Dekorerar väggen

Har funderat på om jag ska lägga undan mina röntgenbilder eller om jag ska sätta upp dom. Bestämde mig för att sätta upp dom på garderobsväggen. Nu kan jag se dem varje dag och påminnas av vad jag går/ska gå igenom:)
Funderar på att klistra upp lite vanliga bilder på mig och Berit också, lite som min skoliosvägg typ hahaha!

Vad gör ni mer era skoliosgrejer? Hänger ni upp dem eller gömmer ni undan dem?:)


Angående Skoliosträffen i Göteborg

Många har sagt att de är intresserade av att komma men vi har inte fått något riktigt svar folk är fortfarande tveksamma:)
För att jag och Janna ska kunna planera vill vi att ni som ska komma skriver det till oss antingen här eller på msn/mejl. Vi har tänkt oss att vi ses kl 1 på centralen, mer info kommer senare.
Kram på er/ Julia och Janna<3

Ryggövningar

Vi har fått kommentarer två gånger från "M" som vill att vi ska visa ryggövningar. Tyvärr vet vi faktiskt inga bra ryggövningar men i ett inlägg förra veckan bad vi er läsare om tips.
Självklart är simning toppen för att träna ryggen men utöver det så kan tror vi att vanliga basic övningar som tex, plankan, sit ups, rygglyft, benlyft osv faktiskt stärker rygg och bålmuskler vilket kan göra bra för ryggen:)Har visat denna bild tidigare men den kan nog vara till hjälp om ni vill träna:)


Bandeu Bh

          Elin  om En fråga!:
Hej! :D Jag undrar bara det att hålls en bandeu-bh uppe även om man bara har storleken 70A? Liksom utan att behöva dra upp den hela tiden? Det var allt jag undrade den här gången! Ha det bra :)


Svar:
Ja bandeu-bhn sitter uppe ganska bra även om man har 70A, det kan jag intyga själv;) Nä men iallafall, om du inte hoppar så sitter den bra men man kanske drar i den lite ibland bara för att. Om man har korsett under dock så sitter den som en smäck och kan inte röra sig nedåt alls:)

Så här långt kan jag böja mig

Jag tänkte visa hur långt jag kan böja mig åt höger respektive vänster. Det är lite skillnad:)När jag böjer mig åt höger tar det stopp ganska direkt med revbenen i höftbenet osv, det beror på att kröken går och det hållet och inte kan böjas mer.
Åt vänster är det betydligt lättare att böja sig:)


En fråga!

          L*   om Push up:
Hej! Jag bär oxå korsett och jag har en fråga. Jag skulle bli glad om du svarade, du har ju haft korsett ganska länge och hur kommer det sig att din ryggrad har blivit värre? Vill veta för jag är så himla rädd

Svar:

Anledningen till att min rygg fortsatte att växa snett är troligtvis pågrund av att kröken redan var såpass "stor" så att belastningen gjorde att min ryggrad inte klara av att hålla upp den. Det är inte så jättavanligt enligt min läkare men det händer ibland. Jag vet inte hur stor krök du har men jag tycker inte att du ska oroa dig:D Det är inget du kan göra för att förhindra det så tänk inte på det du:)
Kram på dig och om du vill prata mer kan du mejla eller adda msn Jul-ia.s@hotmail.comPS, Idag har det gått en månad sedan mitt läkarbesök då jag fick reda på att jag ska opereras. Bara ca 5 månader kvar då! woho

Statistik

Vi får bara fler och fler läsare för varje dag som går, vilket vi tycker är jättekul! men vart kommer alla läsare ifrån? även de dagar när vi inte har uppdaterat har det vart ca 20-30 mer läsare än vad vi brukar ha:)
Lämna gärna en kommentar innan ni går, skulle vara kul att veta vilka ni är kära läsare!
Tips på bra övningar?

