HeheFailad Berit och armon. Orginalbilden är från när vi var i stockholm och provade varandras korsetter!


Dagens outfit..


Tröja- Åhlens ( WERA)

17 år

Idag fyller jag 17 jordsnurr och firar detta i min nyinköpta onepiece, hehe.
Very nice!

Hoppas ni har det bra med era korsetter eller om ni inte har korsett, har det bra med era ryggar!

Och btw, sorry för videoinlägget, jag har en tendens att få in lite telefonförsäljar röst när jag pratar med tex en kamera eller i telefon med någon jag inte känner, Mitt jobb har satt sina spår;)
Nästa gång ska jag tänka på det!;D

På tal om ingenting, så glöm inte släcka lampan ikväll!

kram!Ingen bild på datorn så tar en gammal från arkivet, blir så tråkigt utan bilder!


En månad utan korsett!

Här var det en videoblogg men den var waaay toooo pinsam för mig, så ni får en ny en annan gång!:)


Här var det rakt

Jämnt och fint eller vad tycker ni?;)
Älskar hur snygga missbildade revben jag har på högersidan!När man böjer sig fram såhär så är det jättelätt att se om nån har skolios. Testet kallas Adams test eller "Adams forward bend test" och används tex av läkare och skolsköterskor för att kolla om det finns symptom på skolios. Jag är säker på att de flesta av er har gjort ett sånt åtminstonde hos skolsköterskan.Dagens fråga!

matilda om Korsett på sommaren!:
Heej ;D
Har en till liten fråga XD
Hur kom ni med i Frida tidningen? Jag läser VARJE nr. Så det var så jag hittade eran blogg :D Så glad att jag hittade den :) Den hjälper många med skolios (t.ex mig)<3


Svar: Eftersom vi vet att många har undrat detta svarar vi i ett inlägg;)
Vi blev kontaktade av FRIDA när de hade bestämt sig för att skriva om skolios och hittade vår blogg. Dom fixade en intervju med oss så att dom kunde få veta lite mer om det och skriva ett repotage om det. Vi är jätteglada att repotaget kom med i tidningen trots alla omständigheter! Det hjälper alla tjejer ute i sverige med skolios att få kontakt med andra i samma situation!

Korsett på sommaren!

Matilda om Dagens fråga!:
Frågor:
Vad ska man ha på dig på sommaren om man har korsett? Får man sola och bada? Jag har hört att det är jätte varmt att ha korsett. <3

Svar: Sommaren är den värsta tidsperioden när det gäller kläder och sen ska vi inte snacka om hur mycket man svettas, haha. Helt otroligt vad jobbigt det är att ha korsetten på sommarn'. Hmm, Hazal brukar köra på shorts som hon inte drar över korsetten och tshirtar. Man kan ha nästan allt möjligt förutom åtsittande linnen etc. Tshirt, kjol, klänning,shorts,byxdress är det bästa du kan ha på dig  Bada kan man göra om man tar bort korsetten och sätter på sig den igen när man har torkats. Hazal brukar bada och sola kanske i 2 timmar och tar på sig den sedan.
Julia Körde på Shorts under korsetten och kanske lite större Tshirts, Man kan ha det mesta. Dock funkar inte alla klänningar om man inte är väldigt duktig på att gömma både korsetten och korsettlinnet.
Det är fruktansvärt varmt och man behöver nog byta korsettlinne några gånger per dag. Men man kan ta av den och bada en stund, och kanske soltorka och sedan ta på den igen. Har man korsett kan man inte ligga på stranden och steka och bli brun, iallafall inte på mage/rygg.
Brun om bena kan man allt bli ändå hihi!

Dagens fråga!

Hur många i Sverige har skolios? Vet ni det eller? Bra blogg förresten :)

Svar: Det är ca 3 % som har skolios. De flesta är tjejer:)


Följ Nellies blogg!

Nellie ska operera ryggen snart och nu har hon startat en blogg där hon kommer skriva om allt som rör operationen. Några av era läsare kanske också ska operaras, eller kanske vill se lite om vad som händer? Nellie vill hjälpa och stötta andra som ska gå igenom det hon ska göra. Kika in http://nellielarsson.devote.se 

Vi önskar dig ett stort lycka till allt kommer att gå superbra med tanke på Sveriges duktiga läkare. Vi håller alla tummar och tår.

Många stöttande kramar från

Embarrassing Bodies - ScoliosisOch fortsättningen:
 


Tajta kläder kan vi inte ha

Vi med korsett kan inte ta på oss hur tajta kläder som helst, för då syns korsetten. Jag tycker inte att det är särsklit snyggt förstås, så jag har för det mesta oversize tröjor. Här nedan visar jag ett par bilder där jag har på mig tajta linnen, på vissa bilder ser man till och med igenom linnet.


