2012 - Året att minnas

2012 är året som förändrade mitt liv. Det är året då jag fått tillbaka den kropp jag en gång hade och mitt välmående som inte infunnigt sig på riktigt länge. Jag vet att det är många av er som också haft ett händelserikt år. Ja, det är mycket som hänt under det senaste året. 
.
Vi tar det från början.
.
Den 26 Mars fyllde jag 18 år och fick samtidigt löfte om ett jobb på min praktikplats. Jag räknades nu som "vuxen" och hade även fått mitt första riktiga jobb.
 
.
Den 3 April, drygt en vecka efter min 18 års dag opererades jag äntligen och fick en ny rak rygg. Det var den jobbigaste veckan i mitt liv men samtidigt den bästa någonsin. 9 kotor stelopererades och jag har sedan dess levt liiite mer begränsat än innan. 
 
 
Den 28 Juli hade jag och Hazal skoliosträffen i Stockholm. Det var så himla kul att träffa så många andra med skolios. Helt klart en dag att minnas. 
 
.
Den 20 Augusti var första dagen på min drömpraktik- Avd 16 på Sahlgrenska. Jag fick under fyra veckor jobba och lära mig mer om det som intresserar mig mest av allt- Ryggar och skolios. Jag fick ta hand om tre fantastiskt fina skoliostjejer som jag fortfarande har kontakt med. Jag fick vara med och se min läkare utföra en skoliosoperation, något som jag aldrig tidigare kunnat drömma om. Jag fick dessutom gå med min läkare och se hur han arbetade med att diagnostisera och undersöka bland annat skolioser. Galet kul!
 
 
Den 24 November Hade jag och Janna en skoliosträff i Göteborg. Ännu en gång kul att få träffa tjejer med skolios!
 
Den 5 December opererades jag för andra gången i år. Uttagning av vänster stag pga smärta efter förra operationen. En känslosam dag men samtidigt var det för mitt bästa. Jag fick också återse alla från min praktik, och ännu en gång få se vården från patientsidan. 
 
 
Och med det vill jag säga:
 
Gott nytt år till er alla fina där ute!! Jag är superlycklig som har äran att ha er som läsare <3

Grattis på födelsedagen min älskade

Ett stort stort grattis till min älskade Hazal på 17 års dagen! Ha en underbar dag! Jag saknar dig <3 
 .
 Love you <3 

Indien imorgon den 29/12

Ja som jag nämnt så åker jag ju till indien imorgon. Kl 12:55 lyfter planet och jag är redan nu galet nervös. Jag har tidsinställt ett inlägg som kommer upp under nyårsafton, men därefter kommer nog uppdateringen vara ganska dålig under de två veckorna jag är borta. Om jag får internet någonstans så ska jag försöka slänga upp ett litet inlägg då och då, men i övrigt ska jag och mina gruppmedlemmar blogga om vår resa och våra upplevelser på vår reseblogg som vi startat. Häär har ni länken till den --------> Http://enresatillindien.blogg.se             Länken är nu uppdaterad och funkar.
.
Medans jag är borta vill jag bara säga att ni får ha det så jättebra allesammans. Den 14 kommer jag hem och då bloggar jag så fort jag kan igen, så jag ska inte bli borta allt för länge! :D 
.
Kraaaaam. 
.
Ps. Såhär ser mitt ärr ut nu. Om två veckor kommer en ny bild upp med förhoppningsvis en lite brunare rygg och ett ännu finare ärr. 
.
 

svar till Sabina

sabina 

God jul! :) 
Jag har korsett haft det 2 1/2 år. Jag tycker det känns som att den är mycket snedare nu och jag blir jäteorolig och deppig.. vet ni vad jag kan göra!?! 
kram <3 svara gärna i ett inlägg :)

Svar:

Vad duktig du är som kämpat så länge med din korsett! :) Om du är orolig för att din rygg blivit snedare tycker jag att du ska prata med din läkare om det.Det går lätt att bekräfta via en röntgen om det skulle vara så. Jag vet att det är svårt, men försök att inte oroa dig över det, det får en bara att må dåligt precis som du säger. Kämpa på med korsetten och hoppas att det hjälper så mycket som möjligt, så får du ta nästa steg efter nästa röntgen! :) När gjorde du röntgen sist förresten? :) 
Hoppas att det inte visar sig att din rygg blivit snedare, många kramar! 


3 veckor post op

Idag är det tre veckor sedan jag opererades. Gud vad snabbt tiden går! Ärret läker bra och allt går bättre och bättre. Sover utan mitt kära glidlakan och känner mig inte alla begränsad i vardagen förutom att jag blir väldigt trött i ryggen efter en stund, precis som jag blev efter förra operationen. Antar att det är musklerna som behöver tränas upp bara.

På lördag åker jag till Indien! Det har gått galet fort! Det känns väldigt skönt att ryggen är bra iallafall!


Abstinens

Hoppas ni alla haft en fin jul! Är fortfarande hos min pappa så svarar på era kommentarer när jag kommer hem imorn! :)

Har under de senaste dagarna haft en del abstinens besvär. Har inte ätit några tabletter alls sedan i torsdags tror jag, och jag har ju känt av det kan man säga. Inte så illa som sist, men jag kokar av värme samt har krympningar i kroppen, speciellt när jag ska sova.

Detta är från citodonet eftersom jag slutade med morfinet för ett bra tag sedan. Jag underskattar lätt citodon eftersom den inte är lika stark som mina andra tabletter. Det blir lätt som att jag ser det som panodil i jämförelse till de andra, vilket gör att jag inte räknat med abstinens från den här korta tiden som jag ätit dom! Dock så är det ju ganska starks tabletter de med, så jag får helt enkelt ändra min syn på dessa läkemedel jag fått utöver oxynorm och oxycontin. Nu är det iallafall inget jag behöver tänka på eftersom tabletterna inte är något jag behöver äta mer nu. Inte alls. Visst är jag inte smärtfri på långa vägar, men det är ingen idé att äta tabletter när man kan stå ut med smärtan som den är nu. Fortfarande öm över vänster sida och speciellt revbenen, men det hoppas jag såklart går över snart.


