just den dagen ska jag dit, Janna ska dit och en tjej vid namn Jennifer ska också dit. Både Jennifer och Janna ska dit på inskrivningsdag inför deras operation. Båda två kommer jag att få träffa på avdelningen veckan därpå när jag praktiserar och de har opererats. Jättekul tycker jag! Nere på mottagningen dit vi ska den 21 brukar jag alltid se skoliostjejer. Dock brukar jag aldrig känna igen någon. (Kristin din buse som aldrig sa till hehe). Denna gången är det två ansikten jag känner igen ;)


Livet leker

Ligger på bohus malmön och solar, så härligt att för en gång skull kunna sola!


Scoliosis awareness filmen är klar!

Kommer ni ihåg tjejen som samlade in videos från olika människor runt om i världen för att göra skolios mer uppmärksammat? Nu är videon klar! 
Synd att ingen av er deltog måste jag säga, menmen det kommer nog fler chanser! Tänkte att vi gör en egen här i Sverige snart! :)
 
 
 
Ja som ni ser fick jag äran att pryda framsidan på videon haha... Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag. Tjejen har gjort ett grymt jobb! Här är hennes blogg---->http://scoliotic-mind.tumblr.com/
 
Ps. Glöm inte rösta på mig i Fototävlingen. Nr 2, Rösta hääär
 

Att ha korsett

Insåg att det var längesen jag skrev ett inlägg om korsett, och den största delen av er läsare har ju faktiskt korsett. För två år sedan hade jag nästan precis haft min korsett i en månad. Jag var på gotland den veckan och jag bar den med stolthet.vädret var katastrofalt och därför hade jag inte speciellt mycket problem med klädval.
Ett par shorts hade jag dock med mig. Det var ett par som satt så tight att jag fick ha dom under korsetten. (inte för att jag någonsin hade byxor eller trosor för den delen över korsetten iallafall, men ändå). 
Hur gör ni, har ni kläderna under eller över korsetten? 
Jag tyckte att det var så jobbigt att ha kläderna över, dom liksom halkade ner så fort man böjde sig/satte sig ner och det var jätte obekvämt. Därför tog det också längre tid när jag skulle på toa. Eftersom kläderna satt under korsetten tog jag alltid av mig korsetten när jag skulle på toa. Lite lagom kul när man hörde mina kardborreband inifrån toaletten haha. 
Vid den tiden hade jag ju inte haft min korsett så länge och jag hade på mig den varenda liten minut som jag skulle. Det var knappt att jag tog av den en timma per dag. Jag beundrar mig själv för hur jag orkade, senare i slutet av min korsettbehandling klarade jag knappt av ett par timmar per dag. Fy. 

Ville bara med detta inlägg säga att ni är starka! Fortsätt kämpa, tiden kommer att gå fortare än vad ni tror. Det har redan gått två år sedan jag fick min korsett, det känns som om det var igår. Kan fortfarande komma ihåg hur smidigt korsetten flög på/av. 
Sommaren är den tuffaste perioden med korsetten, men det blir bättre! <3

 
En random bild från den sommaren. Och ja, det är den blonda som är jag haha.

Det börjar närma sig!

Nu är det knappt en vecka kvar tills träffen i Stockholm och det börjar anmäla sig fler och fler. Superkul! 
Ni som ska komma och inte har mig på fb får gärna lägga till mig där så att jag kan bjuda in er till evenemanget vi startat där :) Julia Sundström.
 
Vi är ca 12 stycken nu som ska komma. Jag tycker att det ska bli jätttekul att träffa er! Det blir intressant att se vilka det är som läser min blogg och som faktiskt går igenom samma sak som jag gör/gjort :D
 
Kram!
 
Ps, glöm inte att rösta på mig i fototävlingen!  Rösta här. Min bild är nr 2!

Morgon och kväll

Jag har märkt en sak. Min rygg blir snedare på kvällen. Är det någon som känner detsamma? Tog en bild igår kväll och en ny imorse. Här har ni resultatet. Den första bilden är alltså tagen på kvällen.

Ps, glöm inte att rösta på mig i fototävlingen! :) Rösta här. Min bild är nr 2!


Wiii

Janna som vart med lite här på bloggen innan kommet ni säkert ihåg. Iallafall, hon har väntat på operation sedan i november/december tror jag och nu har hon äntligen fått en operationstid. Det är inte vilken dag som helst utan den 29 augusti. Detta innebär att det är under samma period som jag har praktik på den avdelningen. Detta in innebär att jag kommer att kunna besöka henne varje dag men samtidigt jobba. Det ska bli så grymt kul!!! Grattis Janna jag vet hur du känner just nu, lycka, spänning, rädsla och ja alla känslor som finns på en och samma gång :D


Begränsningar

 
När jag ser sånna här bilder inser jag att detta aldrig är något jag kommer att kunna göra. (Inte för att jag kunde det innan men ändå haha). Däremot har jag fått så mycket annat tillbaka av operationen så jag tror att jag klarar mig utan att kunna böja mig allt för mycket i olika riktingar! 
 
