Tack Anna!

Vi vill tacka Anna, för den suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuperfina designen som hon gjort åt oss. Verkligen jättesnällt av henne. Tyvärr har hon ingen blogg som ni kan kika in på. :(
När vår design och allt försvann hade vi en header och allt i vår inkorg bara några timmar efter, verkligen supersnäll som fixade allt så snabbt<3


headern =borta

okeeeeeeej headern försvann?
:@

dumma blogggggggggggggggggg

Tihihi

När vi fick syn på den här tröjan inne på h&m kunde vi inte låta bli!

Tack så mycket Lina!

Vi vill tacka Lina för den superfina designen som hon gjort åt oss. Tack för att du tog dig din tid och gjorde den fina designen. Lina har också skolios och bär en bostonkorsett, så kika gärna in hennes blogg. <3Berit fyller fyra månader idag!

Eller rättare sagt, berit har funnits i mitt liv i 4 månader idag:)
För fyra månader sedan låg jag på sjukhuset och det var min första dag med berit. Helt sjukt vad tiden går fort right?
Bara ca ett år kvar nu då:)

Vaknade imorse kl halv 7 av världens skav bak vid kanten i ryggen. Får så ibland så knäppte upp översta bandet på korsetten och försökte somna om. Skavde fortfarande lika mycket så fick gå upp och ta va mig den. gick runt lite och försökte få det att försvinna och tog sedan på mig den och försökte somna om. Det gjorde fortfarande lika ont så tog av mig den och gick ut till mamma som fick smörja på med min spray som jag visade i ett tidigare inlägg.

Hade två timmar kvar att sova och där stog jag och hade så ont att jag inte kunde ta på mig korsetten igen. Bestämde mig för att sova dom två timmarna utan den
Dåligt samvete! menmen vad ska man göra liksom. två timmar senare så vaknade jag, och tryckmärket var bara hälften så stort och gjorde inte så ont längre så då kunde jag ta på mig korsetten igen:)Det ser äckligt ut bara för att jag precis sprayat på sprayen haha!:D


Ang. läkarbesöket

FAN INLÄGGET RADERADES MÅSTE SKRIVA OM!!!!


Läkarbesöket igår gick superbra. Vi missade tåget så vi var fem minuter sena. Men det gick ändå bra. Förrigår fick jag en känsla av att korsetten inte riktigt var liten såsom jag hade trott, utan jag trodde bara att det skavde och gjorde ont när jag gick. Det var rätt känsla! Mats sa att korsetten inte hade blivit liten. Eftersom att jag fick så ont vid höftbenen trodde jag att korstten hade blivit liten. Men jag hade fel. Så han stoppade in kuddar på vardera sida av korsetten. Dessutom bytte han ut band ( det som man spänner korsetten med). Han bytte ut en eftersom den korsett som jag fick i Maj hade väldigt långa band, så jag störde mig på de och klippte. De blev alldeles för korta så jag var tvungen att sy ihop det, så jag klarade mig., som tur! Det är mycket lättare att ta på sig korsetten nu när bandet är långt. Mats sa även att han tror att jag kommer att ha korsetten ett år till. Fick även nya korsettlinnen eftesrom att mina hade blivit slitna. Som sagt eftersom att min mobil fortfarande är på lagning och vägrar komma så kan jag inte visa några bilder. Kan visa bilder på korstten när jag har fått mobilen. Kommer att blogga mer, när jag har fått min mobil= mer bilder :D

"Gårdagens"    Esra sa: Tänk om jag skulle ha en skolios nacke, istället för att säga tänk om jag skulle ha en bostonkorsett runt nacken. HAHAHAHAHAH, vår humor!


julia och jag i sthlm :D

En videoblogg från stockholm!

