Dagens outfitJa man ser korsetten, men jag orkar inte bry mig! ibland måste man få ha lite fina tighta tröjor också(a)


Sånt här blir vi glada av!Tack så mycket för din fina kommentar. Vi blir alltid superglada av sånna fina ord! Ni läsare är grymma!<3


2010-09-26

Förlåt bloggen för den sämsta uppdateringen ever, men vi har så mycket plugg. Kommentarer ska vi svara på, och massa inlägg kommer under veckan, bla en videoklipp där vi visar hur vi tar på oss korsetten. Statstiken har ökat och vi vill bara säga att ni är BÄST, kärlek till er och tack för de fina kommentarerna.<3

Hur det är att testa en korsett

I somras fick min kära vän fanny utsätta sig för några minuter med berit på. Det såg ut såhär:Det är inte så lätt som man tror?;)


Svar på fråga.

jag har en liten fråga, varför har vissa hål på magen på korsetten? är det typ "lufthål" haha? :D jag har aldrig haft sånna men nästan alla jag ser har typ det..

Svar: När jag fick korsetten så undrade jag (hazal) också vad det var. Frågade Mats och han sa att det är som "air condition" haha . Så du har helt rätt  :D Vad jobbigt att du inte har hål, då blir du ju säkert ännu svettigare? :O


Lycka till med korsetten, kram <3Korsett tröjor

Har glömt att visa, men jag har sytt om ett utav mina linnen.Det gör att jag kan ha nästan vilka tröjor jag vill över min korsett, eftersom innan så blev det inte så snyggt om man ville ha ett linne över korsett linnet haha, det gick inte riktigt ihop alltid.
Så nu kan jag välja mellan dessa tre:Jag använder mest det vanliga linnet men om jag bara ska ha en tjocktröja över korsetten funkar t-shirten lika bra. Då får jag inget skav i armhålan heller eftersom det sitter tyg emellan:)


En kommentar!<3

Heey tjejer!
Jag är 17 och ett halvt nästan exakt och jag har också skolios, och bostonkorsett. Min skolios upptäcktes väldigt sent, och jag växte väldigt sent också så det beror ju lite på det haha! Jag har haft min korsett i snart ett halvår, och rekommendationen är att jag ska ha den 20 timmar om dygnet, men det är jag inte i närheten av tyvärr.
Att jag fick den så sent har gjort att jag, nu när jag tänker efter, faktiskt skäms för den - jag vill inte vara annorlunda. Jag har därför inte berättat om den för nån (astöntigt jag veeeet!) Men jag känner att jag har ganska mycket att förlora på det konstigt nog. Bland dom jag umgås med är ytan väldigt viktig, även om insidan också räknas, och att jag känner väldigt många bidrar också till att jag inte vill säga det, hur kul är det att berätta för typ 60 pers liksom haha! Jag har alltså inte min korsett i skolan alls, och inte när jag tränar, så på vardagarna blir det kanske 16(?) timmar om dygnet...
Med det här vill jag iallafall säga att ni är grymt duktiga som står ut och verkligen anstränger er med korsetten! Det är jättekul att jag hittade eran blogg, det är alltid kul att se att man inte är ensam om problemen man har :)
Så tack för en bra blogg!
Kramkram från Ebba

Svar: Hej Ebba!
 tack för din långa och intressanta kommentar! Vi förstår verkligen hur du har det, speciellt jag (julia) som är 16 och ett halvt, det är tufft när man är så gammal som man är! Att inte skämmas eller bry sig om sin korsett är svårt, och det har jag själv märkt nu på gymnasiet. Men trots detta gäller det bara att stå ut och kämpa! visst, det är inte kul att berätta för folk om ens korsett, men de flesta tar en titt på den och sen är det bra med det. Dom accepterar det väldigt fort! Och även om  du skulle ha den en dag i skolan kanske ingen skulle märka det om ni inte har gympa eller något?:D du borde ge det ett försök, det är värt det i slutändan!:D

Skulle vara väldigt kul att prata mer med dig! du kan antingen mejla mig eller adda mig på msn (julia)  Jul-ia.s@hotmail.com ( hazal ) hazallette@hotmail.com

Lycka till med din korsett och tack för din fina kommentar!


