Citat

 
Det här citatet tänker jag ofta på när det är jobbigt och man oroar sig för hur framtiden ska bli. Man oroar sig över hur man ska klara av att jobba och man oroar sig över att alltid behöva leva med den här smärtan. Dock försöker jag alltid tänka på att det inte hjälper att oroa sig inför framtiden, för egentligen löser det ju ingenting. Det gör bara att man mår dåligt under tiden, och det är ju bara så sjukt onödigt egentligen när man tänker efter! Så till alla er som kämpar på och oroar er inför kanske ett läkarbesök eller framtiden, tänk då på detta citat så kanske ni kan må lite bättre :) 

Ont i ryggen och träffat Julia

Idag har jag jobbat ett 13 timmarspass som jag ofta gör när jag jobbar helg, samt 8 timmar igår efter skolan! Idag är tyvärr också första gången på väldigt väldigt länge som jag känner att jag har ont i ryggen (Nu bortser vi från ont i skulderbladet som jag har varje dag). Det är en sån sjukt jobbig smärta som jag bara haft den närmsta tiden efter mina operationer, främst den första operationen. Hoppas att det gått över imorn så jag kan ge gärnet på jobbet imorgon igen! 
 
Fick hälsa på min Finaste Julia Borg som tog en liten sväng i Göteborg idag. Jag var inne i stan med jobbet för att äta glass och köpa godis och timeade in Julia alldeles perfekt på centralen innan hennes tåg skulle ta henne hem till skövde igen! Så kul att få ses igen, även om det bara varade i en minut haha! Snart blir det pyjamasparty igen och då blir det grejer! 

Mina ct bilder på film

Kom på att jag glömt lägga upp denna! Här är mina Ct bilder då jag visar lite hur min rygg ser ut i 3D. 
 
 
 
Det är lite svårt att tolka detta så därför har jag här ovan gett en liten förklaring till det hela. Det ni ser i mitten är kota för kota och här ser man hur roterad min ryggrad var innan operationen! Den är alltså inte bara sned i sidled utan även roterad, och det är detta som skapar en del av puckeln! 
 
Som jag sa så är det inte så lätt att se vad bilden föreställer men se det som att jag ligger på rygg och man ser detta underifrån (från mina ben och uppåt) Skit svårt att förklara haha! På vänster sida ser ni alltså min revbenspuckel som jag har på höger sida. Släng iväg en kommentar om det är något ni undrar över! :)

Två veckor

Idag är det två veckor kvar tills jag ska åka till Hazal i Stockholm! Galet vad fort tiden går! Glöm inte att skicka in era videos till Juliacsundstrom@hotmail.com
Skulle vara väldigt tacksam för så många videos som möjligt. För er som undrar vad jag snackar om nu kan kika HÄÄR om ni missat chansen att uttrycka sin åsikt om skoliosvården. 

Denna massage igen

Idag hade klassen studiebesök på Göteborgsoperan och skulle på eftermiddagen på något ställe där elever fick lära sig att massera. Där kunde man för 100 kr få en timmes helkroppsmassage och gissa om jag var den enda i klassen som avstod haha?
 
För det första är jag kittlig
För det andra tycker jag inte massage är skönt
Och för det tredje, Rune varnade mig för massage över det opererade området så jag håller mig borta från det! 
 
"Medicinska skäl" kallade min lärare det haha... Nu tror jag absolut inte att alla behöver vara livrädda för att bli masserade, men det var var jag fick höra från Rune när jag hade min smärta av staget och han sa till mig flera gånger att jag inte skulle hålla på med sånt där och att han hade sett hur det gick illa för en annan patient som inte lyssnade på honom utan fortsatte haha... Men som sagt, nej massage är inte farligt så jag vill inte oroa er som gillar massage och är opererade :) 

Att dölja sitt ärr

 
Tyckte den här var ganska coo! Svårt att tro att det döljer sig ett stort ärr under den tatueringen! Själv hade ajg aldrig velat dölja mitt ärr, men jag vet att många skäms över sina ärr och gör allt för att dölja dom, och då är ju något sånt här ett alternativ om man gillar stora tatueringar haha. 

Min svank

Efter min operation så kände jag ganska direkt att min svank var annorlunda. Jag kände mig helt platt, precis som om min svank helt hade försvunnit under operationen. Än idag kan jag känna av det väldigt mycket, något som stör mig ganska mycket. Antingen saknar jag svank helt, eller så "hänger" jag på det opererade området och då ser det helknäppt ut. 
 