Egentligen var det meningen att den här videon skulle upp innan den andra men äsch, ingen bryr sig va?:D
Den här filmade vi precis i början av dagen, och vi hade skit kul! så take a look!
Läkarbesök för Hazal på onsdag. :)

Äntligen har jag bokat tid hos Mats för att få en ny korsett, det blir alltså på Onsdag kl. 16.00! 
Esra följer med :D


esraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa<3


kommer inte kunna ta några bilder eftersom mobilen fortfarande är på lagning :@

Video- Vi testar varandras korsetter!Den ena korsetten är inte den andra lik;)


en kommentar från en rädd läsare<3

Anonym om Stockholm 2010-10-22!:
Hej hörru!
Jag har också fått skolios nu. Jag är så rädd. Några tips för att minska räddslan?
kram

Svar: Hej på dig! Vi förstår att allt kan kännas läskigt och skrämmande såhär i början. Men du behöver absolut inte vara rädd! vi vet inte om du har en korsett eller vad om du precis fått reda på det här, men tänk på att skolios är inget farligt! vi vet att det är jobbigt i början men man vänjer sig!:) Ett tips är att prata med andra som har skolios och höra lite hur de har det. Då får man snabbt en bild av hur det är! själv pratade jag (julia) men väldigt många tjejer innan jag fick min korsett och de var verkligen ett stort stöd för mig! så mitt tips är att prata med andra!:)

Lycka till!<3

Som vi har sagt innan så är det bara att adda vår msn eller mejla oss om ni vill prata!

hazallette@hotmail.com och Jul-ia.s@hotmail.com 
Berit börjar bli för liten!

Ja, dom senaste veckorna har jag kännt att berit känns alldeles för liten vid höfterna och ibland skaver det så mycket så att jag håller på att dö. Plasten liksom ligger och gnager på höftkulan.

Därför har jag bestämt tid hos min korsett gubbe höll jag på att säga, men denna gången har jag faktiskt inte gjort det. Jag brukar ha Janne som alla har som bor nära göteborg, men jag tycker att han är ganska, dryg liksom. Jag känner mig inte alls bekväm med honom och jag känner inte att jag får den hjälp jag har kommit för. Så därför har jag beställt tid hos håkan som jag hade när jag provade in min korsett. Han är jättebra och snäll!

Tyvärr fanns det ingen tid förns 17 november kl 14:00. Segt att vänta så länge med en skavande berit;)

det han kommer att göra om det nu är som jag tror att berit är förliten, så kommer jag att få en ny några veckor efter det.

Ska man byta namn då eller ska jag ha kvar berit? med tanke på att jag byter asså haha:D
BILDBOMB FRÅN STHLM

Här kommer fler bilder på när vi prövade varandras korsetter i sthlm :D :

Stockholm 2010-10-22!

Dagen i stockholm var helt AMAZING! 
Det hela började med att vi träffades på Centralstationen, hazal stod vid ena sidan av centralstationen och julia den andra. Det tog cirka 10 minuter för oss att hitta varandra. Väl där ute i snöstormet kom hazal springades och kramade julia. Vi satt på en bänk bakom ett klotterplank för nån rädda barnen organisation eller nått. Väl där satt vi och snackade, var ganska blyg ( hazal) men efter ett tag öppnade jag mig, som vanligt.. Därefter promenerade vi vidare till butikerna som höll på att öppnas , vi visste inte vad vi skulle göra så vi gick till gallerian som då var öppet.

Väl där satt vi på ett golv som var lite avskilt från själva butikerna, så ingen såg typ oss, förutom några som fikade :D vi la kameran på golvet och började ta bilder, blev inte så jättebra. Vi hittade en kafeteria som låg högst upp, vårt favoritställe;) Där filmade vi och tog massor av bilder. Senare gick vi runt i butikerna och började räkna ner timmarna till intervjun. Vi var så nervösa. Vi gick in till lindex, tog av korsetterna och började pröva varrandras. Julias var obekväm, speciellt vid magen, kunde inte andas! Hazals var ganska bekväm men gick väldigt långt ner där bak och skavde i ryggen. Även där bombade vi med bilder och videon. Det var jättekul på intervjun och allt gick toppen bra, jättsöt och trevlig reporter :). Därefter tog vi tunnelbanan till östermalm, där vi gick in på åhlens och träffade hazal syster och mamma som jobbar där! Vi gick runt lite och hazal fick med sig en kofta hem .