God jul!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul! Hoppas ni får en grym dag trots onda ryggar, korsetter eller stag i ryggen. Ni förtjänar det bästa, allihopa <3


Innan operation nr 2

Har inte haft tid att skriva så mycket om hur allt var eller liknande, så här tänkte jag nu skriva lite om hur allt var kvällen innan och morgonen innan jag sövdes. Jag vet inte vad jag skrivit innan och inte så jag kör på haha.
.
Jag och Julia var hemma hos mig innan vi åkte in till Sahlgrenska. Vi åt lite och jag packade det sista i min väska. Min mammas kille körde upp oss till Sahlgrenska ungefär kvart i 7 och vi tog den välkända hissen upp till avdelningen där vi båda har många minnen ifrån. När jag klev in i korridorerna så kände jag en enorm saknad efter min praktik. Jag ville också vara den som svarade på larm, eller fick hjälpa till med grejer. Istället var jag denna gång den som skulle skrivas in, och det var inte alls lika roligt.
.
Fick tag i en sköterska som jag kände lite från praktiken. Hon frågade lite undrandes vad jag gjorde där och jag förklarade att jag skulle skrivas in. 
- Ska du skrivas in?? frågade hon väldigt undrande.
- Ja tyvärr svarade jag. 
Fick då veta att jag skulle ligga på 12:1. I samma sekund som hon sa det så fick jag ångest inombords. Jag visste redan då att Julia kanske inte skulle få stanna hos mig, och jag visste att det låg helt åt andra hållet, det vill säga längst bort i den lååånga korridoren. På den sidan av korridoren ligger det oftast bara tumörpatienter. Det vill säga patienter med cancer. Ryggsidan som det kallas måste varit full eftersom jag hamnade där borta.
.
Vi fick snällt traska bort till andra sidan korridoren där jag mötte ännu en sköterska som jag så väl kände igen. Tror dock inte hon kände igen mig lika väl. Min säng var inte iordninggjord så vi fick sätta oss i dagrummet och panika lite över att Julia kanske inte skulle få stanna. Jag hade en stor klump i magen hela tiden. När sängen var färdigbäddat fick jag komma in och jag blev ändå lättad över att få sängen längst mot dörren. Då kunde jag ha överblick över vad som hände (Tjejen som vill ha koll på allt). Ute i korridoren såg jag en undersköterska som tog sig an mig och lärde mig väldigt mycket under min praktik. Att hon bara var två år äldre än mig gjorde att jag kanske tydde mig lite extra till henne. Jag satt i min säng bredvid Julia och jag sa att åh jag vill prata med henne! Två sekunder senare kliver hon in genom dörren för att prata lite, så snällt! 
.
Sköterskan kom och skulle prata lite som de alltid gör med nya patienter efter en stund sa jag lite ledsamt och försiktigt:
- Jag trodde inte jag skulle få sova ensam bara. 
- Ensam? här är du ju inte ensam sa hon och pekade på de andra två patienterna i rummet.
- Jo jag vet, men jag trodde kanske att hon skulle få sova med mig bara sa jag lite försiktigt, och pekade på Julia.
Efter det kom vi överens om att Julia skulle få sova på en extrasäng eftersom hon bodde så långt bort, och jag är evigt tacksam för att de var så snälla och fixade det. Inte för att jag inte hade klarat mig själv, men nu när vi hade bestämt och fixat hade det varit en väldig besvikelse om hon skulle få åka hem. 
 
Sköterskan frågade också om jag hade tagit blodproverna och eftersom jag hade tagit alla under inskrivningen samma dag skulle hon bara gå och kolla så att allt såg okej ut. När hon aldrig kom tillbaka frågade jag en undersköterska som hade hand om mig under förra operationen och som jag även hade lite kontakt med under praktiken, om hon kunde be henne att komma. När hon kom frågade hon om det var något jag ville veta och jag sa att jag gärna ville veta vad jag hade i HB. Lite skadad från min utbildning må jag säga. Fick ett helt papper med olika provsvar från de senaste gångerna jag tagit något, dvs även efter min förra operation. Det var roligt att se! Mitt Hb låg på 130 så det var väldigt skönt att veta vad man skulle jämföra med sen efteråt! (Normalt är ca 120-150). Jag förklarade också läget med katetern, att jag inte kunde ligga på bäcken eller liknande och hon förstod det. Hon sa att hon skulle anteckna att jag önskade kateter. Skönt. 
.
Vi fixade och grejade med sängen som skulle rullas in bredvid min. Den stack halvt ut i dörröppningen och sköterskan skojade om att de nog skulle behöva varna nattpersonalen så att de inte snubblade på sängen. Vi fick erbjudande om fika men ingen av oss var speciellt hungrig, så vi hoppade över det. Istället fick vi en kanna med juice som vi hade mellan oss om vi blev törstiga. Eftersom vi inte ville störa de andra två patienterna i rummet tog jag min sista descutandusch och gick sedan till dagrummet igen där vi kollade på tv och bara pratade. När klockan var ca 22 gick vi tillbaka till vårt rum och såg att nattpersonalen var ute för att hälsa på alla patienter, men än hade de inte nått vårt rum. Jag var väldigt kissnödig så jag passade på att gå på toa. Oturligt nog kom de till vårt rum just då, och där satt Julia i min patientskjorta som hon lånat att sova i, medans jag hade vanliga kläder på mig. Personalen trodde självklart att det var hon som var patienten eftersom jag inte var där, så de hälsa på henne hörde jag genom dörren till toaletten på andra sidan korridoren. 
.
När jag väl var tillbaka i min säng fick de hälsat på den riktiga patienten och nattsköterskan som var en man jag sett många gånger under min praktik kände inte riktigt igen mig. Berättade att jag hade haft praktik där och han skyllde på att han nog måste vart riktigt trött när vi sågs då ;)
De hängde in svält skyltar på alla våra sängar (Vi tre patienter vill säga) och de hängde även en på sängen bredvid min där patienten inte var. Alla trodde att hon var på toa, men ju längre tiden gick ju mer började alla att fundera. Speciellt jag och Julia som var rädda att hon hade gått för att vi pratade för högt eller för mycket. Under kvällens gång kikade nattpersonalen in med ficklampa för att kolla om hon kommit tillbaka och jag hörde hur de mumlade om hur konstigt det var där ute i korridoren. 
 