Hur Hazals bostonkorsett ser ut

Tjena bloggen, tänkte visa lite bilder på hur en bostonkorsett kan se ut. Alla har ju inte likdana korsetter, men såhär ser iallafall min ut! :D Korsetten har fått smeknamnet Armon ;)


korsetten på

baksidan, själva öppningen.

vänstra sidan


som ni ser så står det "3", vilket betyder att det är den sista banden som man drar. lite svårt att förklara men kan slänga in en video eller visa bilder stegvis, hur jag tar på mig min korsett? någon som vill se? :)


ni har blivit dåliga på att kommentera :(Outfitdåliga bilder, men hade bråttom när jag tog bilderna.

när jag har så här tunna tröjor, brukar jag alltid ha ett tjockt linne under, eftersom att korsetten gör hål på kläderna.

Läkarbesöket hos korsettgubben- Mats

Tjena bloggen. Hoppas att allt är bra med er, tänkte ta och berätta om besöket hos korsettgubben Mats. I somras hade jag problem med korsetten, problemet var att det gjorde så jäkla ont på högra sidan av revbenet. Kan inte beskriva hur ont det gjorde alltså, hemskt! :/  Så jag ringde till Mats och berättade hur det låg till. Eftersom att jag inte kan sova med korsetten så sa han när man inte har korsetten under natten så går ryggen "tillbaka" och när man har korsetten på försöker den ju hålla ryggen rak och förhindrar kröken från att bli öka. Så han sa att jag skulle vänta ett par veckor och om det inte blev bättre, så skulle jag ringa tillbaka. Vilket jag gjorde. Så en tid fick jag för ett par veckor sedan. Så han slipade ner på själva kudden som låg vid högra sidan av revbenet. Nu känns det mycket skönare, och jag har på mig korsetten utan att det skaver som fan. Nu är det inga problem med Armon min ;)

glömde ta bild innan jag gick till Mats, men såhär såg det ut när jag kom hem. Han slipade som sagt ner kudden,så nu är det mycket bekvämare. ;)

Julias skolios upptäckt

Vi tänkte berätta om hur vi fick reda på att vi hade skolios och vad vi tänkte/kände vid det tillfället! Vi börjar med julias historia och tar hazals en annan dag!

Julias historia:

Det hela började när jag gick i åttan. Vid december  2008 var det dags för hälsokontroll hos skolsköterskan. Allt var bra förutom att min rygg var lite sne och jag skulle kallas tillbaka till skolsköterskan så hon kunde kolla upp det lite senare. I oktober 2009 då jag gick i nian, alltså nästan ett år senare hade hon fortfarande inte hört av sig. Jag hade ont i ryggen av en muskelskada och gick till skolläkaren. Han skickade då en remiss för röntgen både för att min rygg var lite sne och för min muskelskada. I april 2010, alltså 6 månader senare fick jag komma till sahlgrenskas skoliosenhet. Jag tyckte att det kändes onödigt med tanke på att min rygg inte var så sne. Jag visste knappt vad skolios var liksom. Efter 2 olika röntgen fick jag sitta i ett rum och vänta i en evighet på en läkare.

När han kom in sa han att han inte visste varför jag hade ont i ryggen men att jag däremot hade 30 grader skolios (som nu senare visade sig vara 36 och 34 grader).
Då tänkte jag bara, eehh va? jag hade ju bara lite sne rygg?
Dock kunde han inte bestämma sig för om han skulle låta det vara eller sätta in en korsettbehandling. Efter att ha dragit en en andra läkare i det hela hade dom bestämt sig. Dom skulle sätta in en korsettbehandling innan sommarlovet. 
Efter det skickades jag vidare till sjukgymnasten som visade mig en korsett. Den var inte alls som jag hade föreställt mig. Den såg bara otroligt obekväm ut. Jag tror inte att jag riktigt fattade vad det hela innebar. Efter att sjukgymnasten förklarat lite om hur man skulle använda korsetten så fick jag åka hem igen, som i mitt fall var att åka direkt till skolan. Det blev några tårar på den första lektionen efter det. Det var liksom då det sjönk in. Jag kände mig tom, varför hade inte skolsköterskan skickat vidare mig i tid? då hade det ju aldrig blivit så här snett.

Inte förens den 28 juni fick jag min korsett. Alltså 2 månader senare.Dagens fråga

fin blogg ni har :D
Är korsetten hård? ser ut som den är gjord utav hårt plast eller nått sånt :)

Svar: Först och främst, tack så mycket :D  Ja, korsetten är hård, när du knackar på den låter det ungefär som när man knackar på en dörr hahaha :D Ja, precis hård plast är den gjort utav.