Tiden började närma sig för julias avgång, och det var supertråkigt! Ville inte att hon skulle gå. Några minuter innan julias buss gick tog vi lite bilder och så tog vi farväl av varandra och självklart farväl av berit & armon oxå ;) Så då var den dagen över, och vi hoppas och tror att vi snart kommer att ses igen! Äntligen fick vi ses!
<3Här kommer en bildbomb:


till höger hazal med berit och julia med armon

vårt favoritställe, cafeterian ;)hazal med berit, julia med armon

såååååååå fin!

en utav de första bilderna

blev skrämd hahah snyggaste bilden på snyggaste hazal!!<3

julias best friend ;)


dags för julia att åka hem :(

Mer bilder kommer snart! :)


Kommentar :)

Hej!
Tycker ni ska spela in när Hazal sätter så sin korseett

Svar: Hejhej, tanken var att jag också skulle spela in en video där jag tar på mig korsetten, och det gjorde jag. Men datan tog videon som en ljudfil så då var jag tvungen att ta bilder!

Ska testa igen och se om det funkar.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Inlägget om när julia var här i sthlm kommer snart, håll utkik!

Ge oss förslag!

Imorn när vi är i stockholm tillsammans så ska vi ju spela in lite olika videos. Om det är nått speciellt ni vill att vi spelar in så ge oss gärna förslag! det gäller även bilder mm!:D

Nu är det bara en dag kvar och sen ses vi, vi ska ha jättekul med våra korsetter och prova varandras mm:D

snaaart
Nu ska vi berätta;)

Yes äntligen ska vi berätta varför vi är glada:DPå fredag morgon kl 05:07 kommer julia att sitta på x2000 framfarande i rasande fart till stockholm där hazal ska stå och vänta.

Vi är glada till tusen! vi har aldrig träffat varandra innan så nu ska vi ta massa bilder tillsammans och göra videos mm!

Anledningen till detta glada stockholms besök är att Vi ska intervjuade till en Tidning! mer om det kan vi berätta när vi har pratat mer och vet om vi får berätta!:)


Vad vi använder när det kliar

när det kliar under korsetten så kan man ta av den en stund och smörja på med lite olika grejer. Jag julia använder denna:Propylenglykol som jag fick utskrivet när jag var på sjukhuset och fick min korsett. Har inte använt den så jättemycket så vet faktiskt inte om dne funkar:)

Jag Hazal använder alsolsprit när det kliar, skaver eller när det är lite rött på huden.


Alsolspriten brukar jag lägga i kylskåpet så att den blir kall, det är skönt när huden är så varm under korsetten. Den kyler ner huden. Rekomenderar er att köpa denna om det klias ofta eller om huden är ganska röd. Ett plus är ju att den även tar bort bakterier. Alsolsprit finns på apoteket som ni säkert vet och kostar cirka 33kronor. :)


!!!!

GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD!!!!


fråga&svar

jag har en fråga, tar ni av er korsetten när ni ska bada på sommaren? och om inte, är det många som frågar vad det är ?

Svar: I somras fuskade jag (Hazal) flera gånger. Jag tog bort den när jag skulle sola, bada, eller när jag tyckte att det var alldeles för varmt. Det borde jag inte ha gjort, men hänt är hänt. Man brukar oftast fuska väldigt mycket under sommaren ( iallafall jag) eftersom att det blir så varmt med korsetten runt om. När jag till exempel ska byta linne så orkar jag inte ta på mig korsetten efteråt, skjuter alltid upp det och säger " snart snart", sen gåre 2timmar. :/ När någon råkar nudda korsetten eller ska krama mig undrar de vad det är. Haha, de säger typ " omg, hazal vad är det där? det är fett hårt". Så då berättar jag att det är en korsett för ryggen eftersom ryggen är sned. Sen säger så säger de inte så mycket mer, de flesta bryr sig inte. De flesta vågar inte säga något men det kan hända att vissa barn kan fråga vad det är och så:DKorsetten börjar bli för liten

I nästan en vecka har jag känt att korsetten börjar bli för liten. Det känns när man går. Korsetten sitter inte vid höften som den ska, utan den har " åkt upp". Korsetten som jag har nu är min andra korsett, jag växte ifrån den första korsetten som jag fick i Augusti 2009, så i Maj bytte Mats ut den mot en ny. Så jag har växt sen Maj, så nu är det dags för en ny korsett. Ska ringa Mats så att han kan boka en tid, vilket får bli under höstlovet :) Kan ta några före och efter bilder, fastän det inte är några skillnader. Men ni kommer få se att korsetten inte sitter på plats såsom den nya kommer att göra.


en bild på när jag spänner korsetten

Rösta på oss!