Jag var piggare än någonsin och hade inte ro att somna. Jag kan inte säga att jag var nervös eller orolig, men lite spänd inför vad som skulle hända var jag. Allt var så mycket lugnare nu på något vis, jag visste redan hur allt gick till och det lugnade mig. Att ha gjort min praktik där och lärt mig ännu mer lugnade mig än mer. 
Julia sov, eller åtminstonde försökte sova, och det var skönt för min del för jag ville inte att hon skulle vara trött när hon skulle till skolan nästa dag. Efter många om och men bestämde hon sig för att hoppa över första lektionen för att kunna följa med mig in i operationssalen. Det var nog väldigt lugnande för henne att få se, och veta hur allt faktiskt såg ut när hon själv gick igenom det. 
.
Under natten sov jag från och till. De hade tidigare under kvällen sagt att jag ännu inte hade någon operationstid på morgonen men att första operationerna låg senare under onsdagar eftersom läkarna hade rond först eller något liknande. Första op var 08:30 och jag visste att jag var först på turlistan så vi kunde slappna av och veta att jag inte skulle upp lika tidigt. Förra gången hade jag tid 2 minuter i 7 (konstiga tider det där). Gick på toa en gång under natten och hörde då hur de fortfarande diskuterade patientern som var försvunnen. Jag hade ett draglakan i sängen med plast under och hela det hade skrynklat sig och blivit en boll, så jag blev så irriterad så jag ryckte bort hela den. Haha stackars Julia vaknade varje gång jag höll på och grejade. Därefter var det jJulias tur att gå på toa och hon rev ner handspriten som hängde längst ner på sängen, och jag kunde knappt hålla mig för skratt där mitt i natten, haha. 
.
På morgonen vaknade jag av att nattsköterskan stog och pratade med patienten på andra sidan rummet. Jag hade lyckats sova ganska bra under morgontimmarna ändå. Längst ner i min säng låg en operationsskjorta och ett par snygga trosor. Efter ett tag kom en annan sköterska in till den andra patienten och henne kände jag väldigt väl från min praktik då hon hjälpte mig väldigt mycket och lärde mig en hel del! Hälsade på henne och hon kollade lite förvånat innan hon såg att det var jag. Pratade lite med henne, och även Julia kunde prata lite med henne eftersom hon hade haft hand om henne med under hennes senaste operation som då bara var för 4 veckor sedan. Under natten kom jag på att jag inte hade fått något Id band på armen så jag bad om ett sådant också. Även en annan sköterska var i rummet hos den andra patienten och honom hälsade jag också på. Det var så roligt att se alla, men ändå så tråkigt att behöva sitta i en säng istället för personalrummet så att säga haha. Jag kände hela tiden att jag verkligen verkligen ville jobba istället för att vara patient. Det rakt ut sagt SÖG att vara patient igen efter att ha upplevt sjukvården från andra sidan. Låg invirad i min filt en stund i väntan på att få komma ner till Pre-op.
.
Bytte om till mina op kläder samtidigt som sköterskan kom och skulle köra ner mig till op. Hon var ensam om att köra sängen, så jag kunde inte låta bli att hjälpa till att trycka på knappar och allt möjligt som jag alltid gjorde när jag själv körde säng, allt för att underlätta för henne. Hon skrattade åt mig ett par gånger, och vid en smal dörr där det är svårt att komma igenom satt jag mig upp och hjälpte till att putta igenom sängen. Där satt jag så fint med en skjorta som är helt öppen i ryggen och hon sa :
- Oj nu fick jag se ditt ärr också, det har jag aldrig gjort innan! 
Och det är ju sant, under min praktik hade jag alltid jobbkläder så något ärr syntes inte då. 
.
Nere på pre-op rapporterade sköterskan om att jag önskade att ha kateter och det skulle de fixa. Samtidigt såg jag hur två sköterskor från avdelningen lämnade av en annan patient, och den ena av sköterskorna hade jag pratat ganska mycket med eftersom hon var ganska ung och ny på jobbet när jag började som praktikant. Hon vinkade och efter att ha lämnat av sin patient kom hon förbi och kollade hur det var med mig. Hon sa att hon skulle jobba till helgen och att vi kanske skulle ses då! Jag finner inte ord för hur lugnande det var att känna alla lite. 
.
Julia stod vid min sida hela tiden medan en äldre man tog hand om mig och satte nål osv. Vid ett tillfälle tog vi ett par bilder och då sa han barskt till att det var sista bilden för det var förbjudet att ta bilder där nere. Jag blev lite sur, för jag har tagit bilder där förr och ingen har någonsin sagt något om det innan. Vi fick ett par bilder iallafall så det gjorde inte så mycket. Han förklarade också att han inte var så sur som han lät haha, så det var ju skönt. Fick ett varmt täcke och där började jag svettas, precis som sist. Usch vad hemskt, jag som alltid är varm av mig. Därefter fick jag en mycket tjusig grön mössa. En likadan som jag hade på mig när jag var med på operation på min praktik. Hade hoppats på att de skulle glömma den, för det gjorde de förra gången jag skulle opereras.
Min riktiga narkossköterska kom och hälsade efter att jag fått min pvk i armen. Det var hon som skulle ta hand om mig under operationen. Hon fick höra att jag skulle ha kateter och det skulle hon fixa sa hon. Därefter skulle jag rullas in till operationssalen och de stannade till för att jag skulle säga hejdå till Julia. Jag blev lite rädd (ännu en gång) att hon skulle få gå. Frågade lite försiktigt om hon kunde få följa med in, och om jag var säker på att jag ville det, då kunde hon få det om hon tog på sig de gröna kläderna. Puh. 
 
Inne i Op salen var allt sig likt. Sköterskor och undersköterskor hälsade på mig när jag kom och narkossköterskan förklarade att här var Julia och Julia. Haha lite roligt. Fick lite peeling där elektroderna skulle sitta och sedan kunde jag se både puls och hjärtslag på en tv skärm uppe i taket i ena hörnet. De pratade om att narkosläkaren var inne i en annan sal, och jag tänkte att jag kanske skulle få vänta en stund. De nämnde ytterligare igen katetern och sa sedan att de kanske skulle dra ut den efter op, men då protesterade jag. Det var ju det som var hela grejen, att den skulle sitta kvar.Då förstod de och de skulle låta den sitta. 
Jag frågade dem om det var okej att Julia tog lite bilder, och självklart var det det! De hjälpte oss till och med att ta en bild på oss båda. Så snällt!  
 
Helt plötsligt sa de att de skulle söva ändå, och de var en annan narkosläkare där. Julia som kände att hon inte riktigt klarade av att se när jag sövdes, fick säga hejdå och fick sedan vandra upp till avdelningen med min mobil för att hämta sina grejer och åka vidare till skolan. Samtidigt fick jag en mask med syrgas en bit ovanför munnen, och lite bedövningsmedel i armen som jag noga hade bett om. Jag ville inte att sömnmedlet skulle göra ont som jag vet att det kan göra på vissa. 
.
På något konstigt sätt var jag så otroligt lugn men ändå så närvarande. Jag hörde varje ljud som fanns och mitt hjärta dunkade. Jag var inte nervös som sagt, utan mer lugn på ett konstigt sätt. När de talade om för mig att jag nu kunde känna mig lite yr dröjde det inte länge innan jag kände att huvudet snurrade. Jag ville vara med så länge som möjligt och pratade lite med dom. Jag minns att jag sa att jag nu började bli lite nervös kanske, och de förstod det men att det snart skulle vara över. Jag tänkte också på allt det skulle göra med mig när jag hade somnat. Steg för steg gick jag igenom allt i mitt huvud. Det började snurra krafitgare och jag var tvungen att släppa taget. Ögonlocken lade sig tungt över mina ögon och jag var nu utom all kontroll över min kropp och vad som skulle hända.
 
 

Fullt upp

Har knappt haft tid att kika in här på hela veckan då jag har jobbat och haft mig samt att det vart mycket runt omkring. Mår väldigt bra måste jag säga, och ända gången jag tar en tablett är på kvällen eftersom jag annars vaknar och har ont då man rör lite konstigt på sig när man sover. Dock tar jag inte en tablett varje kväll heller utan håller på och trappar ner på dom nu. Innan veckan är slut så är det nog slut på att äta tabletter för denna gång. Känns otroligt skönt. (Morfinet slutade jag med för längesen, det är bara citodon jag äter nu). 
 