Kram <3

Dagens fråga

      
Har en fråga angående korsett bärandet osv: Hur länge ska ni ha korsett? Och hur känns det att inte få opereras pga. för lite grader


Svar: Vi ska ha korsetten i ungefär 1 år till båda två, kanske 1 och 1/2. Det visar sig senare.  Jag tror att vi båda är ganska glada över att slippa opereras, för det är ingenting vi känner är nödvändigt eftersom vi inte känner av skoliosen annars:)
Kram!


Läkarbesök

Hej bloggen. Hoppas att ni mår bra. Jag och Armon mår skit bra.  Var ju hos läkaren i Onsdags på Huddinge Sjukhus och det gick skit bra. Sköterskan ropade upp mitt namn och då var det dags för att mätas och vägas.  Sedan träffade jag ryggdoktorn- Thomas. Jag röntgades i somras utan korsetten, så jag gick till doktorn för att vi skulle prata om hur det såg ut och ungefär hur lång tid jag har kvar utav behandlingen. Han sa att allt såg jättebra ut trots att jag ej har den under nätterna. JAg frågade Thomas ungefär hur lång tid det är kvar utav behandlingen och han sa att han skulle boka in en ny tid till April, och om jag inte har växt till dess blir jag korsettfri! :D Men om jag har växt så lägger han till ett halvår, så korsetten e nog borta inom ett år!

Jag har redan haft Armon i ett år, och det har gått ganska snabbt om jag ska vara ärlig. I början vill man ge upp, det var så jobbigt, men nu har man ju vant sig. Vad som än händer så ska man aldrig aldrig ge upp, vi klarar det här tillsammans!!!!!!Såhär såg ryggen ut när jag precis hade påbörjat behandligen, men nu är den lite rakare.


Förlåt, har glömt att berätta om när jag var hos Mats- korsettgubben. Lovar att berätta om det under veckan.


Kärlek till er världens bästa.
 Svar på frågestunden!

Hm, vad är Skolios egentligen? vet att det har något med ryggen att göra iaf :/
Svar:  Skolios är en felställning i ryggraden, som gör så att ryggen blir sned. Ryggraden är formad som ett S eller C, vilket innebär att man oftast har en eller flera krökar i ryggraden. Kröken kan vara olika stor och för att förhindra kröken från att öka under de åren man växer, kan man korsettbehandla sig. Korsetten som vi bägge använder kallas för bostonkorsett. Såhär kan dem se ut:


till hazal ! frågan är : är du kurd?
Svar: Ja, kurd från Turkiet. Är du också kurd eller?


hur länge har ni haft korsett? :D
Svar: Hazal har haft den i 13 månader och Julia har haft den i 2 månader. :D

vad gillar ni mest med korsetten?
Svar:  Jag tror att vi båda kan hålla med om att den är bra att skylla på när det är nått man inte orkar. tex ta upp grejer på golvet?(a)

hur många läsare har du per dag?:D
Svar: Statstiken varierar väldigt mycket. Vissa dagar kan vi ha 100 besökare och vissa dagar 10 besökare.

med alla dessa spännen ni har på korsetten, fastnar inte tröjan? Förstörs kläderna?
Svar: Jo, på Hazals korsett förstörs kläderna. Ett inlägg kommer om det senare. Men inte på Julias, vi har inte likadan korsett.

Jag tycker att er blogg är jätte bra!
Men när blir ni bra i ryggen?
Kommer ni alltid ha lite snea ryggar?
Kram Tilda<333
Svar: tack så jättemycket! Vi kommer aldrig att bli bra i ryggen, korsetten förhindrar bara att vi inte får ännu mer snea ryggar. Därför kommer vi alltid att ha snea ryggar!:) kram på dig!<3-

idag kommer svaren på frågestunden ut, håll utkik!:)


FRÅGESTUND-SKOLIOS!

VI KÖR PÅ EN FRÅGESTUND, FRÅGA VAD NI VILL OM SKOLIOS!
Avslutas på Torsdag. Vi hoppas på mycket frågor nu!
Om ni vill kommentera om något annat så gör det helst i nått annat inlägg!:)

kram!


