Berit känns lite... skev

Yes, jag vet inte, Berit har börjat vrida sig mer och mer åt höger och skaver därför på min högra höft. Jätte irriterande!Hmm mina fina paintmålningar här då! Ni kanske inte ser sån stor skillnad men för mig känns det jättemycket! det första strecket är mitten på min kropp där berit SKA sitta. Det andra sträcket är mitten på berit som alltså ska sitta i mitten på mig. Den runda ringen är där jag börjat få skav eftersom den vrider sig. Jag vet inte hur jag ska göra, för jag var ju precis på sjukhuset, vill inte springa hos janne en gång i veckan liksom. Han måste tycka att jag är skit jobbig.
buhu:(


Dagens Outfit

Tjena, hoppas att allt är bra med er. Jag & Armon mår skit bra ;) Kom hem från skolan för en stund sen, ska byta korsettlinne ( viktig info va?) nu och käka efter. Aja vi ses antingen ikväll eller imorgon innan jag drar iväg på resan. :)

Slänger in dagens outfit iallafall:


dålig bild, men e stressad!

Puss

Outfit från förra veckan

Tjena bloggen, blir mycket outfits nu haha. Det var någon som bad om mer outfits, here you go ;) Imon hamnar bloggen åt sidan , ska handla packa plugga osv, ska iväg på klassresa på Onsdag. Ser verkligen fram emot det. Här är iallafall en outfit från förra veckan! Nu älskar jag Armon faktiskt, han skaver inte lika mycket som förut, har vart hos doktorn ska berätta mer om det senare! Med det här inlägget tar jag och säger godnatt, sov gott världens bästa läsare!Tröja- H&M
Leggins-Monki


Hazal är tillbaka! :D

Hej bloggen, jag är äntligen tillbaka. Hoppas att allt är bra med er, själv så mår jag jättebra. Ser fram emot att blogga nu fan. :)

Dagens outfit:
Tröjan är ganska stor och pösig så den döljer korsetten, ett tips är att leta efter stora och pösiga tröjor så att korsetten inte syns.

Blus- Gammal från Åhléns
Svart linne- Åhléns

Kärlek


Nrj in the park igår

Var på nrj in the park igår. Smsade Janna ( en tjej med skolios och korsett) och frågade om hon var där. och det var hon:D Vi träffades och hälsade och så, har bara pratat på msn innan. Det var verkligen sjukt roligt att ses!
Nu planerar vi att ses någon annan dag också. Det är ju kul att prata med andra med skolios!

Jättesynd att hazal bor i stockholm, det är så långt att åka:(Söta janna<3

Ha det bra! kram

Dagens fråga

En väldigt dum fråga av mig..Behöver inte svara om ni inte vill men vem av er har värst rygg? Kram Erica

svar: Jag vet inte om man kan räkna vem som har värst eller så men jag tror att du syftar på vem som har mest sne rygg?:) hazal har 25 och 27 grader medans jag har 36 och 34, så om man ser det så så har jag "värst" rygg! kram på dig!:D


Sahlgrenska

Idag har jag vart på sjukuset för återbesök. På min kallelse stog det att jag skulle få prata med sjukgymnast, röntga ryggen + eventull korsett justering.
Fick börja med att prata med sjukgymnasten karin, hon är väldigt snäll och stöttande! Hon tyckte att jag spännde åt min korsett väldigt bra faktistk (a) Sen så sa hon att de skulle sätta in en platta på magen för att räta ut svanken. (kommer till det senare). Hon mätte mig med korsetten på, vilket dom inte gjorde förra gången. Och eftersom man blir lite längre med korsetten på, så räknade hon att jag hade växt från 167 cm till 169 cm. JAG  ÄR INTE SÅ LÅNG???:( iallafall, det var bra att jag hade växt, så röntgen behövdes inte. Hon sa att jag skulle få komma tillbaka om ett halvår och röntga + röntga handen och handleden ( dom kan tydligen räkna ut hur mycket mer man ska växa på det viset)

Jag frågade hur sne min rygg var, och hur länge jag skulle ha korsetten. Förra besöket hade jag fått reda på att min rygg var 30 grader. Men när jag sen fick se min röntgen bild några veckor senare såg jag att jag hade två kurvor och förstog inte hur det gick till, för jag kan ju inte ha exakt trettio på båda. Så hon svarade att jag hade 36 på den översta och 34 på den understa. Okej, det är liite skillnad från 30 grader? Sen att jag skulle ha korsetten ca ett år till ett och ett halvt år till. Härligt.