Sårskorporna är nu borta eftersom jag har otroligt svårt för att sluta pilla på sånt. Klådan efter förbandet har äntligen lagt sig också så det är ju skönt. Har vart på apoteket och köpt en ny tejprulle att ha i Indien, hade glömt hur hårt den satt, ajaj. 
 
Jag ber om ursäkt för ännu en likadan bild, men som jag nämnt tidigare så är det bara för att jag vill kunna gå tillbaka i arkivet senare och se läkningsprocessen för att kunna jämföra med tidigare ärr. 
 
Looking good. 
 

Mitt ärr nu

Det blir många bilder på mitt ärr nu men det är för att jag vill kunna gå tillbaka och se hur det läkte osv. Jag är jätte nöjd med hur det läker, och att bada i Indien skulle inte vara några problem!
Om man jämför denna bilden mot den jag la upp för en vecka sedan är det stor skillnad!

Idag två veckor post op:


Mitt återbesök

Det gick väldigt fort idag! Hade tid kvart i och kom in runt 5 i tror jag. Rune var försenad så de som var före mig i kön så att säga gick för att fika, men då kom Rune och jag fick komma in tidigare haha.
Sköterskan tog bort mitt förband och samtidigt kom Rune in. Han frågade bara lite om hur det kändes, om jag fortfarande hade ont och jag svarade att jag hade känt av samma smärta som
Innan men att jag hoppades på att det skulle gå över. Han tittade lite på min rygg och jag fick visa vart det gjorde ont. Han sa att smärtan säkert skulle försvinna, och jag hoppas verkligen att den gör det.
.
Vi pratade även lite om Indien och han sa att det var inga problem att åka för allt såg jättebra ut och var helt retningsfritt så det är ju skönt. Jag frågade om jag behövde någon antibiotika när jag åkte dit men det tyckte han inte heller så jag litar på det då. Allt går väldigt fort när man träffar Rune. Jag hade en del frågor som jag tänkte ta upp men hann inte med en enda, för när man väl sitter där så känns allt plötsligt så oviktigt. Vi pratade lite om Indien och vart jag skulle åks osv, så han är lite intresserad av att prata men oftast blir det inte så mycket om själva ryggen.
.
Jag frågade vad som fanns att göra om det skulle vara så att smärtan skulle finnas kvar, och han sa att jaaa det är mycket tveksamt till att de skulle kunna hitta något fel, men att man skulle kunna starta en utredning isåfall, men ja väldigt tveksamt till att det skulle visa något eller att de skulle hitta något fel eftersom det inte fanns så mycket kvar som kunde vara fel. Med de orden så hoppas jag så innerligt att smärtan ska försvinna nu, för ett nästa steg finns det knappt. Han sa att jag skulle få återbesök i slutet av vårterminen, hade hoppats på att kanske få komma tillbaka om tre månader så att de kunde följa upp smärtan, men jaja. Det blir nog bra.
.
I all hast glömde jag att berätta för Rune att jag fått problem med min hand efter pvk:n som jag hade (nålen i handleden på sjukhuset). Några dagar efter att de dragit bort nålen så började jag få ont från där nålen suttit och som en strålande smärts ut mot tummen och ovanpå handen. Varje gång jag kommet när med något så bränner hela handen till och det gör skit ont. Fick en salva på sjukhuset eftersom jag sa att jag inte ville att det skulle bli inflammerat, men den har inte hjälp något värst mycket.
.
En sköterska skulle sätta lite tejp på mitt ärr så jag sa till henne att jag hade ont i handen och jag fick följa med till Rune som kollade lite snabbt på den. Han sa att jag hade fått en tromboflebit vilket innebär en inflammation i venen (blodkärlet) eller något liknande. Han sa att de brukade använda en salva mot det som hette hirudoidsalva, men han visste inte om den var receptfri så sköterskan fick fråga Sara, som trodde att den skulle vara receptbelagd så Rune skrev ut en sådan till mig. Nu när jag hämtade den såg jag att det var en likadan som jag hade fått från sjukhuset men det är väl bara att fortsätta använda den och hoppas på att det går över, för det är jobbigt att inte kunna använda handen ordentligt.

.


Skolan!

Första dagen i skolan gick bara fint! Tog en tablett när jag vaknade och har inte behövt ta någon mer sedan dess! Det känns as bra att jag nu mår så bra att jag kan klara mig utan tabletterna. Jag kan ju inte säga att smärtan är helt borta, men den är betydligt bättre än förra veckan. Jag får ont om jag lyfter eller böjer mig men även det börjar bli bättre och jag är inte lika öm i ryggen.
Dock har jag ont under höger skulderblad där jag haft ont i flera år. Det är på exakt samma ställe jag har ont bu fast lite värre, antar att muskeln måste få läka lite igen efter operationen.

Det tråkigaste med allt är att jag känt av lite av den smärtan som de valde att operera för. Jag försöker blunda för det, försöker att intyga mig själv om att det är operationssmärta, även om jag innerst inne vet att det är samma. Det är så otroligt ledsamt att tänka på att operationen kanske inte gjort problemet bättre. Läkarna visste inte vad som var problem, de gissade på att de hade med staget att göra när de valde att operera bort det. Det innebär att om smärtan nu skulle vara kvar finns det inget mer de skulle kunna göra. Åh, jag vill inte ens tänka på det!

Imorn är det återbesök iallafall och jag ska få träffa Rune för att kolla till mitt sår osv. Jag vet redan att det läker fint men det ska bli skönt att prata lite med honom och höra vad han säger och även att jag kan fråga lite om operationen eftersom jag aldrig hann träffa honom efter op. Får se om det blir röntgen eller inte eftersom de inte har gjort någon efter operationen. Fast samtidigt är det väl inte så mycket att se, de har ju bara tagit bort lite grejer. Ska nog ta med min operationsberättelse också så att han kan berätta lite mer om vad de gjorde eftersom jag inte förstår allt, även om Helena berättade lite på ronden. Skriver mer efter mitt återbesök imorn.Klåda av förbandet

Efter att sköterskan på vc satt på det nya förbandet har det kliat jättemycket där klistret sitter. Själva såret kliar ju lite men det är ju för att det läker, men det är jobbigt när det kliar så mycket runt omkring. Igår hittade jag två förband som jag hade fått med mig efter förra operationen så jag bytte till det.

När vi tog av det gamla såg man att huden var irriterar av plåstret för det var röda plitor överallt där det suttit. Nu hoppas jag att klådan försvinner iallafall. Ärret såg jättebra ut också och hade läkt mycket sedan i onsdags. Nu är det liksom slutet och det är bara sårskorpor som ska ramla av.
Det mörka där nere är bara en skugga, så jag har alltså inget jätteblåmärke som det ser ut ;)


En vecka hemma

Idag är det en vecka sedan jag kom hem från sjukhuset och jag mår sååå mycket bättre än då! Då kunde jag knappt komma ur en plan säng själv, och nu klarar jag allt as bra och har till och med jobbat lite! Känns grymt, och på måndag är det skola igen.