Hej bloggen! Jag har på senaste tiden känt mig ganska svag i ryggen, även när jag hade min korsett. Men nu känns det värre och jag kände att jag var tvungen att ta tag i det! Så jag har börjat gymma och så , men det hjälper inte så jätte mycket då det inte finns tillräckligt med maskiner. Jag känner mig som svagast i nedre delen av ryggen. Så därför undrar jag om ni har nå tips elr övningar som kan funka?

gammal bild med min allra första Armon på..

Hoppsan en puckel..

För ett tag sen satt jag och syrran på en bänk i väntan på bussen, det var stekhett och jag orkade inte vänta. Så jag la ner huvudet och vilade. Då upptäckte hon en puckel på ryggen, såklart. Jag trodde verkligen inte henne, för det var inte så för 1-2 år sen då jag var hos skolsystern/Mats. Aldrig något jag lagt märkte till innan eller sett. Men gud, lägg förresten märke till hur snett min ryggrad går(nehe) läskigt alltså!


Hazal skriver..

Nämen tja, det var längesen! Gud har verkligen inte haft nå tid över till bloggningen då jag gjort andra saker. Jävlar vad mycket vi har i skolan, hänger inte med. Har knappt hunnit snacka med Julia. Nej men fick en lite paus också, har dock saknat er och bloggen hihi :) Nej men annars då? Själv mår jag galant och liksaså med ryggen. Stackars Julia som fått ta hand om bloggen helt själv, men hon är så duktig hon! Har samlat på mig massa ideér också, så ni kanske får en video.. om jag vågar publicera den haha! Nej men nu är jag tillbaka och ska försöka blogga! Ha det bra så länge!
Förresten fan vad kul med skoliosträff för er i GBG, det ska bli av i Stockholm i år också! Tagga till hehe!

Mina röntgenbilderMin första bild tagen i maj 2010 och min senaste bild tagen augusti 2011.

Sen vill jag fråga er läsare. Hur gör ni för att få tag i era röntgenbilder?:)


Push up

Satt och pratade lite med några av mina klasskompisar förra veckan. Vi pratade lite om min rygg och min korsett osv.
Jag kom in sent i klassen då jag bytte skola efter en termin så de första månaderna kände jag dom inte så bra. Först nu har dom berättat lite vad dom trodde om mig. Hahaha det är sååå kul.

Dom berättade att dom trodde att jag var värsta fjortisen när jag kom dit först, med push-up osv. Men, en vecka senare på gympan såg dom varför. Jag hade en korsett som tryckte upp brösten. Det är nog en ganska vanlig grej som tjejer med korsett får stå ut med, speciellt om man inte talar om det för någon annan. Så alla ni som inte vågar berätta för er klass, gör det! man vet aldrig vad de kan tro annars;D

Puss på min klass<3


Sommaren 2010


Kort info från sjukhuset ang operationen

Det här lappen fick jag från sjukhuset när jag var där. Det är en lapp där det står lite kort om vad som kommer att hända efter operationen.


Grey´s anatomy skolios

I ett avsnitt av Grey´s anatomy är det med en tjej med skolios:)

Ni kan titta på avsnittet här:)Tryck på den röda knappen och när den blir grön klickar du igen:)Tatuering?

När jag gjort min operation, skulle jag vilja ha en tatuering som symboliserar vad jag gått igenom. En fin liten text skulle jag gärna vilja ha i nacken, svanken eller på skuldran.
På en  skoliostjejs blogg såg jag att hon funderar på att tatuera in "Ett ärr är en karta till själen". Jag tycker den är jättefin. Eller på engelska "scars are the roadmap to the soul"

Jag har ett tag på mig att fundera, fyller ju trots allt inte 18 förns om ett halvår och då jäklar får jag tatuera mig vare sig mina föräldrar vill eller inte;)

Har ni några förslag på fina texter som representerar ens skoliosresa?
Snälla kommentera era förslag! jag skulle bli jätteglad!