Vi är med och tävlar om en banner på tv4, rösta gärna på oss!:DNi läsare är bäst<3

Vi önskar dig all lycka

Hej Tjejer!

Det är verkligen jätte modigt av er att skapa en sådan officiell blogg - om just skolios och hur det är att använda en korsett.

Själ har jag - om två månader använd en ''bostonkorsett'' i ett och ett halvt år. Ja, det är individuellt beroende på hur länge man skall använda korsetten, men jag behövde inte använda den inom en lång period.

Jag har läst att en av er är ''nybörjare''? Ge aldrig upp, det är mitt första råd. Och jag antar att ni har en ganska positiv inställning. Det märks.

Det är verkligen SKIT BRA! Jag minns första dagen på sjukhuset. Det var hemskt! Jag satte mig på en bänk utanför sjukhuset och sparkade den. Fick väldigt ont, och det var inte en bra idee att vara sur. Men som sagt; första dagen var hemsk, vilket ni antagligen redan vet.

Om två månader försvinner en del av mig, en som förändrat mitt liv. Jag har gjort allt för att undvika en operation och jag är stolt över mig.

Fortsätt njuta! Och var stolta över er! Tänk på att aldrig ge upp, tiden rinner snabbare än sanden. Det är något jag märkt och lärt mig.

Ha det bäst nu, tjejer!

/ En tjej som snart avslutar en ''korsettbehandling''

Svar:

Tack för din långa och fina kommentar! det är verkligen starkt av dig att ha klarat av hela din tid med din korsett och vi är glada för din skull att du slipper den snart! Verkligen jätte kul att du gillar vår blogg. ja en av oss är "nybörjare" och har bara haft den i snart 4 månader (julia). Vi ska aldrig ge upp vad som än händer, ingen får ge upp! Tiden rinner snabbare än sanden som du sa, ( hazal) har haft den i 14 månader och tiden har runnit iväg, snart så blir hon av med den om hon inte växer tills April. Lycko dig som blir korsettfri snart och slapp en operation. Lycka till de 2 sista månaderna nu,  2 månader kommer att kännas som ett år, men tiden kommer att gå snabbt. Om du vill prata eller något så kan du adda hazallette@hotmail.com ( HAZAL) jul-ia.s@hotmail.com ( JULIA)


Ta hand om dig, kram från


Vi stödjer Rosa Bandet!

Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här länken: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1769 – Klicka och gör en skänk-länk du också!Tryck här för att få veta mer http://www.cancerforsakring.se/stod-rosa-bandet.php


Vi stödjer rosa bandet så gott vi kan, gör det du med!


Svar till rebecca

Rebecka  om Min inprovnings tid på sjukhuset:
Hej!
är en tjej från stockholm med skolios oxå fast min har gått lite längre än din så de e operations time, men tänkte säga det är en jätte bra blogg ni har : D

Svar: hej rebecka! det gick inte att svara på din blogg så vi gör det här istället!
Vad kul att du gillar vår blogg, det blir vi jätteglada för! synd att det är operation som gäller men vi önskar dig all lycka! kika gärna in och kommentera hur det gått sen, kram<3


Tack ADA<3

Vi kikade in i http://adada.blogg.se s blogg och såg att hon skrivit lite om oss. Vi blir jätteglada av att se att ni faktiskt gillar vår blogg så ett stortstort tack till Ada. Kika gärna in hennes blogg där hon skriver om sin vardag, mode etc. Jättebra blogg, faktiskt!

Ha en fortsatt trevlig kväll hörni! <3


en fin kommentar<3

Gud vilken bra blogg! Modigt att ni vågar visa allt som man måste genomgå om man måste ha korsett!

