Årsresumé 2011


Ett litet utdrag från vår blogg under året som gått. När jag tittar tillbaka på bilderna så inser jag hur sjukt fort tiden gått. Eller vad säger ni?

Vill också passa på att säga: ett STORT grattis till min älskade hazal som idag fyller 16 år! GRAAAAATTTISSS!!!

Love u<3Dagens utstyrsel
Galna skolios-tatueringar


Jag har gjort mycket med min korsett...

Klättrat


Varit på läger


Sovit i tält


Åkt skidor
Åkt skridskor
Åkt långa bussresor
Plockat svamp
Haft gympaWell. Det kanske inte låter så jobbigt, men det kan jag lova er att det var. Med en korsett blir allt så mycket jobbigare, och det är något som man nog inte tänker på om man inte själv upplevt det. Jag minns att jag var avundsjuk på de som kunde känna jackan runt magen. Jag var avundsjuk på de som kunde sitta så skönt på golvet/sängen utan några helst problem.

Jag har varit utan min korsett i 10 månader nu, och jag glömmer bort att värdesätta något så simpelt som att sitta skönt i sängen eller i soffan. För mig är det helt normalt nu. Något som det inte var för ett år sedan.
Haha snyggHaha jao, Man kan ju inte alltid lyckas...

Hemska dröm

Drömde inatt att jag fick en kallelse till sjukhuset för prover osv inför operationen. När jag väl kom dit hade dom gjort fel och det var inte alls min tur egentligen. Dom sa till mig att jag skulle få vänta minst 5 månader till. Jag blev skiit ledsen och jag kände att jag verkligen inte klarade att vänta så länge till. När jag vaknade kom jag inte ihåg vad jag drömt och gick med en deprimerande känsla hela morgonen tills AHA.

Det var bara en dröm!

Haha snacka om att bli lättad;)

Kikade för övrigt min mejl förut, gissa om jag blev glad när jag såg att jag vunnit denna snygga tröjan på kenzas fanpage:D
God jul!

Vi vill önska er en trevlig julafton med massor av klappar och god mat. Hoppas ni får det bäst! Ta hand om er så ses vi snart
Svar till läsare

Hej, som jag förstod det ska en av er opereras och då har jag några frågor, hur många grader sned är din rygg? Och fick du säga till din läkare att du ville opereras? För min första läkare, en ortoped, sade att jag skulle opereras vid 40 grader, men min nuvarande läkare, en kirurg, säger att min scolios endast är måttlig, fast den är 39 grader..
Hittade just bloggen och den är verkligen till hjälp!


Hej!

Vad roligt att du hittat till vår blogg! Ja jag ska opereras, jag har 46 grader på den översta kröken. Jag har velat operera mig i ett år nu och då hade jag 36 grader men min läkare var inte helt övertygad om att det skulle opereras även om jag verkligen ville. Sen när min krök ökade till 46 sa han till mig att jag behövde en operation så jag behövde inte be om det:) Hur läkarna definierar krökarna är nog olika, han kanske tycker att den är måttlig om man tänker på de som har 70 grader och uppåt som har kraftig, men måttlig på det viset kan jag inte kalla den:) Om du vill operera dig tycker jag att du ska prata med din läkare och berätta vad du har för problem och övertyga honom om att det är vad du vill. Oftast tror jag att man kan kompromissa med dom!
Lycka till!
Kram Julia

Ps, lämna gärna mejl så att jag kan svara dig där vid vidare frågor!:)


Navelpiercing

Något som jag verkligen fastnade för under korsettperioden var navelpiercingar. Varför har jag ingen aning om, men jag tycker att det är fint på en brunbränd mage, så jag tänkte att det första jag skulle göra när jag blev fri var att pierca mig. Det var lättare att ta sig igenom behandlingen när man hade något att se fram emot också! Med det sagt ( ja, det tog ett tag tills jag bokade tid, men bättre sent än aldrig haha) åkte jag raka vägen till Salong Astron på Kungstensgatan. Väl där var det inte riktig som jag hade tänkt mig, det var en vaxning och piercing studio, det såg ganska märkligt ut och det var en äldre dam som arbetade. Dessutom fanns det en papegoja i en bur jag tänkte WTF dude?! Skojar dem med mig? Haha! Men nej jag körde på ändå och är supernöjd med den förutom att den är lite sne och sitter för högt upp. Det gjorde faktiskt inte ont, det gör ondare att ta hål i öronen tycker jag. Har nu haft den i 9 dagar och jag är van, det gör inte ont. Älskar den!!