Ps. Är med i en fototävling ni får väldigt gärna rösta :) Jag är nummer två. Rösta här

Liseberg

Hänger på Liseberg idag och åker allt jag vill. Det känns bra i ryggen så därför åker jag trots att jag egentligen inte får lov:)


Ny klänning!

Köpte en ny klänning på Gina tricots rea här om veckan. Idag kom den till pass. Jag vet inte varför men jag älskar verkligen öppna ryggar, jobbigt kanske att modet kom just i år när jag har ett ärr som ska tejpas i solen osv men äsch!


Smärta

Jag hatar det här! 

Spikat och klart!

Idag har jag bokat min resa till Stockholm. Det blev den sista av de två nämnda helgerna så den 27 åker jag till stockholm och stannar tills den 29! Det ska bli så gryyyymt kul! Äntligen måste jag säga!
 
Detta innebär att vi har träffen den 28 Juli. Så alla som vill komma är fortfarande välkomna att höra av sig till mig, det skulle vara roligt om vi blev många! :) 

 
Snart två år sedan, dags för lite nya bilder eller vad säger ni? ;) 
 
Update: Vi kommer att ses vid T-centralen klockan 13:00. Därefter kommer vi antagligen att fika, umgås, prata osv. Ni får gärna ge förslag på vad ni vill göra som sagt och om det är något speciellt ni tänker på. Har ni frågor är ni välkomna att mejla Jul-ia.s@hotmail.com. Föräldrar får gärna följa med om det skulle vara så! :)

Skoliosträff i Stockholm Juli 2012- Planering

Ja nu var vi här igen med ideer om en liten träff! Jag och Hazal har pratat i telefon och har nu äntligen tid för att träffas. Vi har 2 helger ganska snart uppe som förslag när vi båda kan. De som bor i närheten av stockholm (Eller långt ifrån) får jättegärna ge förslag om vilken helg som skulle passa er bäst!
 
De två alternativen är:
 
Helgen den 20-22 Juli
Helgen den 27-29 Juli
 
Jag kommer alltså att åka till Hazal på fredagsmorgonen och stanna där tills på Söndagen för att äntligen få umgås på riktigt tillsammans och ha kul. Snart är det två år sedan vi träffades, helt sjukt!
 
Iallafall, Träffen blir antagligen på lördagen eftersom det finns mer tid. Vi träffas i Stockholm och har kul, mer har vi inte bestämt. Låter det bra? :D

Ni som är intresserade av att komma får jättegärna höra av sig till mig med önskemål angående helg osv så att vi kan räkna på ett ungefär hur många som kommer!
 
Jag vill också säga att valet av helg beror också på hur Hazals familj har planerat osv, när jag har tid att komma dit. Troligtvis kommer jag att boka mina biljetter i morgon så då vet vi när det blir! Såå, Önska på fram tills imorgon och kom med förslag och ideer!
 
Hoppas många vill komma! Och till er som bor åt göteborgshållet och inte har möjlighet att komma: Jag och Janna kommer att försöka ha en liten träff där snart igen förhoppningsvis så ingen fara! :)
 
 

Som skydd från solen

Gick idag in på Apoteket och letade efter ett solstick som jag blev tipsad om på vårdcentralen. Detta skulle tydligen skydda ärren bra. Dock sa apotekspersonalen att den nog var för svag för att skydda helt. Fick istället köpt en hudfärgad tejp som skyddar mot uv strålar. Perfekt! Nu ska det inte brännas iallafall!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2095064/images/2012/pic_4ffb3bf29606ee1e97000a86.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2095064/images/2012/pic_4ffb3bf29606ee1e97000a86.jpg" class="image">


Bonnebränna hejhej!

Har varit bortrest därav frånvaron här på bloggen! 

Satt ute hela dagen idag och kollade på en folkrace tävling! Det var inte speciellt mycket sol men tydligen tog det ändå. Jag hade inte tejpat mitt ärr så det var tur att jag hade en täckande tröja på mig. Har ännu inte solat min rygg en endaste minut i år därav ingen tejp-bränna. Lyckades däremot få en rejäl bonnebränna i nacken. Vilken tur att det inte var på mitt ärr, då hade det inte blivit vackert! Ärr bränns också mycket lättare eftersom huden är så ny och skör där. Att bränna sitt ärr när det är nytt gör att det permanent får en mörkare färg.