Min kompis har korsett och jag har fått pröva den så jag vet hur det känns!

Kram

svar: Tack så jättemycket, ja man ska inte behöva skämmas på grund av en bostonkorsett och tappa självförtroendet. Hazals kompisar älskar att pröva den haha (?) de älskar hennes korsett.
Även julias kompisar tycker att det är kul men de flesta får inte på sig den längre eftersom korsetten gör oss smalare än vad vi var innan så är det nästan bara en själv som får på sig den eftersom den är anpassad efter vår kropp!:D

Sånna här kommentarer gör oss superglada :D

Ha en fortsatt trevlig dag, kram! :D


korsetten är på igen

Det har blivit bättre med svanskotan, så nu är jag inte utan korsetten. Jag hade inte korsetten i Måndags och Tisdags , så igår hade jag på mig den i 13 timmar :D känner mig duktig som från 0 timmar har haft den i 13 timmar :p

snart kommer ett inlägg om hur jag tvättar korsetten, håll utkik! :)


Min inprovnings tid på sjukhuset

Här i göteborg där jag bor så får man sova över på sjukhuset en natt när man får sin korsett så att dom ser så att allt är bra och så. Jag tänkte berätta lite om mina två dagar på sjukhuset.


Första dagen

Runt kl 9 på morgonen kom jag till hjälpmedels centralen (ortopedtekniska) där jag fick se min korsett för första gången och jag fick ta på mig den. Fick sedan ha på mig den och åka vidare till sahlgrenska där jag fick komma in på mitt rum ganska snabbt. Där inne satt redan en annan tjej vid namn sara. (När dom lägger in för korsett inprovning försöker dom alltid lägga in två stycken samtidigt). Sara var 3 år yngre än mig och hade åkt väldigt långt eftersom hennes sjukhus inte fixade korsett behandlingar. Eftersom jag bor relativt nära sjukhuset så ville inte mamma sova där med mig så efter ca 15 minuter åkte de jag kände hem och jag blev ensam kvar med sara och hennes mamma, och inte att glömma: Min kära berit. Jag hade jättesvårt att andas till en början men det gick bättre sen. Korsetten passade inte så bra på höfterna och det gjorde jätte ont. 
Jag fick ha på mig korsetten i två timmar och av en halvtimma. Så pågick det hela dan. Varken jag eller sara kunde spänna korsetten själv den dan så sjukgymnasten kom varje gång och kollade tryckmärken på huden, frågade om allt gick bra och sa lite uppmuntrande grejer. Det var skönt att ha henne där!

Det var så sjukt tråkigt att bara sitta där inne i sjukhus sängen. Ingen ställning var skön att sitta i och allt kändes jobbigt. Gick en sväng med sara och hennes mamma, men jag kände mig lite så att säga ledsen som inte hade någon egen familj där. Där gick jag en hel dag med två främlingar haha, de var trevliga så inget illa med det men jag saknade att ha någon jag kände där. Lite senare på dan gick sara och hennes mamma en sväng på liseberg och min syster, mamma och min kära vän fanny kom på besök. Vi åkte en sväng till mc donalds och åt glass och sen åkte vi tillbaka och dom dumpa av mig utanför sjukhuset haha. Så där fick jag sitta i min sjukhus säng helt själv, sara och hennes mamma hade inte kommit tillbaka. Efter 30 minuter så kom jag på att Berit skulle av. ( ja för dom som inte fattat det är berit namnet på min korsett :D )  efter 30 minuter till så skulle berit på igen och jag var helt själv. Försökte spänna den lite själv men visste inte om det var bra eller om det var för löst. Gick ut i korridoren och bad en kille om hjälp men han sa att han skulle hämta nån som var bättre på det. Jag tackade för det och gick in och satt mig. (liksom hur svårt kan det vara att bara hjälpa mig dra åt;)? ) efter 20 minuter kom sara och hennes mamma tillbaka så hon hjälpte mig. Efter kanske 20 minuter till knackar det på dörren och en sjuksköterska kommer in och frågar om jag behövde hjälp med nått. Liksom nej jag behövde hjälp för typ 40 minuter sen;)
Efter det satt vi bara och degade och vi löste lite kors ord. Senare på kvällen kolla vi lite på tv och sen var det dags att sova.

