Sjukhusbesöket gick snabbt!

Var på sahlgrenska imorse och det tog typ bara en kvart! Berit är inte förliten men börjar bli sa dom, så den 5 januari ska jag få en ny berit haha! sen två veckor senare ska jag få komma till sjukhuset och röntga och kolla så att den sitter bra och sånt! Sen angående mina ryggsmärtor så ska jag göra ett par övningar varje dag som ska stärka musklerna, och sen ska jag fortsätta klättra och börja simma en gång i veckan eftersom det är bra träning för ryggen. Om det inte blir bättre då så kommer jag typ dö, för berit finns inte alltid kvar och när jag inte har Berit så ligger jag typ bara i sängen och har ont!

Pain.

Hittade en lite rolig bild!


Halva tiden har gått!

Idag den 28 december så har jag haft Berit i ett halvår. Nu har jag bara halva tiden kvar, alltid nått haha! Dock är det skillnad från början till nu. I början hade jag den 23 h/dygn, nuförtiden tar jag av den så fort jag kommer hem från skolan och tar inte på mig den förns jag ska sova! Och vi ska nog inte prata om på helger och lov. Lediga dagar är det värst, då jag inte finner nån inspiration till att ens ha på mig den. Det är så himla obekvämt. Det är bäst när jag är i skolan för då kan jag inte ta av  mig den och lägga i skåpet precis såå.
Eftersom jag inte har på mig den så mycket så får jag mer och mer ont i ryggen precis som jag hade innan jag fick reda på min skolios. Hade glömt hur ont det gjorde:/ 
Jag vet inte vad jag ska göra, ALLA tjatar på mig och jag orkar inte mer. Jag vill bara slänga bort Berit nånstans. Usch på henne!Bild tagen för 6 månader sedan på sjukhuset.


Sahlgrenska imorn!

Jag har fått en tid till sahlgrenska imorn morgon så att de kan titta på varför jag har ont i min rygg och så att de kan göra en ny berit:)
Jag har haft jätteont i ryggen på senaste tiden så jag hoppas att de kan hitta varför det gör ont!
Förlåt för att vi är lite inaktiva här på bloggen men det är jullov och ni vet hur det är!:D

kram på er<3


God jul på er!

Vi vill önska er en riktigt god jul, och hoppas att ni får massvis med klappar och god mat. Ta hand om er och era nära och kära, önskarbild från google.se

Tid hos ortopedtekniska 5 januari

Berit känns fortfarande förliten även om jag inte har kvar nån plast på höfterna så den 5 januari har jag fått en tid så att vi kan fixa det. Jag ska eventuellt kanske också få en tid på sjukhuset lite tidigare (ska bli kallad i februari egentligen) eftersom jag har ont i ryggen (som jag hade innan jag fick reda på att jag hade skolios) så ska jag få komma dit och kolla det lite tidigare om det finns nån tid:)


:(

Korsetten skaver, har tatt bort den. Fyfan vad jobbigt, orkar inte mer!!


Olika outfits som man kan ha på julafton/nyårNu är det så att jag hade tänkt tipsa om vad man kan ha på sig på julafton, då det kan vara ett problem för många med korsett. Hoppas att det hjälper lite iallafall:

Topp- Systers gamla
Kjol- Present från ginatricot, förra året
Svarta genomskinliga strumpbyxor- Åhlens
Halsband- Guldfynd, förra året


Linne- GT
Kjol- Hm, förra året
Strumpbyxor-Åhlens

Linne-
Åhlens


Hur gör ni?

Ni med korsett, hur gör ni de dagar när ni ska vara finklädda eller andra sånna dagar? Skippar ni korsetten eller klär ni er efter den ?:D Vet inte hur jag ska göra på nyår:)
Hur vi ärvt vår skolios

Ofta ärver man skolios, sned rygg eller problem med ryggen från någon, det kan vara antingen från din mamma, pappa eller kusin .

Hazal:
Själv så har några i min familj och släkten har/ haft problem med ryggen. Om vi tex. tar min syster som har haft problem med ryggen sen högstadiet men inte sökt upp någon sjukgymnast för att hon har vart för lat. Vilket gör att hon ibland får ont i ryggen. Likdant med morsan, hon har fått rygskott ett flertal gånger  och det har lett till att hon inte har kunnat gått upp från soffan. Alltså så har hon väldigt svag rygg. Hon får oftast strålningar i nedre delen av ryggen. Även hon måste söka upp en sjukgymnast. Sen så har även min farbror och faster haft problem, vet exakt inte hur. Men min faster hade en liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiten puckel på ryggen, men som inte syns så tydligt nu. På tal om puckel, Mats berättade att det även finns en korsett som rätar ut puckliga ryggar. Korsetten går upp vid halsen, hittar tyvärr ingen bild på en sådan korsett. Så ja, då har man ärvt problem med ryggen från familjen och kusinerna.

Julia:
Vad jag vet så har min pappa och farbror haft problem med sne rygg men inte så att dom haft någon korsett eller blivit behandlade. Mamma berättade även att min moster har sne rygg, dock ingen behandling där heller. Det är dom jag vet men jag har ingen i min släkt som har blivit korsettbehandlad!

Första gången vi träffades, typ en av de första bilderna, Stockholm. :)


:S

Fick hem FRIDA idag och det står inget om oss någonstans:S
Vi fick beskedet att vi skulle vara med i tidningen som kom ut 9 december (8 december för prenumeranter) så nu håller vi på och mejlar dom!
Vi blir väldigt ledsna om vi har hoppats om allt i onödan! vi har väntat på den här dagen sen vi gjorde intervjun så vi är jättebesvikna:(

På torsdag smäller det! ... INTE

För er som inte redan vet så är vi med i nästa nummer av FRIDA som kommer i butik på torsdag (alltså 9 december)! Vi tycker att det ska bli jätte spännande att få läsa, och hoppas att många av er kommer att läsa det också! Det kommer att stå massa om skolios så missa inte det!

Uppdate på kändisar med skolios-Shailene Woodley

Jag har på senaste tiden börjat följa en serie som heter The secret life of the american teenagers. Jag är inte säker på om serien har visats i sverige men isåfall har den inte gått på nån stor kanal. När jag googlade lite på Shailene Woodley som har huvudrollen i serien så kom det fram att hon har skolios.(bild från serien där hon spelar ung mamma)

Det var hennes kompis som upptäckte hennes snea rygg när de var på stranden och badade, hon fick sedan reda på att hon hade 38 graders skolios. Det var sommaren då hon var 15 år. Hon använde sin korsett i 18 timmar per dygn och slapp operation.

I en intervju så visar hon sin korsett, bilden är tagen från videon där hon pratar om sin skolios, dock hittade jag inte hela intervjun utan bara smådelar av den så det är ingen ide att lägga ut den:)
WE NEED YOUR ATTENTION!!!!


Det är så att när vi tidsinställer inlägg så hamnar de under det senaste inlägget som vi har skrivit? Vi vet inte varför det blir sådär och undrar om det finns någon som skulle kunna hjälpa oss? Tacksamma för hjälp!
Ps, visst vi ser jag(julia) ut att behöva hjälp på bilden?;)

JULIA VAD SKRIVER DU FÖR NGT?
DU HAR STAVAT FEL, DET SKA STÅ " VISST BEHÖVER JAG HJÄLP?" :S