En fjärde operation

Glömde helt av att uppdatera här efter mitt läkarbesök den 9 september.
Klistrar in texten jag skrev på min andra blogg. 

Vad ska jag säga? Finner inte ens några ord just nu. Visst har jag känt att ryggen blivit lite sned igen men aldrig hade jag kunnat tro att jag har blivit lika sned (nästan iallafall) som jag var innan min första steloperation. Tillbaka på ruta ett... 

Eftersom min rygg redan är stelopererad är det inte bara att göra om det igen utan då skulle man behöva kapa av ryggen helt vilket medför risker för ryggmärgsskador som man inte vill ta. Mellan två kotor har inte benet de la i under steloperationen läkt vad det ser ut som, så det är det som min läkare tror gör ont. Det var även det som de hittade under förra operationen, Därför ska man sätta in stag över dom få kotorna och hoppas på att det även rätar upp kröken lite. Mitt andra stora problem är min revbenspuckel bak på höger sida vilket orsakar smärta när jag sitter lutad mot stolar osv. Därför ska de under operationen även göra en revbensplastik där de kapar alla revben och förkortar dom innan de sätts ihop igen. Ouch. 

Såå efter praktiken som är slut i början av november ska jag alltså operera min rygg för fjärde gången på 2,5 år. Eventuellt får det bli i december om jag har mycket att göra i skolan. Vill verkligen verkligen inte behöva genomgå denna smärta igen men jag kan inte leva som jag gör idag. 

Nu till det värsta. En sjukskrivning på tre månader... Hoppas dock att det bara gäller jobb och inte skola. Men hur ska jag klara mig... Har massa utgifter varje månad och att inte få jobba på tre månader kommer att bli tufft. Och att dessutom ha heltidsstudier i skolan med en opererar rygg med läkningstid på minst 3 månader är inte heller lätt. 
Mycket oro och ångest över hela situationen. Min bröstkorg är helt skev som ni ser på bilden ovan.