Här har ni en röntgenbild från 2010, min första röntgenbild alltså från sidan. Det är den enda jag har från innan op och kvaliten är inte den bästa då dom inte hade fått den nya röntgenapparaten än. 
 
 
Såhär ser det ut efter operationen. Först några dagar efter op och den andra några månader efter op. 
 
 
Man kan se att det blev lite bättre på andra bilden då svullnaden efter operationen var borta! 
 
Här har ni hur jag står "Normalt"
 
 
Och såhär brukar jag se ut i slutet utav dagen när jag är trött i ryggen. Då slappnar jag av så att det blir att jag hänger på mina opererade kotor:
 
 
Jag tycker man kan se lite på mina röntgenbilder att det ser annorlunda ut efter op (Även om första bilden är dålig). Mina fyra nedersta kotor är nästan raka vilket dom inte var innan då den gav antydan till en liten svank iallafall. Jag hoppas att man på något sätt, kanske via träning kan åtgärda detta, för att se ut som ovan är inte så kul haha ;) 
 

Barbie med korsett!

Haha hittade den här bilden på en Barbie med milwuakee korsett! Tyckte det var väldigt fint att det uppmärksammas även hos dockor som barn leker med! Vad tycker ni? :)


Turn your scars into stars

 En bättre bild på tatueringen!
 
För mig betyder denna texten att jag ska bära mitt ärr med stolthet, och att det inte är något att skämmas för. Det är på något vis en symbol för att man ska omvandla ens skavanker till något fint! 

Äntligen är min tatuering gjord!

Som jag pratat om många gånger tidigare här i bloggen så har jag velat tatuera in något med betydelse efter min operation. Tog tag i det hela och bokade tid för någon månad sedan och nu är den äntligen på plats!
 
Tyvärr har jag inte så bra bilder då den är inplastad och blodig just nu men här har ni hur den såg ut när den bara var fastklistrad innan själva tatueringen var ifylld, samt efteråt med massa salva och kladd!
 
Jag var inte riktigt beredd på att det skulle göra så ont som det faktiskt gjorde! På vissa ställen så gjorde det så ont att jag bara ville skrika, medans det på andra ställen var helt okej. Som jag nämnt tidigare så är min hud överkänslig på ett par ställen, medans det på andra ställen knappt finns någon känsel alls! Jag säger bara en sak, skönt att det är gjort! 
 

Tala om vad du tycker är bra och dåligt med skoliosvården!

Vi har pratat lite om vad vi ska ta upp när vi är på skoliosnätverksträffen i Stockholm. Vi har diskuterat hit och dit och har kommit fram till att om det finns möjlighet skulle vi vilja låta er läsare få en liten talan den dagen, även om ni inte kan närvara där tillsammans med oss! 
 
Vi har tänkt såhär. Ni läsare får skicka in små videoklipp som vi sedan klipper ihop och visar upp den dagen! Mer info nedan:

  • Spela in en video på dig själv som är ca en minut lång
  • Du ska berätta kort om vad som vart det bästa med skoliosvården samt vad som kan bli bättre.
  • Du ska berätta om du haft korsett eller är opererad
  • En kort grej som gör att du orkar kämpa när allt känns tungt! 

Skicka sedan din video till Juliacsundstrom@hotmail.com och bifoga namn och vilket sjukhus du behandlas/behandlats på! 

Hoppas att ni tycker att det är en rolig idé och att så många som möjligt vill delta :) Se det som en chans att få uttrycka dig inför de som faktiskt arbetar med det här! :) 

Svar på korsettfråga

Julia S

Hej, denna vecka ska jag ha min korsett i skolan ;( har du något tips eller så?:) Tacksam för svar Kram Julia <3

Svar: 

Hej Julia! 

(Haha kul att vi båda heter Julia S ;) )
Mitt tips till första skolveckan med korsetten är nog att låta det vara en normal grej från början inför klasskompisar och så! Göm den inte, utan berätta för dina klasskompisar vad det är och varför du har den så behöver ingen undra eller fråga senare :) Sen tycker jag att det kan vara ett bra tips att kanske prata med läraren och skolsköterskan så att dom vet om att man har den osv, så kan man få hjälp från dom om det skulle vara något.
Lycka till, kram! <3


Såruppföljning

Fick lagom till ettårsdagen förra veckan ett papper om såruppföljning som jag fått så många gånger innan! Antar att jag kommer få ytterligare ett i december då det är ett år efter min andra op också ;)


Högskoleprovet!

