Jag har fått jobb!

Som jag nämnde tidigare så skulle jag idag på arbetsintervju på kungälvs sjukhus. Var lite tveksam och osäker innan på vad jag ville under sommaren då jag så himla gärna velat jobba på avd 16, men samtidigt också haft ångest över att behöva lämna mina goingar på mitt jobb som jag har nu som timvikarie. 
.
Intervjun gick dock jättebra och allt lät så bra, bredden på uppgifter och patienter, personal och ja allt lät så bra så när chefen i slutet av intervjun erbjöd mig jobbet så bestämde jag mig för att tacka ja, utan någon betänketid. Det är en otrolig chans för mig att få lära mig mitt arbete samt få erfarenhet inför framtiden som sjuksköterska. Ska jobba i 10 veckor i sommar och därefter kommer jag att åter igen sitta i skolbänken för att plugga till sjuksköterska i tre år. Jag ser fram emot min framtid galet mycket. 
.
Även om avd 16 var mitt drömjobb denna sommaren så vet jag att det inte var så stor chans att det fanns ledig plats där, samtidigt som att jag har känt att det kanske är för tidigt att komma tillbaka dit nu så snart efter min operation. Jag tror att det hade blivit konstig stämning om personalen plötsligt ska jobba med mig när jag bara några månader tidigare var deras patient. Det är fortfarande mitt drömjobb, men jag är säker på att någon gång i framtiden ska jag nå till mitt mål. Det är ryggar jag vill jobba med och jag är envis, jag kommer inte att ge upp! Jag ska kämpa för att komma dit en dag i framtiden. Så länge är jag otroligt glad och tacksam för att jag får möjlighet till andra härliga jobb där jag kan stärka mig själv samt få egna erfarenheter av sjukvården. 
.
Jag hoppas att jag kommer att kunna jobba hela sommaren utan några problem med ryggen. Det är min största farhåga, men samtidigt är det inget jag vill gå och tänka på hela tiden, jag vill lägga det lite bakom mig nu och fokusera på framtiden utan problem och rädsla för att något ska gå fel. Jag vill kunna hoppas på att det värsta är över nu och att inga mer problem ska uppstå! :) 
.
I sommar kommer jag att kunna använda dessa som jag så länge har längtat efter att ha kunnat använda! Känns super. 
 

Fika med Saga

Idag träffade jag Saga för en liten fika i stan efter skolan. Det var himla kul att träffas igen, sist vi sågs var när hon hälsade på mig på sjukhuset! Egentligen skulle Janna vart med också men hon blev oturligt nog sjuk :/ 
.
I drygt 1,5 timma satt vi och pratade om allt möjligt, och såklart det som är mest angeläget, skoliosoperation och allt där till! Riktigt mysigt var det och det får snart göras om igen!
.
Här har ni en bild på fina Saga från när hon hälsade på mig efter förra operationen! 
 

Enkät

När jag var i Indien fick jag hem en enkät om ev sårinfektion. Fick en sån även sist som jag glömde att svara på och fick påminnelse på. Rotade i mitt stökiga rum nu och hittade denna på mitt golv. Oops har visst glömt att skicka in den.

Nu blir det att fylla i den ännu en gång, nej lär det bli på varenda fråga för har inte haft det minsta problem med mitt sår denna gång vilket är skönt. Inte ens en liten rodnad.

Hoppas jag slipper få påminnelse denna gång ;)


Massage

Har som sagt massage en gång i veckan i skolan. Vi övar på två olika sorters massage, taktil och mer djupgående. Min läkare sa att jag inte fick vara med på den djupgående eftersom det inte var bra över det opererade området men den taktila kan jag vara med på eftersom det bara är beröring.

Idag var det taktil som stod på schemat och det var en väldigt lustig känsla! Massagen innefattar olika strykningar över ryggen och eftersom jag har förlorat väldigt mycket av känseln på den vänstra sidan sedan min senaste operation så "försvann" handen på ryggen när den kom över till den sidan. Lika bra det så jag alltid är så kittlig annars haha!


Studiebesök

Var på heldags-.studiebesök på Sahlgrenska idag. På förmiddagen var vi på Plastikkirurgen och fick lära oss en del om deras operationer och patientgrupper. Mycket intressant!
På eftermiddagen var vi På Neurofys och fick lära oss en del om vad de arbetar med där. Redan när vi kom in fick jag syn på en kvinna som jag kände igen från Operationen jag var med på på min praktik. Hon var med och mätte allt neurologiskt under operationen och visade mig då vad alla sladdar och nålar var till för. Lite kul!
 .
När vi sedan var inne och fick lyssna på en kvinna som berättade om alla undersökningsmetoder och allt som de gjorde så nämnde hon sedan att de också var med under operationer och mätte, vanligtvis vid ryggoperationer. Oftast var det skoliosoperationer som de deltog vid sa hon, och min lärare var genast snabb med att peka ut mig och hundra ögon riktades mot mig. Hejsan!
 .
Alltid lika kul att vara på Sahlgrenska dock! Hoppas fortfarande på att en dag få jobb där. Ska nästa vecka på arbetsintervju på Kungälvs sjukhus så det ska bli roligt. Får ångest dock över vad jag vill. Vet inte vart jag helst vill jobba eller vart jag ska plugga. Panik!

Kläder som visar ryggen

Fick häromdan en kommentar från en släkting när jag hade på mig en tröja med ett litet hål i ryggen i form av ett hjärta. Hon sa något i stil med:
- Har du på dig den tröjan för att visa ditt ärr?
 