Obs inte min bild

Ungefär såhär vill jag ha fast med annan text:) (om inte ärret går för långt upp)
Skev nackeMin krök går lite snett upp mot nacken, vilket syns på vänster sida på denna bilden:)
Det gör ofta att mitt bh-band och banden från linnen halkar ner på armen. Hoppas det försvinner efter operationen:)

Glöm inte att tipsa andra om vår skoliosträff så att den kan bli av! Vi behöver fler till träffen för att den ska kunna bli av, så hjälp oss gärna värva fler människor:)


Bra och dåliga saker med operationen

Jag är superglad över att jag ska få operera mig, men samtidigt finns det dåliga sidor av det också.
Jag tänkte lista dom här, och jag tar det dåliga först;)

Dåligt:

 • Jag missar 4 veckor av skolan
 • Utöver de vanliga 4 veckorna missar jag min 4 veckor långa praktik (som måste göras för att få godkänt)
 • Jag missar resten av min Idrott A kurs.
 • Jag får inte åka till skolan med mina kompisar på 3 månader utan måste åka taxi
 • Jag kommer nog vara ganska nyopererad på min 18års dag vilket innebär att jag får ligga hemma
 • Jag kommer att bli några centimeter längre (ångest)

Bra:

 • Jag får en rak rygg
 • Jag slipper att ha ont
 • Jag kommer att kunna jobba i framtiden utan att behöva tänka på min rygg
 • Jag får åka taxi till skolan (Det är både bra och dåligt som ni ser)
 • Mina kläder kan äntligen sitta bra igen
 • Min överkropp kommer inte att vara så kort och ihopsjunken längre
 • Jag får en snygg hållning
 • Lite av min puckelrygg kommer att försvinna
Våra pinsamma kroppar

Just nu på femman går Våra pinsamma kroppar och idag pratar dom om skolios!


Mini skoliosträff

Tillsammans med Janna kommer jag (Julia) att hålla en liten mini skoliosträff i Göteborg den 22 oktober.
(Obs, preliminärt)
Den "stora" träffen i stockholm ska vi försöka fixa lite senare när hazal har tid (hon har väldigt mycket med skolan osv just nu)

Vi hoppas att ni som bor kring göteborg vill komma!

Krav:

Du ska ha skolios. Mer än så krävs inte;)

Om ni är intresserade av att komma kan ni lämna en kommentar eller mejla Jul-ia.s@hotmail.com för mer info.
Ni kan också gärna ge förslag på vart vi ska ses och vad vi ska göra!

Vi förstår att många föräldrar är tveksamma till att möta främmande människor som man mött på internet, så därför är föräldrarna välkomna att följa med om de så vill det:)

Ni får väldigt gärna ta mer er bilder osv som handlar om just skolios:)Läs mer om Janna på hennes blogg! http://jannaas.blogspot.com

Vi hoppas att det är många som vill komma:D

Kramar från Julia och Janna<3Skolios armband

På den här sidan kan ni köpa ett skolios armband:)

"Speak up for scoliosis"

Armbandet kostar 3,5 pund eller 8 dollar, jag vet inte exakt vad det är i svenska kronor just nu. hur som helst, gå in på sidan för att läsa mer om hur man beställer:)


För dig som ska få korsett

Nu tänkte jag skriva ett litet inlägg till dig som kanske precis fått reda på att du ska få korsett.
Det är ganska många tankar som snurrar i huvudet just då. -

Hur länge kommer jag behöva ha den?
Kommer det göra ont?
Kommer någon att se?
Kommer jag kunna ha mina kläder?
Kommer jag kunna göra allt som jag gjort tidigare?

Jag tycker själv att det är bra om du med en gång berättar kompisar/klasskompisar osv att du ska få korsett samt förklara lite vad det är. Då blir det inte lika jobbigt sen när man väl fått den och alla undrar vad det är.

Det är också bra att köpa lite kläder som passar över korsetten. Liiite större tröjor än vanligt, gärna mycket tights osv. Kika i våran klädeskategori!


Men, det viktigaste av allt:

Tänk alltid positivt! Om du har en bra inställning till det hela kommer allt att gå så mycket bätte! Visst, det kommer att vara tufft och rent ut sagt föjävligt (haha) men det får det lov att vara. Det finns så många fina korsett-tjejer att söka tröst hos:)

Du är stark! vi alla är starka!<3