 
Det funkar inte att kommentera på blogg.se vad jag märkt. Så, jag antar att jag inte behöver känna mig misslyckad som bloggare om jag inte får någon kommentar? ;)

Attans rygg

Åker vanligtvis med någon som kör bil på jobbet, men idag hamnade jag på ett gångdistrikt. Det var väldigt långt att gå runt till alla och när kl var halv 10 var jag redan helt slut i ryggen. Satt och hängde i tanternas soffor. Hon som jag jobbade med visste inte om att jag hade opererat mig och bad mig att bära ner en rullator för en trappa. Tog mod till mig och sa till att jag inte kunde det (vill fortfarande inte verka klen/gnällig). Hon frågade varför och jag sa att jag hade opererats. Efter det tyckte hon att jag skulle sitta på en stol och ta det lugnt, haha söt. Jag sa också att det var jobbigt för mig att gå så långt då det belastade min rygg när jag inte fick sitta ner någonting. 
.
Vid lunch pratade jag lite snabbt om det med samordnaren och jag fick byta tillbaka till ett bildistrikt. Svårare var det inte. Grejen är att jag har inte problem att säga något om ryggen påd et sättet, men jag vill inte att de ska tycka "Varför tog hon jobbet om hon inte kan jobba då". Så är det inte, jag kan jobba, bara inte fullt ut*! på vissa saker är jag bättre på och då känner jag att jag borde göra dessa saker än att halvgöra saker jag inte klarar av just nu. 
.
Är förövrigt så trött så att jag dör. Har gått upp 05:30 varje dag sedan jag fick sommarlov och går och lägger mig alldeles försent. När jag får tid ska jag svara på resten av kommentarerna och skriva lite intressantare inlägg! Ska försöka komma med en rolig nyhet snart!
 

3 månader post op!

Har haft fullt upp idag, men idag är det iallafall 3 månader sedan jag opererades! Det är sjukt vad tiden går långsamt egentligen. Som jag nämnt tidigare känns operationen lika avlägsen som min barndom haha, nä men nästan. 3 månader är egentligen inte speciellt mycket!
.
Nu när det gått tre månader får jag lov att jogga lätt, simma och cykla. Inte för att någon av dessa saker är något jag saknat men nu kan jag om jag har lust göra det med gott samvete! simma kanske skulle vara najs nu när det är sommar och allt, om det kan bli lite varmt i vattnet vill säga. 
.
Så till hur jag mår såhär på min tre månaders dag. Har idag haft ett gångpass på hemtjänsten vilket jag normalt sett inte har. Jag brukar vara så bekväm att jag åker bil. Detta innebär att jag inte fått sitta speciellt mycket idag och morfintabletterna åkte fram på eftermiddagen när det var som värst i bröstryggen. Känns tungt att efter tre månader fortfarande knapra tabletter ibland om jag ska vara ärlig. Jag hoppas att det går över snart! 
.
Tänkte någon dag få tag i min systers kamera och få lite bilder på hur mycket rörlighet jag har nu. (Min kamera är tydligen trasig och går inte att ladda). Jag har själv inte kollat rörligheten så mycket men känner själv att jag kan röra mig ganska obehindrat! 
.
Och så till den där obligatoriska ryggbilden på månadsdagen. (Btw, idag är det precis som vid min operation en tisdag, härligt)

 
Som ni kan se syns ärret olika mycket i olika ljus om man jämför med tidigare bilder!. Har inte solat min rygg än i år med rädsla för att bränna ärret trots tejp (och såklart bristen på sol). När jag får mitt efterlängtade sommarlov ska jag tejpa ryggen som bara den och steka!li

bort med glidet!

Jag har fram tills nu sovit med mitt glidlakan. Inte för att jag behövt det utan att jag varit för bekväm. Det är skönt att få lite extra skjuts när man vänder sig osv. Men, jag kan inte sova med det för alltid så det var lika bra att göra sig av med det nu kände jag! 
.
Har sovit utan det i två nätter nu och det är svårt. Jag har nästan glömt bort hur man sover utan ett glid haha. Men det går fint iallafall, förutom att jag haft lite extra ont i ryggen på morgonen när jag vaknat än vad jag brukar ha, men jag kommer vänja mig ganska snabbt! :)
 
Samma gamla bild igen men ja, jag har inte orkat ta en ny. Hejdå glidet, vi hade 3 mysiga månader tillsammans! <3

Party

Igår bestämde jag mig efter en lång dag med ont i ryggen att jag skulle skita i det och gå ut och ha kul istället! Var ett tag sedan jag var ute så jag och ett par vänner passade på. Jag tyckte att mitt nya linne med öppen rygg passade bra så jag körde på det och ett par svarta jeans.

 
Till en början när jag kom dit vände jag oftast ryggen mot väggen när vi stog någonstans. Det kändes som om alla kollade osv. Även när vi dansade och folk tog mig på ryggen kunde jag känna lite obehag, kanske kände de mitt ärr? Trots allt tyckte jag att jag hanterade det bra, det släppte ganska fort sen orkade jag inte bry mig! Jag brydde mig nog mer om mitt fula plåster på armen efter att ha tagit bort ytterligare ett födelsemärke!
 
Lyckades hamna på en vimmelbild också, fy haha!