Omläggning igen!

Förbandet har släppt igen! Och denna gången har hela åkt av. Skulle gå och duscha och skulle bara klia mig på ryggen och kände då att hela vänster sida var helt öppen. Eftersom det inte får komma in vatten så ringde jag vårdcentralen och fick en tid. Hade ju vart svårt att gå med ett öppet plåster hela helgen utan att försöks få in vatten.

Jag duschade trots allt eftersom de sagt att det ändå är okej om man ska lägga om det, så när jag klev ur duschen hade hela förbandet sugit upp massa vatten och det rann ner för mina ben och satt bara fast i ena kanten, så jag tog av det helt. Nu ska jag få ett nytt och hoppas att det sitter tills på tisdag! Har varit här 4 av 5 dagar denna veckan. Det känns ju bra...


Intyg!

Har fått mitt intyg nu som jag bad Helena om när hon gick ronden i lördags innan jag åkte hem! Nu behöver jag inte oroa mig över att inte komma igenom säkerhetskontrollerna på flygplatserna när jag ska till Indien!


Bytt förband

Konstigt, det förra inlägget hade inte kommit upp!

Nu har jag varit på vårdcentralen och fått bytt förband. Allt såg bra ut enligt distriktssköterskan och hon tyckte att det hade läkt jättefint på bara en vecka så det känns ju bra! Hon sa också att det var viktigt att jag åt katrinplommon och drack lactulos mot magen. Hon tyckte också att det var viktigt att jag åt mycket nu för att det ska läka så bra som möjligt, då jag sa att jag inte hade någon matlust. Det kunde bero på att man blir förstoppad av alla tabletterna!

Försöker att äta, men om jag ska vara ärlig så har jag sedan jag kom hem i lördags bara ätit katrinplommon, lite äpplekaka och sushi igår! Jag ska försöka tänka på att jag måste äta nu!


Till vårdcentralen igen imorn


Fått en tid för sårkontroll!

Sara ringde mig nu under morgonen och hade fixat en tid för sårkontroll nästa vecka! Ska dit på tisdag 9:45 och då får jag träffa Rune, så det var ju skönt! Känns skönt att få träffa läkaren som opererade mig samt att jag kan få kolla lite med vad som gäller med indien med tex bada, infektioner osv.
 
Mina gruppmedlemmar (Projektarbete) är lite oroliga för att jag inte ska kunna åka, och det har ju jag också varit. Men jag får helt enkelt lita på Rune när han säger att det inte ska vara några problem.
 
Var på vårdcentralen i morse också och kollade mitt hb. Kände att jag bara ville vara säker på att det inte fortsatt att gå ner ännu mer så som det gjorde sist. Men, allt såg bra ut! Det hade gått upp till 114 så nu ligger det nästan på normalt! Läkaren trodde också att mitt problem med att kissa bara berodde på att det var lite retat av katetern. Det har också blivit mycket bättre sen igår så det är inget problem på samma sätt längre! 

Helt okej

Förutom att det snurrar i huvudet mår jag ganska bra. Självklart känner man sig helt mörbultad i ryggen, men utöver det så är det inte så farligt. Ringde avd 16 idag eftersom de hade sagt att jag skulle ringa angående mitt återbesök. De höll på att försöka ta reda på när det blir, men de hade inte fått tag i Rune idag. Men, de skulle iallafall ringa upp mig när de hade fått ett svar. För mig spelar det ingen roll om det är återbesök nästa vecka eller om tre månader, det kan ju bara vara bra att veta om man ska till sahlgrenska eller vårdcentralen för att lägga om såret. 
 
Glidlakanet är på plats i sängen igen. Det blir alldeles för svårt att vända sig utan det. Tur att jag hade sparat det! 

Svårt att Kissa

Trodde att allt hade gått bra med det denna gången. Hade inga som helst problem att kissa när de hade dragit katetern, men för varje dag som går så blir det svårare och svårare och jag får sitta en bra stund innan det kommer något.
.
Igår när jag kom hem så var det ännu svårare att kissa, och under natten när jag var uppe så fick jag sitta vääldigt länge innan det kom något, och det är svårt att tömma hela blåsan liksom om ni förstår. Nu under eftermiddagen tog det helt stopp och jag fick inte ut en droppe. Gick till mamma i panik och grät eftersom jag är så otroligt rädd för att behöva bli tappad igen. Hon förstod inte alls och blev bara irriterad på mig när jag inte ville ta emot hennes tips så som att "sätta på kranen" osv. Det hjälper inte och jag blir bara frustrerad och arg och har panik när det inte går att kissa, men istället för att förstå mig börjar hon bara bråka med mig istället. Åh..
.
Gick tillbaka och försökte igen och nu kom det lite iallafall, men det är fortfarande väldigt svårt och det rinner liksom inte av sig själv. Det är som om något blockerar! Får hoppas att det blir bättre snart.
.
Ps. Förlåt att jag inte svarat på alla era fina kommentarer som jag fått under veckan, men jag har inte haft orken till det. Men ni ska veta att jag uppskattar alla kommentarer jag får, så tack <3

Min operationsberättelse

Som jag nämnde igår bad jag om min operationsberättelse som skrivs efter varje operation de gör. Sköterskan skrev ut den till mig och här kan ni läsa om ni vill! 
.
(Mycket saker som man kanske inte förstår, men förklarade lite mer i förra inlägget om vad som står)
 
 
 

På ronden

Vad som sades på ronden idag:
 
Fick träffa Helena Brisby som var den läkare som var med Rune och opererade den dagen när jag var med på operation på min praktik. Hon kände igen mig så det var lite kul! Hon kollade bara lite snabbt hur jag mådde och sa att hon skulle skriva ut några oxynorm eftersom jag inte hade fått några sånna utskrivna och fortfarande åt så många per dag. Igår åt jag 8-9 st oxynorm så att komma hem utan några alls hade ju varit hemskt. 
 
Jag bad henne också förklara lite vad som stog i min operationsberättelse som jag fick av sköterskan efter att ha bett om det. Känner mig väldigt jobbig men jag gillar att ha koll på läget. Hon förklarade att de hade skurit bort kanterna på det gamla ärret och sedan försökt göra ett rakt ärr denna gång eftersom det var lite snett sist. Hon sa också att de inte hade haft just de instrumenten som behövdes för att ta ut just den sortens stag som jag hade, och att Rune därför hade fått knipsa av stagen för att få loss allting. Därför hade operationen tagit längre tid än vad den skulle. 
 