Glad tjej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))


S

They walk along
     The shoreline,
      Laughing and 
          Cheering, with
             Smiles on 
               Their faces —
                   Their bikinis
                    Are on fit and 
                    Snug
                    My eyes follow 
                  The way their
               Body moves,
           How each
        Vertebrae 
       Aligns so well,
    How their hips
  Move from side to side
Skin flawless,
No scratches
Or scars
To be seen
Just perfect 
It’s like they’re
Taunting me,
  Though I know
    They aren’t,
      Showing off what
        I can never possess
          Uplifting the emotion
             Inside of me that
                 Grumbles how 
                   I should have it,
                    That it’s what I’m
                      Supposed to be,
                      It’s a sticky, 
                     Black liquid 
                   That just desires 
                  So desperately to 
               Consume me —
             I wish I could 
           Shake it off,
           To rip its grasp 
           From me,
           But it always 
           Finds a way of
            Coming back… 

Från Tumblr


Idrott

Har ju nämnt tidigare att jag kanske skulle få problem med att fixa idrotten eftersom jag har någon månad kvar av den när jag opererat mig. Dock har jag fixat det med hjälp av lärare så nu har min idrottslärare lagt om sin planering och anpassat den efter mig. Det innebär att vi ska ta alla delar som jag måste klara av nu innan jag opereras och sen ta "de mindre viktiga" grejerna i slutet av nästa termin vilket gör att jag inte missar så mycket av kursen:)

Det är jättebra tycker jag, men samtidigt känns det lite pinsamt att hela klassen måste anpassa sig efter mig och mina problem haha. Dock tror jag inte att det är någon som har något att invända om det förutom killarna som inte vill ha dans på schemat alls;)

Förörvrig är det jullov för min del imorn, så uppdateringen kanske inte blir den bästa under lovet. Men jag ska göra mitt bästa:)När vi ändå snackar idrott kan jag ju slänga in en bild från min idrottslektion;) Jag i rosa tröja för den som undrar haha.


klädvalInsåg att det kanske inte var så snyggt med en söm som gick snett. Tröjor utan söm syns inte så mycket men det här gick inte haha!Tjäna pengar på bloggen?

Jag och Hazal har länge funderat på att kanske samarbeta med företag och tjäna pengar på bloggen. Idag hittade jag en grym sida där man lätt tjänar snabba pengar! Vi tänkte ge det ett försök och än så länge har det funkat jättebra:)
Man behöver inte ha många läsare för att tjäna en slant!Vill ni också tjäna pengar? Klicka på annonsen nedan och registrera er för att börja tjäna pengar direkt:)


Inför operationen, Svar

    Jaa kära läsare måste säga att ni vart dåliga på att hjälpa mig med svar på vad som skulle göras innan opeationen;) 
Fick dock två kommentarer så det var bra! :) Om någon har något mer att tillägga är det bara att kommentera!

          Sara 
om inför operationen?:
När jag gjorde min operation fick jag vara en hel dag på sjukhuset ett tag innan (någon vecka kanske?) och ta blodprover, prata med narkosläkare m.m. Jag gjorde också magnetröntgen typ några dagar innan vilket jag tyckte var rätt sent. Sen gjorde jag nån vanlig röntgen för att se hur rörlig jag var typ.

          elaine om inför operationen?:
jag fick göra magnetröntgen typ 5 månader innan jag opererades, det är för att kolla så alla inre organ är friska o sånt. sen har jag tagit ett x antal blodprover osv, sen när du ska opereras så kommer narkosläkaren prata med dig om vilka mediciner du ska få och hur det går till när man sövs och sånt :)

Till Saga

          Saga om Rebecka gästbloggar:
Hej!
Jag har haft nattkorsett sen i mars. Nu så orkar jag inte med korsetten, har inte på mig den som ska jag och jag typ skiter i den! Har ni någon gång känt så? isf hur gjorde ni för att det skulle gå över ?
(PS: Älskar eran blogg! Ni gör verkligen skillnad)


Svar:

Hej Saga!

Jag tror att vi alla känner så ibland, att korsetten är skit och att man inte längre orkar bry sig. Jag tror att det är svårt att komma ifrån. När det händer tycker jag att det är viktigt att tänka över hur långt man kommit och fråga sig själv, ska jag verkligen ge upp nu? Vill jag operera mig? om svaret är nej, då är det bara att fortsätta att kämpa och hela tiden komma ihåg att det kommer att ta slut. Om man kämpar så kommer snart dagen som man längtat efter!:)
Jag tycker också att det är viktigt att prata med andra om det när man tycker att det är jobbigt. Man kan få så sjukt mycket stöd från andra i samma sits. Om du vill får du gärna mejla mig på
jul-ia.s@hotmail.com!
Du anar inte hur glada vi blir över dina fina ord om vår blogg!
Många kramar och fortsätt att kämpa!
Rebecka gästbloggar

hejhej ;) jag heter Rebecka Lindholm och  jag fick min korsett 12 oktober 09. Jag var nere på kontroll nu i november för min högra arm har domnat bort när jag ligger/stödjer mig på höger sida. När jag och mamma kom in i rummet och Håkan (korsettgubben) kom in och mätte och sånt på mig så gick han iväg och skulle fixa min nuvarande korsett, det tog jättelång tid (i tim) och så kom Håkan och Janne in i rummet och berättade att jag var alldeles för lång och för smal så det fanns ingen korsett i min storlek. Håkan sa då att jag skulle få nattkorsett jag blev jätteglad.

Jag fick ligga på en plast skiva som var hål i. De satte fast mig med runda saker så att jag skulle ligga still. Jag fick ju såklart min vanliga korsett med mig hem.

Nu när jag har hatt min nattkorsett märker jag lite skillnad tex
Min boston korsett  tryckte på högersida under armhålan mest, men nattkorsetten trycker mer mellan höftbenet och slutet av revbenen på vänster sida

Jag kan inte sova riktigt som jag sov med bostonkorsetten, jag kan inte ligga på vänster sida för då gör de jätteont…( för mig men kanske inte för andra som har nattkorsetter)

Här får ni lite bilder på min (mina)  korsetter

 

 

 

 

 

Jag vill bara säga att all lycka till!

om ni undrar något om just nattkorsetter kan ni adda, lindholm_beckis@hotmail.com på msn och på fb @ rebecka lindholm


inför operationen?

Jag som inte fick så mycket info från min läkare om vad som ska kollas mer innan operationen osv tänkte be er läsare om hjälp, eller ah, ni som opererat er främst!

Vilka tester görs innan operationen? Gör man en magnetröntgen eller vad gör man?
Blodprover?
Röntgen?

När gör man detta ungefär? dagen innan/en månad innan?

Berätta allt ni vet, är lite nyfiken! :)

Djur med skolios del 2

The Miami Herald, SeaWorld Orlando

ORLANDO, Fla., Nov. 14, 2011 — /PRNewswire/ — SeaWorld Orlando is using a custom orthopedic brace to care for once-stranded pilot whale. The whale has scoliosis – or curvature of the spine – that prevents her from swimming normally.

To treat the whale’s curvature of the spine, SeaWorld Orlando animal experts and veterinarians worked with Orlando-based Jewett Orthopaedic Clinic to develop a custom-fitted brace that could be adjusted slowly over time, during daily physical therapy sessions. Vets and animal care experts hope the brace will help straighten the whale’s spine and tail, allowing it to regain use of its tail and allowing it to swim normally.  

This is the first time a custom-fitted orthopedic device of this kind has been used on a large whale.  

According to Jon Peterson, a senior member of SeaWorld Orlando’s animal rescue team, it’s too soon to know if the brace will work but staff remain committed to doing anything possible to help care for the recuperating animal.
Julia och Janna

Hejhej, nu sitter jag här med Janna som ska vara hos mig tills imorn. Riktigt kul! Ikväll ska vi se på film och ha lite kul. Det ska bli jättekul eftersom vi inte setts sen vår lilla skoliosträff.
Oj vad läskigt!

         Camilla  om Föräldrar med på sjukhuset?:
Hej!

Förstår absolut att du vill ha din mamma med dig på din operationsdag, det är inte alls mesigt och vet precis hur det känns då jag själv också är opererad för skolios. Opererades år 2003 och är idag 26 år.
Pga av ett misstag från min ortopedkirurg ska jag opereras igen. Kirurgen har skruvat in två av skruvarna för långt, så en av dom har gått igenom min ryggkota och därmed så har skruvspetsen gått in i min aorta (stora kroppspulsådern). Skruvspetsen har blivit inkapslad på nåt vis så att den sitter där typ som en propp. Så läkarna är väldigt rädda att när dom sen ska skruva ut skruven så kan det hända att den där vävnaden följer med och det blir då ett hål i ådern som antagligen kommer att börja blöda rätt så kraftigt. Men det vet ingen än hur det kommer att gå.
Skulle faktiskt ha blivit opererad idag, men pga av läkare som gjort bort sig så blev det inställt och jag väntar nu på ett nytt datum. Troligen tidigast i mitten på januari, då ska dom plocka ut båda stagen och skruvarna. Det blir då min andra ryggoperation i mitt liv.

Så det jag ville säga är att du är absolut inte för gammal för att du vill ha din mamma med dig!
Det kommer nämligen jag också vilja! Man känner sig verkligen som ett barn på nytt när man ska opereras.
Det är verkligen inte roligt att ligga där på uppvaket med massa okända ansikten, man vill ju ha någon där som man känner när man ligger där och känner sig så liten och hjälplös..

Lycka till med din framtida operation! Kan bara säga att jag vet hur det känns.Läs hennes blogg här-> http://trettiogradersned.blogg.se/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gud vad läskigt det låter att dom råkade skruva in den för långt:(


Viktuppgång

Sen jag blivit av med korsetten ( för snart ett halvår sen) så har jag gått upp i vikt! Detta har påverkat mig positivt då jag alltid varit väldigt klen av mig och alltid vägt alltför lite när jag fick gå in till skolsyster för att mätas och vägas. Under korsettperioden gick jag inte upp i vikt så jättemycket. Nu har jag mer plats i magen där en korsett inte trycker emot vilket resulterar till att jag får större aptit. Har alltså gått upp hela 7(!) kilo sen i somras! Helt sjukt, verkligen jättemycket men det känns bara bättre, känner mig mycket piggare och livligare, men än är jag inte nöjd jag vill upp cirka 6kg till hahaha! Jaaa, det blir väl att äta varje gång innan man somnar eller nått hehe. ;) Kämpa på, massa styrkekramar från mig!!!!!!!

En fråga från Alexanda

          Alexandra  om Vem vore jag utan skolios?:
Hej Julia!
Jag är en 12 årig tjej som precis börjat med min korsett behandling och jag går också hos Mats! Jag fick min korsett för 2 dagar sedan och det gör så ont (jag har nattkorsett) men jag undrar gjorde det ont på dig första dagarna?
Lycka till med din underbara blogg!:))Svar:

Hej Alexandra!

Vad roligt att du hittade till vår blogg! Hazal går hos mats och det är väldigt många som gillar honom har jag hört:)
Jag förstår att det gör ont, det gjorde det på mig också de första dagarna. Men jag kan lova dig att  det kommer att bli bättre snart! fortsätt kämpa:) De första dagarna är värst.
Kram<3

Artikeln i Skaraborgs läns allehanda
Tack för bilderna Maria i skövde!:)


Tal om skolios

I engelskan har vi jobbat med att förbereda ett tal som vi sedan skulle hålla inför en liten grupp, ca 5 minuter långt. Jag har verkligen ingen fantasi över huvud taget och valde då att hålla tal om skolios. Kändes dock pinsamt då det kändes som att jag skulle tråka ut alla, men jag tror det gick bra:) Haha.
Skaraborgs läns allehanda

Idag har vi fått kommentarer från två tjejer som läst om oss i Skaraborgs läns allehanda, tidningen som vi blev intervjuade för för någon månad sedan. Dock hade vi ingen aning om att den skulle komma ut än då vi inte ens läst repotaget eller sett vilka bilder som är med:)

Om någon har tidingen får ni gärna ta en bild och mejla till Jul-ia.s@hotmail.com. Skulle verkligen uppskattas:)

Så fort vi får tag på den ska vi självklart lägga ut den på bloggen så att ni läsare också kan läsa den:)

Skaraborgs Allehanda


Föräldrar med på sjukhuset?

När jag pratade med mamma här om dagen om min operation sa jag något om hur många dagar hon ska vara ledig.
Ledig? säger hon då, jag ska inte ta ledigt jag ska jobba. Du är ju snart 18 år du klarar dig själv.

Jag blev så arg så att jag höll på att smälla av. Inte så, men även om jag snart fyller 18 år, så är/känner jag mig verkligen inte vuxen. Jag är fortfarande ett barn. Och jag vet att jag inte kommer att vilja ligga där själv på uppvaket/första dagen och ha ont, utan att ha någon från min familj med sig. Ni får säga vad ni vill, men så mesig är jag.
Jag blir så fruktansvärt arg när jag bara tänker på det. Att mamma ska lämna av mig på sjukhuset dagen innan och sen komma och hälsa på någon dag eftet jobbet. Fyyy kan knappt tänka på det utan att bli så sjukt arg.

Jag kanske överdriver en aning tycker ni, men nej haha, jag hatar att min familj ska vara så fruktansvärt okänslig och självisk. Jag vill ha någon där som kan trösta mig, och även ta massa bilder osv. Jag vill ha massa bilder så att jag kan titta tillbaka på allt som hänt!

Ni som opererat er, hur har ni haft det, och vad tycker ni om min mammas sätt att hantera detta?:)


Random bild från google:)

Måste också be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Har haft fullt upp de senaste dagarna med öppet hus på min skola där jag har representerat Vård och omsorgsprogrammet. Imorn åker jag även till min pappa så är inte säker på att det blir någon uppdatering i helgen men vi får se!