Som sagt gjorde jag högskoleprovet hela dagen igår! Satt och skrev med min högerarm vilket som vanligt ledde till smärta i mitt skulderblad mot slutet av dagen. Jag blir så trött på det här! 

Hur som haver. Provet gick skit men vad gör det ;) Gjorde det enbart för att testa på, och jag kommer in på Sjuksköterskeprogrammet ändå, dock inte i Göteborg! Just nu känner jag en oerhörd längtan inför hösten då jag ska påbärja min sjuksköterskeutbildning. Om allt går som det ska är jag om 3 år nästan färdig sjuksköterska, och då ska jag kämpa för att få arbeta med skoliospatienter och förbättra vården! Låter det långsökt? Jag vet! Men jag ska kämpa för det jag brinner för!
 
 

En hektisk vecka!

Slit och släp blir det när man har lov och äntligen får tid att spendera sina dagar på jobbet. Har knappt sett röken av människorna hemma utan har bara sovit hemma för att sedan återvända till jobbet. Gillar loven då jag får jobba mycket, men nu i slutet av veckan börjar det kännas om man säger så! Ska göra högskoleprovet hela dagen imorn, därefter åka direkt till jobbet och direkt från jobbet och ut och fira min kompis som fyller år! Puh, söndag ledig =Tid att vila ryggen och min trötta kropp. 
 
I förmiddags träffade jag fina Julia Karlsson (Nu blir det många Julia här i bloggen haha) som jag inte sett på ett helt år! Första och enda gången jag träffat henne tidigare var på sjukhuset då hon så snällt kom och hälsade på mig på påskafton som jag nämnt tidigare! Riktigt kul att ses igen och det blev en mysig fika! Himla tråkigt att även hon har väldiga problem med ryggen efter operationen. 

Uppdaterar mer på söndag när jag har vaknat upp från min koma! 
Kramar
 

Biljetterna till Stockholm är bokade!

åh, inte långt kvar nu! Vi börjar bli riktigt nervösa nu. Vi pratade i telefon här om dagen och la fram lite förslag på vad vi skulle ha med när vi ska prata på sjukhuset. Det kommer bli bra, men riktigt nervösa är vi! 34 dagar kvar tills vi ses igen <3

 
Vi har fått schemat för dagen den 10 maj och vi har mellan 10-10:50. Så 50 minuter har vi alltså att fylla upp. Därefter ska jag åka till centralstationen och ta tåget hem igen och hoppas på att jag hinner till min bal! Kanske får ha med mig balklänningen i väskan eller vad säger ni? ;)
 
 

Ett år sedan min steloperation

Idag den 3 April 2013 är det ett helt år sedan jag stelopererade 9 kotor. Jag har varit stel i ett helt år, och jag tänker knappt på det! 

När jag vaknade imorse var det många känslor och tankar som virrade runt i min kropp. Ett år. Ett helt år! Jag känner en enorm glädje över att sitta här och må så bra, något jag aldrig trodde att jag skulle göra där i sjukhussängen på uppvaket. 


Snart är denna resa över, och denna dag är en milstolpe på väg dit!

Cheers to the miles it took to get here!


Fixat och klart!

Nu kära läkare och sköterska väntar ni brev!


Jag beundrar de som kämpar med milwuakee korsett!

Milwuakee korsetten är något som inte har använts i Sverige på många många år. I Usa var den också väldigt vanlig förr, men ändå hittar man då och då tjejer som lägger upp bilder på sin milwuakee korsett och jag blir lika imponerad varje gång! 

Jag blir imponerad över hur dessa tjejer orkar stå ut med något som sitter runt halsen hela tiden, och jag blir imponerad över hur modiga de faktiskt är som vågar bära sin korsett i skolan. Vi gnäller ju ofta över att våra bostonkorsetter syns genom kläderna, men det är ingenting mot det här!
 
Här är en stark tjej som jag hittade på tumlbr. Vet inte vilket land hon kommer ifrån men USA skulle jag tro. Länken till hennes Tumblr HÄR