Ang återbesök så sa den andra läkaren jag träffade igår, Kajsa, att jag skulle få komma på ett snabbt återbesök inom 7-10 dagar för att kolla att allt såg bra ut, och då skulle jag även slippa att gå till vårdcentralen och lägga om och titta till såret. Helena hade dock inte hört något om detta och sa att enligt pappren så var det återbesök om 3 månader som gällde. Eftersom det är helg var det svårt att kolla upp men de skulle kolla upp det tills på måndag. Sen förstod jag aldrig om jag skulle ringa dit på måndag eller om de skulle ringa mig, för jag fick lite olika besked. Får se om de ringer mig på måndag annars får jag ringa dom på tisdag skulle jag tro! 
 
Till sist så går mitt blodvärde sakta men säkert ner som jag nämnde tidigare. Mot detta ska jag få äta järntabletter i en månad och hoppas på att det går upp genom det. Nu sitter jag hemma och myser med mannen i mitt liv (Simon)
 
 

Hemma!

Är hemma nu! Efter ronden kunde jag ringa mammas kille så han kom och hämtade mig. Det var jobbigt att åka bil men det gick bra trots allt och jag kom hem hel. Fick åka förbi Apoteket på vägen hem och vandra där likblek i ansiktet och rör mig som en zombie Menmen. Hämtade ut mina oxynorm, citodon och järntabletter och åkte sedan hem och la mig och sov. Nu ligger jag vaken men är lika trött som innan och funderar på att sova lite till.
 
bloggar lite senare när jag är lite piggare! 

Såromläggning

Imorse när jag vaknade åt jag en macka och gick sedan iväg och tog min första dusch sedan operationen. Det var grymt skönt måste jag säga! När jag tvättade mig kände jag tydligt att känseln hade försvunnit på ett par nya ställen utöver där känseln redan var borta sedan förra operationen. Tex över axlar, nyckelben och skulderblad kände jag nu att känseln ine riktigt var som förut.
.
Efter duschen la de om mitt sår och tvättade rent det. När de skrubbade med descutansvampen kände jag inte ens att de rörde vid mig på vissa ställen, och andra gjorde jätteont. Frågade också om de skulle ta bort de små tejpbitarna som satt över, och då sa hon att det gjorde hon redan. Haha jag kände absolut ingenting, en väldigt konstig känsla må jag säga.
.
Bad om att få en bild på det så att jag kunde se hur det såg ut också och det fick jag. Längst ner (till vänster) kan man se att en del av det gamla ärret är kvar. Man kan också se att det läcker lite där nere och det såg man ju redan innan eftersom förbandet nästan var helt mättat där nere. Nästa gång de ska titta på det är på mitt återbesök om en vecka eller vad det nu var. 
.
Väntar på ronden nu för att få prata lite mer med en läkare. Har bara pratat med en läkare två gånger sedan jag kom hit och då var det typ bara om att jag var ledsen eller att jag hade ont, så nu ska jag passa på att få med mig lite information innan jag åker hem, vilket kommer att ske någon gång under dagen.
.
Mitt hb var imorse 98, så det går alltså sakta men säkert neråt. När jag kom hade jag 130, efter op 111, igår 102 och nu 98. Tog ett venöst och det visade 99 så ja 99 får vi väl säga då. Ska prata mer med läkarna om det, men det lutar väl åt järntabletter skulle jag tro.
 

Yes!

Livet leker. Åtminstone lite iallafall för jag kan kissa helt själv utan problem! Det är så skönt och en stor sten föll från mina axlar. Jag har oroar mig över det här sedan dagen jag fick reda på att jag skulle opereras igen så det är en otrolig lättnad!

För övrigt så sa läkarn som tittade till mig imorse att jag skulle åka hem idag, men varken jag eller Jenny (sjuksköterskan som haft hand om mig) kände att det funkade speciellt bra att åka idag så jag får stanna tills imorn. Det känns väldigt skönt eftersom jag fortfarande behöver en del hjälp och då kan få den här om det behövs. Mamma och resten av familjen är nämligen inte hemma ikväll så imorn passar som sagt mycket bättre.

Jag och Saga pratade med Anita igår (världens gulligaste undersköterska som hade hand om mig sist). Hon gav mig så fina komplimanger om hur bra jag hade varit mot alla tjejer med Skolios på praktiken så jag blev helt rörd av allt hon sa! Snälla söta Anita <3 ni kanske minns att jag under praktiken pratade med chefen angående sommarjobb här, hon skulle prata lite med honom om det, så söt!

Nog om det. Nu ska jag försöka sova en stund, är så himla trött! Imorn ska dom också lägga om såret och se hur det ser ut. Det har läckt mer än från första kvällen!


Katetern

Har sovit hyfsat bra i natt och nu på morgonen drog dom katetern. Har haft ont av den sedan start då den åkte ner i golvet från sängen på uppvaket. Igår började det komma blod ur och det sved så fort man kom när den, så det är skönt att den är ute nu. Nu ligger jag och är livrädd för att inte kunna kissa. Jag är på riktigt LIVRÄDD. Det jag gick igenom med tömningar sist var det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv och något jag aldrig kommer att glömma. Det sitter fortfarande kvar i min hjärna och gör att jag även hemma ibland kan få den känslan som jag fick vilket gör att jag spänner mig och inte kan kissa när jag tex har för full blåsa. Det är hemskt.

Alla försöker lugna mig med att det är annorlunda denna gången och jag försöker att tro dom. Jag vill tro dom,
För det är ju mest hjärnspöken som sätter stopp för allt och som gör att man spänner sig och tror att man inte kan kissa vilket leder till att man inte heller då kan kissa.

Haha långt och rörigt inlägg om inget speciellt men så kan det va ;) mitt hb igår var 111 nu är det 102 så jag hoppas att det inte går ner mer som det gjorde sist.

Nu gäller det bara att jag lär mig att komma upp ut sängen så att jag orkar gå ända bort till dörren där!


Bilder

Lite bilder från dagen


En lång dag

Det känns som klockan är mitt i natten och jag är skit trött. Dagen har varit sjukt lång och det känns som en vecka sedan jag opererades.

Förutom besök av Janna fick jag lite senare besök av tre klasskompisar och därefter saga. Har också lyckats komma upp och gått ett par gånger till så det är skönt. Nu när jag skulle upp och gå och borsta tänderna så fick jag värsta frossan. Det är hemskt vad jag hackade tänder.

Nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna och det känns som klockan är minst tre på natten men den är bara drygt 7 på kvällen. Sjukt! Ska dra katetern tidigt imorgon och börjar bli lite nervös! Men, det kommer nog att gå bra känner jag!


Ledsen tjej

Gråter hela tiden men vet inte åt vad. Jenny får sitta och trösta mig hela tiden, dom är så himla gulliga allihopa! Har panik över katetern som ska bort snart. Är livrädd att det ska bli som sist men de har försökt förklara för mig att det inte alls är säkert att det blir som sist så jag behöver inte oroa mig. Och kände jag att det är jobbigt att ta den vanliga toan skulle jag få låna personaltoan. Få se hur jag gör!