Hon menade säkert inget illa men jag tog illa vid mig. Jag får ofta höra sånt från min syster och det gör mig ledsen. Det gör mig ledsen för jag vill precis som alla andra kunna ha sånna tröjor. Jag vill inte behöva ha täckande tröjor bara för att jag har ett ärr. Att jag gillar tröjor med öppen rygg har inget med mitt ärr att göra. Det råkar bara vara så att jag tycker det är skitsnyggt med sådana tröjor, och efter att jag opererade bort mitt födelsemärke har jag inte känt någon anledning till att inte ha det på mig, eftersom det var det som hindrade mig tidigare. Jag har väl på något vis också känt att jag ville vara lite tvärt emot och ha sånt som kanske inte skulle verka vara passande just på grund av mitt ärr. 
 
Jag har tidigare känt att jag inte brytt mig, att jag haft de tröjor jag velat ha, men ju mer sådana kommentarer jag får ju svårare blir det. Tröjor med öppen rygg har åkt längre in i garderoben och jag känner inte alls för att använda dom längre, med rädsla för vad andra ska tycka. Det är tråkigt, väldigt tråkigt! Det är inte så att jag skäms över mitt ärr, inte alls! Däremot skäms jag över vad folk ska tycka och tro. 

Jag finner bara ett ord. Jobbigt
 
Tyvärr har jag ingen bild på min tröja, men ni ska få se den någon dag. Den var ganska lustig när jag tänker efter, mitt ärr som gick tvärs igenom hjärtat gjorde att det såg ut som ett brustet hjärta. 

Jag mår så bra

Som jag nämnde tidigare när jag var i indien så har jag inte längre ont i ryggen. Det är så skönt att det fortfarande håller i, det är nästan svårt att tro att det är sant! Jag hade inte så höga förväntningar på det hela när jag fortfarande hade ont efter operarationen, men sedan operationssmärtan har försvunnit har den smärtan gjort det med. Det är så skönt så jag kan inte sätta ord på det. Visst är ryggen inte smärtfri, men just den punkten som gjorde så ont har blivit helt bra, och det är det som räknas! 
 
Ibland när jag jobbar så får jag ont där jag fortfarande har ett stag kvar, men det är inget som jag bryr mig om. Den lilla smärtan jag har nu kommer jag att kunna leva med, lätt! Jag trodde aldrig att operationen skulle ge ett sånt här bra resultat! Jag är så glad att Rune valde att operera bort staget, trots att han inte var säker på vad problemet var. Om någon på skoliosenheten läser min blogg så tack tack tack för all hjälp och allt tålamod! Jag trodde aldrig att jag skulle få må så här bra! Skulle vilja tacka Rune tusen gånger om, och likaså Sara som hjälpt mig att boka besök på besök och vart tålmodig med alla telefonsamtal. Ett stort tack till all personal på Avd 16 också som två gånger tagit hand om en gnällig Julia. TACK <3
 

En bild från Indien. 

Drygt 6 veckor post op

Såhär ser ärret ut nu! Det läker superfint och jag kan inte vara mer nöjd. Längst upp hade ärret blivit lite rött och irriterat av tejpen i Indien men det börjar gå tillbaka nu så det är skönt.


Snacka om skolios!

Den här killen hittar man inne på en indisk marknad. Där ligger han hela dagarna och tjänar pengar genom att folk ska skänka en slant på grund av hans "akrobatik". När jag fick syn på den lille la jag genast märke till vilken skolios han hade! Hela ryggen var förvriden och på höger sida hade han en väldigt tydlig puckel. Nu lyckades jag inte få en så himla bra bild så man ser inte riktigt hur grav skolios han har, men lite kanske man ser i alla fall!
 

Sliten tjej

Kom hem från Indien i förrgår kväll och är fortfarande galet trött. Hoppas på att ha tid att kunna börja blogga lite mer under veckan nu!

Så länge så tänkte jag visa en bild på min rygg efter en dag på stranden!


Yoga

Idag stod det yoga på schemat så klockan sex på morgonen fick vi gå upp för en timmes yoga.

Detta var något nytt för mig då jag aldrig testat det innan. Kan nu säga att det var inget för mig! Vid vissa övningar tog det helt enkelt stopp på grund av min stela rygg och andra för att jag har ont i ryggen vid vissa övningar. Ajaj men det var bara att bita ihop! Gubben gick veta varför jag inte kunde göra alla övningar så han gav mig lite lättare. Skönt!


1 månad

Idag är det den 5 januari vilket innebär att det är en månad sedan min operation. Lägger bara upp lite snabbt då internetet knappt funkar längre här, men hoppas att det kommer upp! Era kommentarer får jag tyvärr läsa när jag kommit hem men tack för allt


Glad tjej

Har märkt att jag inte känt av ryggen en enda gång under resan vilket är otroligt skönt! Den punkt som gjort ont under de snart senaste halvåret känner jag inte längre av. Jag kan nog äntligen hoppas på att operationen faktiskt har lyckats! Det känns så skönt, jag har inte gått igenom ytterligare en operation i onödan, det blev så mycket bättre!

Jag vågar inte hoppas på för mycket men det känns som att det här kommer att hålla i sig. Nu är jag mer taggad än någonsin på att få komma ut och leva mitt liv och kunna göra vad jag vill!

Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder med det internet vi har här i huset, men när jag kommer hem kommer ni att få se lite bilder från allt vi gör här i Indien. Glöm inte läsa bloggen : http://enresatillindien.blogg.se">http://enresatillindien.blogg.se


Jag lever!

Har inte internet så ofta men nu ville jag bara tala om att allt är bra med mig! Har jobbat två dagar med barn i slummen och i något slags barnhem. Väldigt givande måste jag säga. Det ända jobbiga är att det är sååå varmt, jag dör nästan av värme ibland. Idag har jag solat på en grymt härlig strand och vi kände att vi nog alla kommit till paradiset.

Uppdaterar mer någon dag ville bara tala om att jag lever!