Efter det skulle jag fixa till korsetten på deras verkstad. (slapp min läskiga korsett gubbe Janne denna gången) Dom satt in plattan på magen som förövrigt är ca en halv centimeter tjock och hjälper ingenting. Men jaja. Sen sågad de till ena kanten där bak för att jag skulle kunna dra åt mer eller vad det nu var, eftersom min ryggrad gick in i kanten gick det inte dra åt mer eftersom det gjorde Skit ont! ( OBS, testa aldrig att dra ihop korsetten så mycket så att den nästan går ihop i ryggen, jag lovar, smärtan är inte värt det;)

Efter det var allt klart, och när jag kom ut ur rummet satt det en annan tjej med korsett i ett annat rum, och hon och hennes mamma log värsta stort åt mig. Man känner liksom en sån samhörighet även om man aldrig träffats tidigare!

Plattan, som inte hjälper haha;)

kram
Dagens outfit

förlåt för att det inte blir så mycket uppdatering men försöker verkligen så gott jag kan! har alltid fullt upp hehe;)
Imorn är det äntligen dags för återbesöket på sjukhuset. Jag hoppas att det kommer gå bra. Ska prata med läkare, sjukgymnast, röntgas + eventuell korsett justering. Kan ju skriva mer om det imorn när jag har vart där:D

Dagens outfit kom jag ihåg att fota imorse:DUnder den här tröjan syns inte korsetten alls, vilket är väldigt bra. Dock fick jag ta ett annat linne för att det inte skulle synas under:D
kram


En paus

Ville bara meddela att hazal tar en paus från bloggen på obestämd tid. Det betyder alltså att jag sköter bloggen själv för ett tag fram över. Hoppas ni har överseende för att det inte blir riktigt lika mycket uppdatering, men jag ska försöka så gott jag kan!:)
kram


Svar på en läsarfråga

syns korsetten mycket under kläderna eller kan ni ha på er vilka kläder ni vill utan att störas av det? :)

sv: Det beror vad man har på sig, vi kan tex inte ha på oss tighta kläder för då syns den igenom. Eller vita kläder är inte det bästa heller eftersom den syns igenom då med. Men det som jag (julia) stör mig mest på är korsettlinnena som syns under kläderna. Vem vill tex ha en klänning med ett linne under? Man kan dock klippa av dom och sy om dom till tub topp linne, men det har jag inte hunnit göra än + att när man har ett sånt linne så skaver den i armhålan på vänster sida där den går upp mer.På den här bilden ser man tex väldigt tydligt där bak och det linnet är ganska slappt ändå.Och på den här förövrigt väldigt fula bilden så syns korsetten väldigt mycket, (jag är till vänster om någon undrar haha) Som ni ser är det mest underkanterna som syns eftersom dom sticker ut på min korsett och inte sitter tätt intill kroppen.
kram

En fråga

Har kommit in ännu en fråga från en anonym så här på kvällskvisten, som jag tänkte svara på!:)

          Anonym om Dagens fråga(or):
Under kategorier kan ni inte lägga en som heter SKolios? Ifall någon är nyfiken på vad det är så kan de bara klicka där. Ni kanske kan har fler kategorier, en som kanskeheter Dagens outfit, Skolios, Hazal, Julia (att era inlägg hamnar under rätt namn), blir lättare att bläddra och läsa gamla inlägg.

Svar: jovisst kan vi göra det. Dock så är det ju en skolios blogg så vi har alltid med något om skolios i varje inlägg, men vi får se hur vi delar upp kategorierna!:) någon som har något förslag hur vi ska göra?:)


Ni är bäst!