Janna och hennes mamma var precis här och hälsade på och de är världens bästa! Jag skojar inte, så himla gulliga och snälla att jag blir tårögd
Linda, en av undersköterskorna ska kika förbi här också snart eftersom jag gärna ville träffa henne. Man kom ju vissa i personalen närmre än andra om man säger så :)

Pratade med Kajsa på ronden förut (läkare) och hon ville att vi skulle fortsätta med samma medicinering ett tag till för att se om det blir bättre (de pratade om att höja den eftersom smärtan är värre idag än igår). Hon frågade också lite hur jag bodde hemma och när jag funderar på att åka hem och det lät som hon tyckte idag. Dock kan jag inte ens komma ur sängen själv för att jag har så ont och har fortfarande katetern så jag sa att ja inte idag iallafall så hon ville planera hemgång imorn. Får se hur jag mår då helt enkelt. Kan inte dra katetern förns jag kan gå på toa själv känner jag.


Antibiotika

De tidigare doserna har gått rätt bra och har inte känts så mycket men denna är i särklass den mest smärtsamma. Hela armen värker och svider.

Nu kanske ni tycker att jag klagar över minsta lilla, men Ajajaj vad ont det gör! Snart är den slut och då kan jag pusta ut och kanske somna igen. Ryggvärken blev lite bättre nu iallafall så det är ju skönt


Natten

Klockan närmar sig halv två och jag har svårt att sova. Smärtan tar övertaget och tabletterna hjälper inte så bra som jag hoppats på. Fick två citodon innan jag somnade vilket är min grunddos. Utöver det får jag oxynorm när jag behöver och det har jag fått två stycken nu sedan klockan var 11.

Det är så jobbigt just nu. Det gick så bra under dagen och smärtan var inte så farlig. Nu har jag mer ont än vad jag haft på hela dagen och det känns jättejobbigt. Vill inte ligga här och gråta heller men min kropp gör det ändå. Både på grund av smärtan och att jag känner mig ensam och allt är bara jobbigt.

Klockan två ska jag få min sista dos av antibiotika på dropp, vilket man tydligen får tre gånger det första operationsdygnet. Så, om en halvtimma kommer sköterskan att koppla in det.

Alla är så snälla och hjälpande och det känns så tråkigt att jag ligger och gråter. För tre månader sedan såg de mig som vem som helst ute och hjälpte patienter, nu ligger jag här inne på ett rum och lipar trots att de försöker trösta mig. Jag vill inte visa mig svag bara... :(


Trött

Är så trött så att jag nästan somnar men tänkte slänga upp ett litet inlägg.

Var precis uppe och gick några steg ut i korridoren och det snurrade lika mycket som sist. Det beror på narkosgaser osv men det är väldigt obehagligt att inte kunna fokusera blicken! Kom upp sittandes nästan helt själv, personalen stod bara bredvid och backade upp. Fick byta från op skjortan till en vanlig skjorta så nu är den inte så öppen i ryggen längre vilket är skönt.

Gick med ett gå-bord ut i korridoren och tillbaka och på den korta biten hann jag bli helt slut! Tur att man kan vila säger jag bara ;) har precis suttit och skrivit lite om gårdagen nästan som en liten dagbok för att komma ihåg allt efteråt. Nu är jag så trött Att jag knappt orkar hålla ögonen öppna men får skriva ner allt som hände idag imorn istället!

Nu kommer snart nattpersonalen på och då ska jag be dom hjälpa mig få fram min tandborste och mina öronproppar så att jag kan sova. Min rumskamrat som var försvunnen igår har jag nu återfunnit. Hon har sin säng i rummet mitt emot som egentligen inte är ett patientrum utan en sal som kallas för behandlingen som är till för personalens grejer. Konstigt! Undrar varför hon ligger där inne och varför hon inte opererades idag....

Jag och Julia imorse när jag skulle sövas!


På avdelningen

Ligger i mitt rum nu igen och har varit ensam fram tills nu då min rumskompis kom upp från op.

Har haft besök fram tills nu av först pappa och sen av min syster och kompis! Mamma kom förbi med min kudde och en choklad också.

Har ätit tre isglassar och ett smörgåsrån samt lite köttbitar ur grytan som var dagens middag. Mår bättre än förväntat faktiskt och det känns väldigt skönt. Har inget dränage och mitt sår börjar läcka mer och mer nu om vi jämför bilder på ryggen från en liten stund sedan fram till nu.

Är väldigt trött i perioder och försöker sova lite, men det går inte så bra. Kan vila ögonen lite iallafall. Kanske kommer jag upp och får sitta lite senare men jag vet inte så mycket. Det känns som allt är lite rörigt för dom tog inga kontroller på mig när jag kol upp som man gör på alla patienter när de kommer upp från operation.

Katetern ska få sitta tills jag kan komma upp och gå iallafall. Den ramlade dock ner från sängen förut och jag fick as ont, så nu hugger och sticker det varje gång man rör vid den lite, usch :(

Min rygg just nu samt mina dyrbara skruvar och mitt söndersågade stag!


Uppvaket

Ligger på uppvaket nu. Operationen tog 1,5 timme istället för 45 min som planerat. Kommer ihåg när dom väckte
Mig i op salen denna gång och drog ut slangen ur halsen. Tackade dom hela tiden och frågade samma frågor tusen gånger om haha. Har mina skruvar och mitt stag som är sågat i smådelar i en påse i knät nu. Snart ska jag upp till avd 16 igen.


Tankar

Ligger vaken och är inte ett dugg trött. Funderar på om jag kommer kunna somna alls. Min ena rumskompis har rymt och ingen vet vart hon tagit vägen.

Skulle vilja titta på tv eller bara ha tänd lampa men det går ju inte eftersom det för det första inte finns någon tv på dessa rum och för det andra så kan man inte störa de andra. Kommer bli långa dagar om man inte kan se på tv eller göra något liknande när man känner sig lite piggare!

Fick höra nu att de inte hade någon tid för min operation än så tidigast halv 9 skulle det tydligen bli. Jaja, det enda som är jobbigt med det är ju att man behöver ligga och svälta ännu längre innan man sövs, och att man hinner bli mer nervös ju längre tid man väntar! Men det går bra det med, det känns ganska skönt att ta det lugnt på morgonen med :)


Inlagd!

Jag och julia Kom hit vid 7 och blev tilldelade ett rum. Dock var det ett tre rum så i rummet fanns en säng för mig och i rummet två andra kvinnor. Jag fick panik till en början över att inte Julia skulle stanna kvar, men det löste sig när jag pratade med sköterskan så de fixade fram en extra säng till henne att ha bredvid min.

Har duschat min sista dusch och även pratat med några från min praktik. Roligt att prata med dom igen! Sitter i dagrummet nu och pratar och dricker juice för att inte störa mina rumskamrater. Vi alla ska opereras imorn så ingen har opererats än iallafall så vi är friska så att säga.

