Hur vi känner för våra korsetter nu


Hazal:
Det är väldigt olika från dag till dag hur jag känner för min korsett. Vissa dagar känns det knappt som att jag har på mig den och då gillar den, medan vissa dagar hatar jag korsetten och inte vill ha på mig den. När jag kommer hem från skolan och ska byta korsettlinne tar jag inte på mig den på flera timmar, det har blivit en vana och då tappar man lusten att ta på sig korsetten. För någon vecka sedan var en jobbig dag tog bort den och ville inte sätta på mig den igen. Men vid såna dagar måste man försöka att tänka positivit fastän det är svårt och jag måste inse att det inte är så lång tid kvar tills behandligen är över. Tiden går fort, har redan haft den i cirka 1 år och 5 månader. Ska skippa det där med att låta korsetten ligga några timmar på golvet efter skolan tills den åker på igen. Det är min rygg och min hälsa! Jag ska klara det här, det vet jag. Jag kan om jag vill, det kan alla! Längtar till dagen då jag slipper Armon!Julia:

Precis som hazal säger så är det olika från dag till dag. Oftast är den faktiskt helt okej och ibland tänker man inte ens på den, Och då känns det ju inte lika jobbigt. Men sen kommer man till de där dagarna där man bara sitter hemma och slappar, och då känns det förjävligt, för då har man för mycket tid att tänka på den. När jag är ute i skolan eller med kompisar tex så rör jag på mig och gör nånting, men utav att sitta hemma blir man bara deppig. Jag har en hat-kärlek till Berit, och det kommer att kännas tomt utan henne när hon är borta.

Berit till höger och Armon till vänster! :)

Lite snett

Var på sjukhuset igårkväll och orkar inte skriva ner hela historien men jag hade symptom på hjärnhinneinflammation iallafall så var tvungen att göra lumbalpunktion (ryggmärgsprov)

Det är ett prov som dom tar i ryggraden. Kan man se att jag har skolios?;)Andra skulle haft sitt plåster i mitten, jag har mitt till vänster:)


Ryggbilder

För ett tag sedan fick vi ett önskemål om att vi skulle visa bilder på våra ryggar för att ni skulle se om man såg nån skillnad på våra ryggar och på en vanlig rygg så nu har vi äntligen fixat det!:)Julia:
På min rygg ser man inte så mycket skillnad och även läkaren sa att det syntes ovanligt lite på ryggen. Inte konstigt att jag inte märkte att jag hade sned rygg förens jag hade gjort en röntgen;)Hazal:
på min rygg ser man en skillnad eftersom mina skulderblad är i olika höjd. Detta är ett vanligt tecken på skolios.
 


Hur Armon tvättas

Precis som vi behöver duschas, behöver korsetterna tvättas. Varje dag. Jag är inte så bra på det, tvättar honom kanske en gång / månad, bättre än ingenting alls. Men ska förbättra mig, mycket fräschare! Såhär brukar det se ut:

Min handduk som är till för att tvätta korsetten ( blöter ner den först) med och ja diskmedel hahaha(?)


Kärlek

Haha vi är så kärleksfulla mot varandra!


 

 

Vi har ett inlägg i utkast där vi skriver ner alla ideer till inlägg som vi ska skriva och som vi sedan prickar av. Där skriver vi även till varandra om det är något som vi vill säga. Det ser oftast ut såhär.


Romy and Michele's High School Reunion

På femman visar dom en film som heter Romy and Michele's High School Reunion. En av huvudrollerna har en milwuakee korsett, fy vad obekvämt haha! Vi ska vara glada över våra Boston korsetter!

http://www.youtube.com/watch?v=4VQiDaqIjFE&feature=related

Här kan ni se den!


Simmat

Idag har jag dragit igång med att simma. Sjukgymnasten på sjukhuset sa att jag skulle börja simma för att träna upp musklerna i ryggen, så nu ska jag simma en gång i veckan! Mamma vill inte köpa ett 10 kort till mig så det kostar 40 kr per gång, liksom kom igen, 40 spänn för att simma några varv i bassängen?
Jaja, jag gillar att simma men det är inte lika kul när man måste åka helt själv för att ingen vill följa med. Som tur är så är det ju bara några veckor det gäller så jag får väl klara mig.
Efter det så hoppas jag att det känns bättre i ryggen, om inte så får läkarna faktiskt ta tag i det, och inte bara be mig göra nåra fjuttiga övningar som inte hjälper ett piss.