Idag har statistiken höjts rejält om man jämför med dom senaste dagarna, och vi vill bara säga hur mycket ni läsare betyder för oss! ni är så underbara och kommer med både frågor och helt underbara kommentarer. Så tack för att ni läser vår blogg, och tack för alla fina kommentarer! kram på er<3


Dagens fråga(or)

          Anonym om Dagens fråga:

Kan ni berätta vad som är mest positivt med att ni bär korsetten? Haha en rolig tanke slog mig, ifall någon skulle bråka med er så kan ni gärna tala om att de kan boxa er i magen, snacka om att de skulle mosa in sina knogar :P


Svar: Det mest positiva med korsetten är såklart att den har nån nytta. Att den gör så att våra ryggar inte blir ännu mer snea. Sen är det ju också en fördel att man har något att skylla på. Man kan tex fjäska till sig ett överskåp i skolan för att man inte kan böja sig så bra, eller be kompisar plocka upp grejer man tappat på golvet. Och om någon skulle vilja slå oss så, Synd för dom;) inte är det vi som får ont ialalfall:D


          . om Dagens fråga:

Det måste ju kännas ganska skönt att de upptäckte att ni hade skolios i tid, så att ni
får en chans och bli återställda. lycka till tjejer. kram

svar: Det känns absolut skönt att de upptäckte det. Men för mig (julia) kunde det ha upptäckt lite tidigare, eftersom jag redan är 16 år så är det ganska sent. Vi kommer att skriva ett inlägg någon dag om hur vi fick reda på att vi hade skolios. Läs gärna då hur det hade kunnat bli annars. Kram!<3


 


Läkarbesök

Tjena bloggen, hoppas att allt är bra med er. Själv så mår jag jättebra :D

Jag röntgade ju ryggen förra månaden utan korsett, så nu har jag fått en läkartid den 8:e september. Ska dit och träffa ryggdoktorn, Thomas. Är lite nervös eftersom att jag inte kan sova med korsetten och har slarvat lite här o där. Menmen, hoppas i allafall att det går bra.

Slänger in ett par bilder på Armon :

framifrån
Dagens fråga

          Anonym om Beautiful blogger:

vilken initiativ ni har tagit, verkligen intressant blogg. Fortsätt, jag hoppas att ni växer.
Kan inte ni två berätta hur det kändes och vad er första tanke var, när ni fick veta att ni hade skolios och att ni ska bära på en korsett i 2 år?
kul om ni visar mer dagens out fits


Åh vad kul att du gillar vår blogg! Hazal har så pass dåligt minne att hon inte kommer ihåg vad hon kände eller några känslor från den dagen, Det är trots allt ett år sedan (kan vi ju skylla på haha) men jag julia som har det ganska färskt i minnet kan berätta! jag hade absolut ingen som helst aning om att jag hade skolios och det kom lite som en chock för mig. Jag var ju bara på läkarbesök för att kolla varför jag hade ont i ryggen. Jag kände mig faktiskt ganska okej med det. Det var inget jättehemskt för min del. Jag tyckte nästan att det skulle bli spännande. När jag sen fick se korsetten ändrades min åsikt lite grann, för den såg ju inte bekväm ut. Men fortfarande inget märkvärdigt. Det var ju bara att gilla läget liksom:)
Och dagens outfit ska vi absolut försöka få in oftare, det gäller bara att komma ihåg att ta en bild!
Ni läsare är så himla grymma glöm aldrig det. Ni driver oss att fortsätta med bloggen. Tack!
Kram!


Beautiful bloggerVi har fått ett award ifrån Lina

när man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv och sedan ge awarden till 7 andra bloggare!

1. Jag har skolios.
2. Älskar verkligen chocklad och chips.
3. Hatar insekter!!!!!!
4.Har haft tandställning i två år o en månad.
5.Har fobi för fötter, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusccccccccch!!!!
6.Älskar att resa.
7. Jag mår illa ganska ofta.

/ Hazal :)

1. Jag har skolios.
2. Jag älskar svamp
3. jag vill bli ambulans-sjuksköterska
4.Jag är skit rädd för nålar och går därför inte till läkaren om jag behöver ta blodprov
5.Jag har världens fotfobi
6.Jag är beroende av öronproppar och har inte sovit utan sen jag var 9 år
7. Jag har haft en navel piercing men kroppen stötte ut den efter ett halvår, (r.i.p)

/Julia :)


Http://pinkie.se
http://friidaajaansson.blogg.se/
http://acarlsn.blogg.se/
http://sengas.blogg.se/
http://classys.blogg.se/
http://enskrivandeamanda.blogg.se/
http://naellah.blogg.se/

REGLER:
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem. 
Skriva 7 intressanta saker om dig själv.Korsett övningar

När man får en boston korsett så får man oftast med ett häfte med övningar som man ska göra. Dock är detta olika runt om i sverige så jag har korsett övningar och Hazal har inte det. Varför det är så vet jag inte riktigt. Dessa övningar ska iallafall göras varje dag, och varje övning ska göras tio gånger. Totalt är det 7 övningar.
Dom kanske inte ser så jobbiga ut men det är skit jobbigt! och tråkigt... Jag kan väl erkänna att det här häftet inte har används så väldigt mycket för min del. Jag kanske lägger ut en video på hur man gör övningarna nån gång så att ni får se, kram!


Hazal skriver

Hej bloggen, ursäkta för dålig uppdatering. Men dessa sista dagar utav sommarlovet har spenderats hos syrran med några kusiner, det var jättekul. :)

Har fortfarande ont på högra sidan av revbenet, måste nog ta och ringa Mats. Han får justera om korsetten och lägga in en liten " kudde".

Lovar er inte den bästa uppdateringen eftersom skolan börjar snart, men ha de bäst sålänge, så syns vi!

slänger in en bild :

Kärlek till er, ni är bäst! <3


Ryggvärk

Efter en hel dag i skolan är min rygg helt slut och det enda jag kan tänka på när jag sitter på bussen hem är att få komma hem och slänga av mig korsetten en stund. Det gör liksom inte ont som nått skav eller så( eller jo det med) men det gör ont i hela ryggen typ, skit jobbigt. Måste iallafall fått pratat med janne nästa torsdag när jag ska in till sahlgrenska så han får göra nått åt skaven. Jag ska komma dit med bhn utanpå som han sa så ska han få se att det är minsann inte det jag får skav utav.

Känns som om jag inte har några roliga bilder just nu, så det får gå bra så länge, eller?:D

kram på er kära läsare kram


Skola

Vill bara säga att jag (julia) har börjat skolan nu, Gymnasiet så allt är väldigt nytt och stressigt, alltså hinner jag inte svara på alla kommentarer och sånt så snabbt, eller uppdatera lika mycket som innan, men snart kommer hazal hem och fixar sånt, hon har ju trots allt sommarlov;D

kram


Facebook tips

Hejhej, ville bara tipsa om en Grupp som Pinkie har startat på facebook. Gruppen heter "vi som lider i ensamheten av scolios", och det skulle vara jättekul om ni med skolios ville gå med i gruppen!
Kram på erVarför vi startade denna bloggen

Vi startade skolios bloggen för att vi ville hitta fler med skolios där ute. Vi är ju en liten skara som har kontakt med varandra, Men det är alltid kul att lära känna fler med samma problem. Vi vet hur det känns i de jobbigaste stunderna och vi finns där och kan stötta varandra. Sen har vi även bloggen för att de som inte har skolios kan läsa om vad det är.
Sen vill jag bara säga att era kommentarer betyder sjukt mycket för oss! ni läsare får oss att fortsätta kämpa med vår korsett och med bloggen. Kärlek till er!

Kommentarer som denna värmer i hjärtat och vi blir tårögda av alla fina kommentarer så fortsätt så, kram på er läsare!<3

Hej på er tjejer :)
Jag kom in på eran blogg för första gången idag!
Och jag måste verkligen säga att ni är grymma! :D
Att ni vågar och inte skäms över eran "sjukdom" och kan visa hur livet ser ut med denna korsett, och att ni peppar andra till att acceptera sig själva.
GRYMT!
Fortsätt så här :D
En STOR kram till er! <3

Kram


Läsarfråga! :)

Tänkte ta och svara på en läsarfråga! :)


vilken härlig inställning ni har tjejer! =) en jättebra anledning att starta en blogg =)
är bara lite nyfiken, hur lärde ni känna varandra? =)
Svar: Först och främst tack så jättejätte mycket! :) En dag satt jag vid datan och hade de jättetråkigt, så jag började söka runt efter några skoliosbloggar. Tillslut kom jag fram till bloggen : www.juliasundstroms.blogg.se, så jag kommenterade och sa att hon kunde höra av sig till min mail, om hon hade några frågor eller funderingar. Julia tog kontakt med mig och vi snackade om skolios och allt mellan himmel och jord Det klickade verkligen direkt! :D Efter att ha känt henne i någon månad, kom vi på idén att starta en skoliosblogg tillsammans och här har ni den! ;)

Julia är en helt underbar , härlig, rolig tjej och vi har så mycket gemensamt. Om jag skulle beskriva henne i det här inlägget så skulle det inte räcka för hon är helt jäkla UNDERBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!! Julia, massvis med kärlek och pussar till dig, du är bäst, love u!! <3<3<3<3:D


Kärlek till alla läsare, om ni har några frågor eller funderingar så kan ni självklart skriva det i kommentarsfältet!

Ilknur käääääääääääääääääääääärlek till dig !!!!!!<3<3<3

Underbaraste Julia!<3


Följ oss med bloglovin

Följ min blogg med bloglovin


Armons födelsedag

Idag har jag faktiskt haft min korsett i ett år och jag är sjuuuuuuuukt stolt över mig, trodde aldrig att jag skulle klara detta, haha :D

Aja, graaaaaaattis Armon ( korsetten).

Får man några gratulationer ?
:D

Puss&kram


Vad är skolios?

Hej bloggen, tänkte ta och berätta lite om vad skolios är. :D

Skolios är en felställning i ryggraden, som gör så att ryggen blir sned. Ryggraden är formad som ett S eller C, vilket innebär att man oftast har en eller flera krökar i ryggraden. Kröken kan vara olika stor och för att förhindra kröken från att öka under de åren man växer, kan man korsettbehandla sig.

Korsetten gör så att kröken inte blir större men den gör oftast inte ryggen rakare, utan korsettens syfte är att förhindra eventuell progression av kröken. Det Finns två olika Korsetter, en som man har 20-23 timmar om dygnet (boston) och en som man bara har på natten (Providence). Vanligast är den man ska ha 20-23 timmar om dygnet och är alltså den som vi hade båda två. Det är olika hur länge man ska ha den beroende på vart man bor. Hazal bor i Stockholm och behövde bara ha den 20 timmar per dygn medans Julia bor i Göteborg och behövde ha den 23 timmar per dygn.

Sen finns det ju tyvärr fall där korsetten inte hjälper. Om man har över 40 grader på sin rygg så kan man behöva operera sig. Då stelopereras vissa kotor och man kan då inte längre böja de kotor som är opererade då de är ihopsatta med skruvar och stag. Dessa stag sitter kvar för resten av livet om det inte skulle hända något oväntat och att man behöver plocka ut dom. Även om man tar ut stagen efter tex ett år så håller sig ryggen rak då kotorna har växt ihop i det området. Jag hoppas att vi fått med allt nu, fråga om det är nått ni undrar, puss på er <3Nytt

Vi vill tacka Lina så jättemycket för den fina headern hon gjorde till oss, checka in hennes blogg HÄR!<3
hejsan hoppsan

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i alla lägen när jag även skriver om min skolios i min vanliga blogg, det är svårt att variera så att man inte skriver samma sak på båda bloggarna men ibland blir det lite så haha. Idag har jag iallafall fixat till min korsett, så att jag slipper störa mig på massa små grejjer. dock var det en del grejjer som janne (min korsett gubbe) inte fixade.Detta är gamla bilder men här har jag ritat ut vad jag ändrat på idag och vad jag inte fick ändrat på -.- haha.  Det lila har janne fixat idag och det rosa har han inte fixat, suck. Som ni ser har jag kortat ner den längst upp så att den sitter mer under brösten och inte uppepå när man sitter ner. Sen har jag kapat spännena så att jag kan dra åt hårt utan att dom sticker ut en meter utanför korsetten. Sen har jag ritat ut där jag har som värst skav under skuldebladen, där ville jag verkligen att han skulle fixa nånting mjukt, men han skullde på min bh som inte ens sitter vid skavet.

Sen på vänstra bilden ville jag att han skulle fixa så att det inte var så stort eftersom den inte ens sitter intill kroppen där under. Jag får in typ hela handen under korsetten där. Inte okej.  Men jag fick fixat två grejjer iallafall:)

Kanske ett ointressant inlägg men jaja:) puss på er ha det bra
kram
Vi ska inte behöva skämmas över det vi har

Idag tänkte jag ta upp ett viktigt ämne. Nämligen självförtroende. Nu riktar jag mig till alla ni där ute som har skolios eftersom detta faktiskt är en skolios blogg. Jag vet att många skäms över sin korsett. De gör allt för att dölja den. Allt från lösa kramar till pösiga kläder. Att någon skulle råka se korsetten under tröjan skulle vara en katastrof. För många korsett tjejer är det ett faktum. Men jag tycker tvärt om. Varför ska vi vara så himla noga med att dölja den. Det är ju inte vårat fel att vi utvecklat en sne ryggrad som måste behandlas? Själv tycker jag att det är ganska kul att gå runt ute på gatan utan en tröja över. Folk tittar, men so what? Jag har skolios och det är inget jag kan göra nånting åt!  

Så tjejer, vi behöver inte skämmas, Vi gör bara det vi behöver göra för vår hälsa, alltså använder vår kära korsett<3 hehe;)
En dag är det faktiskt slut, och då kommer vi inse att det var ju inget att skämmas över, hoppas jag iallafall. Sen säger jag inte att alla tycker så här men vissa gör det. Kram på er, Vi är starka tillsammans!

och grattis än en gång till Sandra som idag blev av med sin "Bosse Boston korsett" jag tror att alla är glada för din skull<3

Kram från


15.44

Gissa vem som kommer hem idag??? :D :D :D :D :D

Hörrni, kommentera jag bits inte ;)

Ha det bäst!!


Hejsan!

Nu har jag äntligen internet. Sitter hemma hos min pappa nu. Inga okej bilder där hazal, men jag saknar dig med, massor!

Vaknade inatt utav att korsetten skavde skit mycket och kliade så jag höll på att dö. Var såhär.. nära att slita av mig den och sova utan. MEN jag har lovat mig själv att första gången jag ska sova utan min korsett ska inte vara förns om ett år och punkt slut. Har fått en tid hos Janne på fredagen den 13, nice ha? otursdagen känns inte så nice haha.

Ha det bra så länge! puss på er<3

Kram


Hej bloggen!

Glömde uppdatera igår, gjorde inte så mycket förutom att ringa till doktorn (Mats). Har fått ett sår vid högra sidan av revbenet, och ville boka en tid så att han kunde fixa om korsetten. Han sa att jag skulle vänta en vecka till och se om det blir bättre, annars ska jag ringa upp honom. Har tyvärr ingen mobil eftersom den är på lagning, så kan inte lägga in några bilder:/

Saknar dig fortfarande Julia, kom heeeeeeeem!! :(<3

Ha det bäst!
Kommer att sakna dig, min habibi! :(

Ååh, idag åker underbaraste Julia bort till Bohus-Malmön igen. Kommer att sakna henne så mycket!!!!:(:(

Julia du får se till att ha det bäst där borta och ta hand om dig! Saknar dig redan!!


love u, massa kärlek till dig!<3


Välkomna till Hazal & Julias skoliosblogg!!

Vi har startat denna blogg för att dela med oss av våra erfarenheter av skolios och korsett.

Jag heter Hazal och är en tjej på 14 vintrar. Jag har haft min korsett ( som jag kallar för Armon) sen augusti förra året. Jag har cirka 1 ½ år kvar tills jag blir av med korsetten. Min ena krök är 27.8 grader och den andra är 25.3 grader.

Jag heter Julia och är 16 år och har haft min korsett sen juni i år. Jag blir av med korsetten om cirka ett år. Jag har två krökar och har cirka 30 grader på bägge. Korsetten kallar jag för Berit.


Om ni har några frågor eller funderingar kan ni skriva det i kommentarsfältet.


Ha det bäst önskar