Pratade med sköterskan och förklarade min situation med bäcken osv. Hon skulle skriva ner att jag önskade kateter. Hur mycket jag än hatar det så känns det säkrast att ha en kateter ifall jag mår så pass dåligt att jag inte kan komma upp på toa.

Imorn är det tidig väckning och Julia ska med ner när jag ska sövas. Än är jag inte nervös men det kommer nog snart.


Färdigt!

Nu sitter jag hemma igen efter inskrivningen. Allt gick ganska snabbt faktiskt. Fick träffa en läkare lite snabbt. Jag frågade om jag kunde få behålla mitt stag och skruvarna och det kunde jag säkert sa han. Bara det som de ska plocka ut är värt 20-25 tusen sa han. Jisses!
 
Sen fick jag gå iväg till labbet för att ta lite blodprover och därefter upp till narkosläkaren. Kvinnan som jag fick prata med där hade tydligen vart den som hade hand om mig under förra operationen, men vi kände inte riktigt igen varandra haha. Det är ju så mycket folk när man kommer in i en operationssal så det är svårt att minnas alla, speciellt när man bara fick se dem en kort stund innan man somnade. 
Hon sa att jag troligtvis inte ska få någon kateter eftersom operationen är så pass kort. Detta oroar mig faktiskt lite ska jag säga. Självklart är jag väldigt glad över att få slippa katetern eftersom den gav mig problem sist, men jag är osäker på om jag verkligen kommer upp så pass snabbt efter operationen så att jag kan gå på toaletten. Och kissa på ett bäcken kan jag Inte. Det funkar bara inte. Jag kan inte ens kissa i skogen haha.
 
Därefter var det ett snabbt inskrivningssamtal med Johanna, men det var inte så mycket med det eftersom jag redan opererats en gång innan så ja, jag har ju koll på det mesta. Är dock lite osäker på när jag ska få komma hem. Vissa säger torsdag och andra lördag. Knasigt det här, men den som lever får se! 
 
Träffade Klas också förresten. Han frågade vad jag gjorde där och jag talade om att jag var på inskrivning. Han sa att ja det hade han ju hört eller läst någonstans att jag skulle opereras (haha) och han tyckte att det var skönt för mig att de skulle göra något åt det nu, eftersom jag kunde ju inte gå och ha så ont hela tiden sa han. Han sa också att "det var Rune som fick ta det beslutet" haha och ja det var väl bra det! 
 
Eftersom alla blodprover är tagna behöver jag inte vara inne på avd 16 förns kl 19:00 så nu ligger jag här hemma och väntar på att Julias återbesök ska vara färdigt! Ska laga lite mat så att vi kan äta innan vi åker upp. Hoppas att jag får ett enkelrum nu annars blir det ju lite tråkigt med Julia! :)

Påväg till inskrivning

Sitter på bussen på väg in till Sahlgrenska men det går i ca 25 km/h så undrar om jag någonsin kommer fram!

Ännu en dusch med descutan avklarad och jag måste säga att det är inte smärtfritt alltså! Svamparna river
Mot huden och det blir värsta peelingen! Alltid något haha!

Hade lite svårt att somna igår. Allt börjar ju kännas mer verkligt nu. Dock vågar jag inte riktigt hoppas på för mycket eftersom det var vid denna tiden sist som de ringde och ställde in min operation. Man vet ju aldrig vad som kan hända, speciellt inte nu när snön slagit till och det är trafikolyckor överallt i staden. Avd 16 är ju en ortopedisk avdelning så där kan ju folk med rygg/nack skador hamna men även andra fall om det krävs. Så, allt kan hända fram tills att de faktisk söver mig!

Bloggar mer efter inskrivningen!


Första duschen avklarad

Har precis tagit min första dusch med descutan samt bäddat rent i min säng. Håller på och packar det sista som jag ska ha med mig till sjukhuset imorn.

Pga lite ändrade planer så ska jag åka på inskrivningen själv imorn, men på kvällen så ska Julia stanna och sova över med mig. Supersnällt och jag är så tacksam för att slippa sova själv förta natten när allt är som mest nervöst!

Ska vara på inskrivningen kl 09:30 imorn så borde snart gå och lägga mig eftersom jag måste gå upp och duscha med descutan imorn på morgonen. Mitt hår är inte kul just nu haha och jag har världens fulaste finne på näsan och jag får inte sminka mig. Hur ska det här gå???? Hemskt!

Btw, hade möte med läraren idag. Talade om vad jag tyckte och tänkte om vad han hade sagt och förväntade mig motstrid. Dock bad han bara om förlåtelse för vad han hade sagt och sa att han inte insett att jag skulle opereras och att jag blev ledsen pga det. Det löste sig smidigt och enkelt och jag hoppas att det förblir så! :)


Spexfotot


Irritation och ilska upp över öronen

Igår hade jag Religion på eftermiddagen som sista lektion. Läraren är helt klart väldigt säregen och kan ena stunden stå och dansa och skämta framför klassen och i nästa skrika och skälla på oss.
 
Det var dags att starta upp med ett grupparbete igår och jag sa till honom att jag inte kunde vara med eftersom jag skulle vara borta ett tag. Förra lektionen berättade jag nämligen för honom att jag skulle opereras. När jag sedan bad om att få en egen uppgift att göra så sa han att jag skulle göra samma uppgift som de andra fast göra den själv. Jag började arbeta lite smått och bad honom komma då jag hade ytterligare ett par frågor. Jag frågade hur många sidor uppgiften skulle vara på och sa också att jag omöjligt skulle hinna klart på två veckor som de andra grupperna skulle. Då small det!
 
Han började skrika att "Jag vet väl fan inte hur många sidor du ska skriva, du är fan 18 år du får fan tänka lite själv och blablabla" Jag blev as sur, och då fortsatte han med "Det är fan inte jag som väljer att vara borta i två veckor, då får du fan lösa det här själv. Skaffa ett halvårs förlänging eller vad fan vet jag!" 
 
DÅÅÅÅ jävlar alltså. Förlåt att jag svär men jag blev sååå förbannad och arg att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Han kan INTE komma och få det att låta som att jag ska på någon jävla semester eller något. Jag har inte valt själv att opereras, det är det sista jag har! Blev så arg att jag började gråta, och läraren hade redan gått därifrån innan han såg det. Jag klampade ut ur klassrummet och var så arg att mina kompisar fick komma efter med mina grejer och trösta mig. Sen vägrade jag att gå tillbaka till lektionen så satt mig ute vid borden utanför alla klassrum och jobbade där istället. 
.
Inte nog med det så sa mina kompisar till honom sen när jag hade gått ut att han inte kunde stå och skrika på mig och att jag hade blivit ledsen och gråtit. Då hade han mage att säga : när man är 18 år väljer man fan själv om man vill gråta, slåss, bråka eller vad man nu vill göra!
inget medlidande över huvud taget alltså.
 
Min kompis som också hade fått nog kom och letade efter vår mentor så vi pratade med henne tillsammans och förklarade situationen. