Inskrivning!

Idag har jag spenderat förmiddagen på Sahlgrenska för inskrivning inför operationen. Det hela gick som vanligt, fick träffa en snäll kvinnlig läkare som klämde och kände lite på ryggen och som kände staget direkt och sa att hon förstod att jag ville ha bort det! Tack, äntligen någon som förstår haha! 

Sen fick jag gå iväg till lab och ta prover. Fick sitta i väntrummet i nästan en timme och sen fick jag världens suraste sköterska som stack mig. Usch haha ville säga till henne men jag skrattade åt henne istället så rätt åt henne haha. 

Därefter gick jag och Carin över till skolan en snabbis och hämtade ut våra tentor och sen gick vi till narkosen för samtal där. Jag sa till att jag gärna ville ha en kateter även denna gång och sköterskan tyckte det var lite konstigt då patienterna brukade tycka tvärt om men ja jag vill inte behöva rikas så hellre kateter. Nu kom jag på mig själv med sjuksköterskesnack här men rikas betyder att man tappar blåsan på urin med en kateter som bara förs in för att tömma blåsan och sedan tas ut igen. Så nu fick vi reda på det med! ;)

Efter narkosen hade vi ett litet snabbt inskrivningssamtal med Sara men eftersom jag redan gjort det här tidigare så var det inte så mycket information jag behövde. Det enda jag har bett om idag är att få kateter och att få ha med mig en anhörig på uppvaket och när jag kommit upp till avdelningen men det ska jag prata med narkossköterskan om samt personalen på avdelningen.  Det ska nog lösa sig fint, och som narkossköterskan sa när vi pratade s år man ju faktiskt inte så himla gammal bara för att man är 20! Eller det förstod iallafall hon eftersom hon hade barn i min ålder sa hon så det kändes skönt. Hoppas personalen på uppvaket också förstår det haha. 

Nu är det alltså bara att vänta till den 15 april då jag skrivs in på kvällen och den 16 smäller det! Ska bli så skönt. 

Imorgon fyller jag 20 så nu blir det kalas hela veckan. Det är skönt att jag har så mycket annat på gång i livet just nu så att jag kan släppa ryggen lite även om jag har ont. 
Inskrivningsdatum!

Har fått tid för inskrivning den 25 mars! Känns super och det bästa av allt är att jag är ledig den dagen så jag slipper pyssla med tider på praktiken. Dagen därpå fyller jag 20 också. För två år sedan hade jag inskrivning dagen efter min 18 årsdag och denna gången är det dagen innan min 20 årsdag. Tiden går fort! Så himla sur!

För en vecka sedan var jag på vårdcentralen eftersom jag ville att min husläkare skulle skicka en remiss till Huddinge sjukhus, eftersom att jag vill på återbesök. Detta eftersom jag har ständig värk i ryggen och eftersom mitt vänstra ben är kortare än det högra vill jag göra något åt saken. Hela min överkropp, speciellt vid midjan/ lite längre ned på ryggen är sned och lutar. Jag vill ha en specialtillverkad sula att ha i skon. 

Några dagar efter läkarbesöket ringde jag till självaste ortopedmottagningen för att höra med dom om dom fått remissen eller inte, vilket dom inte fick svara på eftersom jag var tvungen att ringa min husläkare och höra med honom. SUCK, tänkte jag. Att det ska vara en sådan process för en sådan liten sak.. 

När jag väl ringde honom så var han på konferens. Imorse ringde han tillbaka och sa att remissen blivit återkallad. Dom tyckte inte det behövdes ett återbesök eftersom jag röntgades år 2012 och då låg mina krökar på 29 samt 24. 
Hur svårt ska det egentligen vara? Om jag kräver ett återbesök så gör jag det av en ANLEDNING. Det känns som att dom anser detta vara oviktigt och inte prioterar detta. Jag är så himla sur och förbannad! Jag tänker inte gå runt med denna smärta hela mitt liv, jag vill ha min sula!!!! Och jag ska få min vilja igenom. 
Får ta och ringa Huddinge sjukhus på en gång! 

Har någon av er förresten någon erfarenhet av denna typ av sula? Vart/vilken klinik vände ni er till? Hur gick ni tillväga? 

Är tacksam för svar :) 

Återkommer när jag vet mer. 
Styrkekramar från Hazal <3 


operationstid bokad!

Nu har jag äntligen löst det hela och bokat en tid för operation. Jag har ju eventuellt omtenta den 12 april och därefter är nästa tenta den 28 april så jag ringde till operationskoordinatorn idag och bad om en tid V16 och då bokade hon in mig den 16 april direkt, supersmidigt! Jag opereras på en onsdag precis som sist så jag kommer fördmodligen att få komma hem på fredagen eller lördagen (Sist kom jag hem på lördagen). Lördag är ju påskafton så antagligen får jag fira påsk på Sahlgrenska i år (Precis som jag gjorde vid min första operation för snart två år sedan). 
 
Jag känner mig väldigt lättad över att operationen är bokad nu och att jag kommer att ha tid att plugga på tentan. Det enda som är tråkigt är att min närmsta vän som lovat att vara med mig under operationen kommer att vara bortrest den veckan då det är påsk. Däremot har hon lovat att vara med mig när jag kommit hem från sjukhuset, så söt som erbjuder sig att bo hemma hos mig och ta hand om mig <3 Tror det ska gå bra ändå men känns skönt att ha henne vid min sida. Dessutom har mina fina arbetskamrater erbjudit sig att vara med mig och stötta mig även på sjukhuset. 
 
Nu känns livet bra!
 
 
42 dagar kvar av lidande! Skönt. 

Min helg i Stockholm!

Jag glömde nämna det här i bloggen men i fredags åkte jag till stockholm för att spendera helgen där med en kompis. Vi åkte redan på fredag morgon så vi fick ut en hel helg vilket var väldigt skönt! Eftersom jag inte var snabb nog att få biljetter till aviciis första spelning fick vi gå på lördagen. På fredagskvällen när alla andra (som det kändes som haha) gick på avicii spenderade vi kvällen på vapiano med älsklings Hazal. Sååå kul att få ses igen, har inte sett varandra sedan i somras. Vi hade mysigt och pratade massa tills vi var helt slut och åkte hem och sov. Jag hoppas verkligen att vi ses snart igen <3 
 
På lördagen efter avicii träffade jag Ellinor (http://duumbass.blogg.se/) lite snabbt mellan tågen på väg hem! Så kul att ses efter alla dessa år med kontakt genom bloggen. 

Pics från helgen!