Natten:

Jag hade jättesvårt att somna för allt gjorde så ont och allt var så obekvämt. Lyckades somna tillslut men vaknade typ 1000 gånger den natten. Jag var van vid att kanske kunna böja upp ryggen om jag skulle vända mig om och sånt men det var omöjligt. När man ligger på magen är man liksom låst neråt. trots det somna jag om och det hände samma sak om och om igen. när det tillslut var morgon kände jag mig helt mörbultad i hela kroppen och det var den värsta natten i mitt liv. Vaknade med tårar i ögonen och jag ville ha någon där som jag kände. Jag var bara så ledsen och ensam.

Morgonen:

efter det kom en sjuksköterska in och sa att det skulle komma några och köra ner oss till röntgen i våra sängar, skönt tänkte jag, men saras mamma protesterade och sa att så sjuka var vi inte så att vi inte kunde gå. Attans haha! Sen kom sjukgymnasten för att kolla så att allt var bra med oss och satt in små stift i våra pilaffer (kuddar som trycker mot ryggraden där den är sne) för att det skulle synas på röntgen att dom satt rätt. Gick ner till röntgen och struntade helt i att ta på mig en tröja över korsetten. Nere på bottenplanet så var det massa folk som kanske bara är där för att göra en undersökning så det var många som kollade på mig med min korsett haha. Fick röntgas med korsetten på för att se om den hjälpte som den skulle. Efter det fick vi gå till våran korsett gubbe för att justera där det skavde. De fixade höfterna och lite andra smågrejer. Sara som har jättelångt till sjukhuset tyckte att det var bra som den var, hoppas att hon fortfarande tycker det för det är lite långt att åka 25 mil för att rätta till nått litet skav haha. Efter allt var fixat fick vi komma upp till sjukgymnasten som gick igenom övningarna som vi ska göra varje dag. När det var klart så fick jag äntligen åka hem, och gud vad skönt det var haha!

Direkt när jag kom hem skulle jag in till stan med min syster och kompis och det var riktig sommarvärme. Jag hade fortfarande svårt att gå normalt i den och det var skit varmt. Snacka om att jag höll på att dö där inne i stan trängandes med massa människor. Tappade ett kvitto på marken och det höll på att blåsa iväg. Kom på att jag inte kunde böja mig och ta upp det så fick skrika på min syster att hon skulle springa efter mitt kvitto!
Dagens hahaha!

Så det var min sjukhus vistelse. Förstår om ni inte orkar läsa igenom det!;)Berit när hon var helt ny,på en sjukhus stol haha!

Härlig översättning

Jag provade att översätta vår blogg med vårt översättningsverktyg till vänster. haha jag valde att översätta den till engelska. Kolla här:'Haha det ska alltså stå: Jul-ia.s@hotmail.com

MIN humor!!! haha


Korsettfri vecka :D

Sen förra veckan har jag haft ont i svanskotan. Jag har varken skadat mig eller ramlat, så jag vet inte varför jag får så ont. Får otroligt ont när jag ligger, går och sitter. Så jag ringde Mats och berättade för honom, han sa att jag ska vara utan korsetten hela veckan ut, och om det inte hjälper så ska jag återkomma. Skönt med en korsettfri vecka ;)
Angående skolios träffen

Många av er har visat intresse för att ha en skolios träff, vilket vi tycker är jätte kul!

Dock har vi ju det stora problemet. Vart i sverige ska vi träffas tjejer?

Vi tänkte ha en omröstning här på bloggen, och vi har valt att rösta mellan Göteborg och Stockholm
eftersom det är två stor städer som det är lätt att ta sig till. Julia bor i göteborg och hazal i stockholm.
såå rösta nu på antingen göteborg eller stockholm! och vi vet att många av er bor långt ifrån både stockholm och göteborg men att även många bor nära där, men vi gör så gott vi kan<3
RÖSTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!VART ÄR ALLA RÖSTER?! DET ÄR HITTILS BARA EN RÖST, NI MÅSTE RÖSTA OM DEN HÄR SKOLIOSTRÄFFEN SKA BLI AV! SÅ RÖSTA RÖSTA RÖSTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D

Exempel på hur skoliosen visar sig!

Man kan på olika sätt se på någon att den har skolios. Det är olika från person till person men oftast så visar sig ena axeln vara lägre än den andra och när man böjer sig ner så kan man se det genom att ena sidan av över ryggen går lägre ner. Man kan också se att ena sidan av revbenen sticker ut på vissa personer, det har tex jag (julia). Man kan också se det genom att skulderbladen kan bukta ut. Jag har försökt ta en bild på hur det kan se ut när man böjer sig framåt:)
Som ni ser så är högersidan upphöjd och vänster sidan neråt. På detta viset kollar tex skolsyster ens rygg vid kontroller!:)
Video- Hur man tar på sig en korsett!

Dagens fråga

Hej! Jag har läst er blogg sen ett tag tillbaka nu och tycker att den är helt awesome! :D
Nu är det så att jag tror att jag har skolios också...så jag har en fråga som kanske är lite svår att svara på men jag ställer den iallafall ;)
Kunde man se något speciellt på era ryggar eller såg det ut som vanligt?
Jag har dålig hållning, men har aldrig riktigt tänkt på det, så jag kanske bara inbillar mig att jag har skolios. Förlåt för den långa kommentaren :P

Tacksam för svar!

Svar: Hej på dig, tack så jättemycket. :) Hazal kommer inte riktigt ihåg hur det såg ut, eftersom att hon undersöktes för cirka 3 år sedan. Hazal hade en ganska bra hållning, men nu går hon väldigt rak på grund av korsetten, vilket väldigt många har påpekat , så det är väl jättebra. :D Men när Hazal är utan korsett kan man se på den övre kröken att ryggen är lite sned, och hennes ena axel är lite högre. Doktorn sa att det är så på grund av skoliosen och det är inget farligt.
På julia syntes det ingenting alls. Kanske om man tänker på att leta efter "skoliostecken" men doktorerna sa att det syntes ovanligt lite för att vara så snett. Det kanske är de båda kurvorna som kompenserar upp varandra:)Lycka till med allting, du kan gärna adda oss båda hazallette@hotmail.com ( HAZAL) jul-ia.s@hotmail.com ( JULIA)


Hoppas att du fick svar på din fråga, kram<3Skolios träff?

Nu är det så att vi har funderat på att ha en skolios träff. Det skulle väl vara kul att träffa andra med skolios?:D
Däremot vet vi inte hur vi ska göra. Alla bor ju på så olika ställen.
Skulle det vara en bra idé? isåfall skulle vi ju kunna försöka fixa det på något sätt, så kommentera!
korsetten som förstör mina tröjor :/

Till skillnad från Julias bostonkorsett så gör min korsett hål i kläderna, lämnar vitt färg efter sig och gör som ett avtryck på mina tröjor. Från början var det jättejobbigt, jag märke ingenting och hade köpt nya tunna tröjor. Korsetten verkligen förstörde tröjorna. Mina kompisar la märke till det, först visste jag inte vad de snackade om förens jag själv kollade i spegeln. Helt sjuk alltså. Så jag började ha på mig ett linne under tröjan så att korsetten inte skulle förstöra tröjan ännu mer. Det blev bätte faktiskt, men man kan fortfarande se ett avtryck. Så nu förtiden kör jag på 2 linnen så att mina tröjor inte ska gå sönder eller få som vitt färg på sig. Alltså jag har linne under korsetten, korsett, 2 linnen och en tröja, ni förstår inte hur varm jag blir!!! Det räcker med korsetten som gör  kroppstemperaturen till 100 grader. Men när man tvättar tröjorna/linnena så går själva avtrycken och färgen bort, som tur är :D Såhär ser mina tröjor och linnen ut just nu :/
Snart kommer ett inlägg om hur vi tar på oss korsetten, håll utkik! :)