Skoliostjejer

Vi har gjort så att nere i "länkar" så har vi lagt till andra tjejer med skolios som bloggar om det ibland. För de som kanske vill läsa mer om andras syn på skolios tänkte vi!
Vi har bara länkat några stycken, men om det är någon annan som skriver om sin skolios som skulle vilja ligga i länklistan så säg till oss!
Vi har skrivit efter namnet om personen har/haft korsett, eller kanske ska göra/har gjort en operation, så kan ni välja vilka ni vill kika in på:)
Skoliosträff

Vi har pratat om det förut och vet att många är intresserade av det. Vi har funderat lite på det och har planerat att kanske dra ihop en liten skoliosträff till sommaren i stockholm.
Hur många av er skulle vara intresserade?
Vad skulle ni vilja göra om vi träffades alla tjejer och killar?

Kom med förslag!:)
~Curvy Girls of Long Island Scoliosis Support Group~

Ni måste titta på videon! man blir så himla glad av att se den!
Sofia undrar!

Hej!
Jag har behandlats med korsett i åtta år nu och ska opereras för skolios på måndag.
Jag är också patient hos shalgrenska, men jag är fruktansvärt besviken på hur jag som patient har behandlats (asså, det är väldigt mycket som de har gjort fel) och jag vet att Sahlgrenska inte precis är känt för att vara ett enastående bra sjukhus, och jag tycker att man behöver sätta ner foten och visa att det är något fel i strukturen.
Så därför tänkte jag höra med fler Sahlgrenska-patienter om de också är missnöjda med hur läkare och personal har bemött dem.
Så därför undrar jag: Tycker du att det, i ditt fall, finns saker som de kunde ha gjort mycket bättre?


Hej Sofia!
Oj det var väldigt länge du haft din korsett och jag måste bara säga att du är otroligt stark som haft den så länge! Jag vill också önska dig lycka till med operationen, jag kommer att tänka på dig!
Och ja, allt har nog inte skötts så bra som det hade kunnat. Jag fick tex vänta i 7 månader från och med att remissen skickades till att jag fick komma dit och ta en röntgenbild. Jag fick sedan vänta i två månader på min korsett, fastän de sa att det var bråttom. Sen ytterligare en grej som jag är besviken med är informationen jag fick från läkaren när jag fick reda på min skolios. Jag hade ingen aning om vad det var, och han berättade att jag hade 30 grader skolios när jag i själva verket hade 36 och 34. Han nämnde inte ens hur ryggen såg ut eller vad som kunde hända om jag inte använde min korsett ordentligt. Att jag sedan fick vänta i nästan 10 månader innan jag fick träffa läkaren igen var också väldigt dåligt.
Men
Om man bortser från allt det här så tycker jag att läkarna är duktiga och dom hjälper patienter med skolios, och det är ju det viktigaste.
Men jag tycker som du, att någonting behöver göras!
Kram!

Vad tycker ni andra som är Sahlgrenska patienter?
Kommentera:)

Försäkring?

Ringde Folksam och frågade om dem hade någon slags försäkring för korsetten då den sliter och gör hål på kläderna. Var en surtant som svarade, hon ba nej det har vi inte. Är det någon av er som har folksam eller som har försäkring? För jag skulle behöva det, lämna gärna en kommentar. :)


I brist på ideer

Så slänger jag upp en bild på min rygg.Här ser man ryggraden och hur den böjer sig!


Outfit

Vi fick ett önskemål om att lägga in fler outfits, och så ska det bli! Vi ska försöka att lägga in en varje vecka. :)


Tröja-Monki

Mail från en otroligt stark läsare

Vi fick ett väldigt fint mejl från Johanna som ville hjälpa tjejer som var rädda för operation och eftersom vi inte vet nånting om det så har hon förklarat hur det är. 

"Jag tänkte kanske att jag kunde hjälpa er lite med de som verkar nervösa inför operation eftersom ni inte vet om man ska vara rädd eller så. Jag blev opererad för 55grader när jag var 15 (för 7 år sedan) och var själv jätte rädd. Men jag kan ju säga i efterhand att det är det bästa som hänt mig. Det är inget att vara rädd för, sverige har ju duktiga ortopeder och läkare, de vet vad de gör. Så om ni vill så är det bara att skriva detta till de som är nervösa.
Det enda som är jobbigt är att man måste ligga ett tag och att man har väldigt ont men man får ju morfin för detta som lindrar och man har ju vård dygnet runt! Och i efterhand så blir man bra, det tar ett år med rehab sedan får man börja springa osv. Och blir sedan fullt normal förutom att man inte kan göra kullerbyttor eller gå upp i brygga, dvs ganska onödiga saker när man kan vara rak istället.
Man blir som en helt ny människa!"

Alla som har gått igenom en operation är otroligt starka, verkligen. Och till dem som ska opereras snart önskar vi lycka till!