Dagens outfit

Idag har jag valt att ha på mig en ganska tight tröja, korsetten syns lite igenom, men vet ni? jag bryr mig inte:)
Det är nog  inte så många som tänker på det trots allt och jag vill gärna ha på mig denna tröjan hehe;)Om man tittar noga så ser man kanterna på korsetten där nereBilden är lite sne, men även här ser man, och det syns inte så mycket på bilden men spännena syns mycket mer i verkligheten.
Folk får undra, folk får tro, om dom frågar kan jag ju svara, men jag tror att folk är för fega för det!

kram

Dagens fråga

Har också skolios,.. och korsett.. väldigt intressant blogg... Är det till göteborg ni åker på återbesök??

har ni märkt någon förbättring sen ni fick korsetten (hur länge har ni haft dom) och gör ni skoliosövningarna regelbundet?

Svar: Jag (julia) som bor i göteborg är på korsett kontroll i göteborg medans hazal som bor i stockholm har sina sjukhus besök där. Jag vet inte riktigt vad du menar med förbättring, men jag känner dock ingen skillnad:D
Hazal har haft sin korsett i 1 år, medans jag har haft den i 2 månader. Hazal har inte fått några övningar och jag har inte gjort dom en endaste gång sen jag kom hem från sjukhuset, jag vet, det är inte bra:/

Hoppas jag kunde svara på dina frågor någorlunda bra iallafall, och Adda gärna min msn om du vill snacka mer, för jag tycker det är jättekul att prata med andra som har skolios och korsett!:) Jul-ia.s@hotmail.com

Kram!


Gästbloggare! Keep up the good work! <3

Tjenatjena alla läsare!
det är hazals kusin Ilknur som skriver. Jag är hemma hos Hazal just nu, och Hazals mamma har lagat mat så att det räcker för hela Sverige. MUMS!!
Eftersom att Hazal och Julias blogg handlar om skolios, så känns det lite dumt att skriva om något annat.
Så därför tänker jag berätta om Hazal och hennes kära Armon.

För några månader sen sov Hazal hos mig, och hon hade massa skavsår men hade fortfarande på sig den, hon tog sig igenom smärtan eftersom att hon visste att det är viktigt att ha den på sig. Under natten vaknade jag av att det var väldigt varmt, så jag öppnade fönstret och kollade på Hazal då hon låg och vred och vände på sig, till slut drog hon av sig den och la ner den på golvet. Dagen efter frågade Hazal mig om jag ville testa att ha på mig Armon, jag ville gärna testa. Så fort jag tagit på mig den, fick jag största chocken. Det kändes som att jag inte kunde andas(känns som att jag överreagerade lite nu i efterhand), så nu vill jag bara säga till Hazal, Julia och alla andra där ute som har skolios, att jag verkligen beundrar er, och att ni ALDRIG ska ge upp!!


Älskar dig bästavän <3

Peeaacee'


Outfit kärlek till stora tröjor :p

Ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera :(


ETT MIRAKEL SKEDDE INATT!!!!!

Nämen tjenaaaaaaaaaaaa bloggen. Är hemma från klassresan, skit skönt. Borta bra, men hemma är bäst! Hur mår ni? Är sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå trött och hungrig. Aja, är så seg orkar inte skriva men tänkte bara berätta om ett mirakel som skedde inatt!!!!!!

JAG, ALLTSÅ JAG, JAAAAAAAAAAG HAZAL JAAAAAAAAAAAAAAAAAAG SOV MED ARMON PÅ UNDER NATTEN FÖRSTA GÅNGEN I HELA MITT LIV, SEN JAG FICK DEN FÖR ETT ÅR SEN. KAN INTE FÖRKLARA MIN LYCKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ÄR SÅ GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD!!!!!!!!
SKA GÅ OCH FESTA NU ;)

Jag hatar skav!!!

jag vet inte vad jag ska göra med mina sakva bak i ryggen. Det kliar och gör ont hela tiden! Igår på svenskan var jag tvungen att springa iväg till skolsyster så att hon fick tvätta av det med alsol sprit. Hon sa hela tiden:

Skolsköterska -Jag förstår att du har ont, det är ju jätterött!
Julia- jaa, jag har såhär varje dag
Skolsköterska- Jaa, jag förstår att det gör ont!
Julia- mm

använder en gammal bild för har inte tid att ta någon ny:
Dagens outfitSom ni ser är tröjan väldigt stor och ingen kan ana att jag har en korsett under. Perfekt va?;)