Jag vet inte hur långt man ska simma för att det ska vara lagom träning men jag körde på nån kilometer, dock med lite pauser haha.
Ibörjan gjorde det skit ont i ryggen där jag har ont men jag lyckades koppla bort det. Usch jag vill ha en frisk rygg!


Sandra gästbloggar!

Trots att det var tre år sedan jag fick min korsett som jag döpte till Bosse så minns jag dendär långa korridoren som stank kompost,  jag minns mina fem vänner som stod vid skolan och hurrade mitt namn medans jag själv pulsade igenom snön med Bosse på för första gången.
ja, jag hade korsetten på mig samma dag jag fick den.

Jag var 14, hade ingen alls att prata med,jag tog det bara som det var, jag mådde aldrig dåligt på grund av den.
Såhär i efterhand är jag jävligt imponerad av mig själv, hur kunde den lilla fjortonåriga Sandra  klara sig helt själv?

Däremot började jag må dåligt i slutklämmen av korsettbehandlingen, det blev många nätter då jag bara skrek i kudden.  Jag var redan psykiskt instabil och att jag inte kände mig kompis med Bosse längre gjorde ju inte saken bättre.

I augusti  år, några dagar efter min sjuttonde födelsedag kom dagen jag väntat på,
min korsettbehandling  var över och Bosse bor numera på sjukhuset som undervisningsexemplar.
Det är förens nu jag har insett att det var så jävla värt det,
Jag är faktiskt tacksam,
tacksam över att jag har blivit så stark som jag är,
Tacksam över att jag kan guida yngre tjejer som har skolios.
tacksam över att jag har kontakt med en hel hög skoliosare(eller mina twisted sisters som jag föredrar att kalla er… vi är trots allt lite snea allihopa)
Önskar verkligen vi alla kan träffas en dag,
för hur ensam man än känner sig så finns det alltid fler.
/ Sandra


Jeans?

Härligt att man inte kan knäppa jeansbyxan med korestten på..Tjock? ;)

 

 

 


Ingen ny Berit...

Nej som rubriken lyder, ingen ny berit för mig alltså!
Kom dit och fick janne, som jag inte vill ha, föredrar håkan. Han frågade vad jag gjorde där och jag ba, eh jag skulle få en ny korsett? Han bara, Idag?:S

Så han visste inget om det och han var lika... wierd som vandligt haha. Han har hakat upp sig på min ålder ända sen första gången jag såg honom, och även idag tjatade han om det. Han tyckte inte att jag skulle ha en ny korsett eftersom jag är så gammal, snart 17 år är skit gammalt inom korsett branchen tydligen haha. Men det han inte förstår är att jag ligger lite efter alla andra och jag växer FAKTISKT fortfarande. Därför skulle han fixa tid hos läkaren innan han skulle ens fundera på att göra en ny åt mig. Det är ändå ganska bra att jag äntligen ska få en läkartid eftersom jag inte fått träffa en riktig läkare sen den dagen i maj då jag fick reda på min skolios. Janne tyckte att det var konstigt att de inte röntgat min hand och kollat hur mycket mer jag ska växa. Så ja, det var väl det. Enligt honom ska jag inte ha nån korsett längre, men enligt Karin som har tagit hand om mig på alla "läkarbesök" så behövs en ny korsett. Liksom har alla lärt sig olika på det där stället eller?

Får se när jag får komma dit nu, men hur kan de få in en snabb tid till läkaren när jag fick vänta sju månader på att få komma dit första gången?:S

Jag fattar ingenting


Sista dagen för berit!

Imorn har jag tid hos janne och om han hunnit så ska han ha gjort en ny korsett till mig vilket innebär att det är sista natten jag har berit nu;) imorn får jag alltså en ny skavande berit som måste rättas till och allt möjligt. Hoppas att det inte blir lika jobbigt som med min första!


Bye Berit


Video- Steloperation

Usch läskigt:S

Känsliga bör kanske inte titta haha!

Tips!

Vi har läst en tjejs blogg vid namn Erica som har genomgått en steloperation. Det står jättemycket om operationen med massa bilder och den är verkligen jätteintressant! ni kan ju gärna kika in där om ni vill läsa om hennes operation! vi hoppas att det är okej att vi länkar:)

http://itaerica.devote.se/

Ett utav mina nyårslöften..

.. är att jag ska sluta fuska med Armon och försöka ha honom 20h/ dygn + att försöka sova med honom. Får väl se hur det går, återkommer.. :)Förresten hoppas att ni hade en bra dag den 31:a , själv så fyllde man 15 :) Gott nytt år på er ( bättre sent än aldrig ;) )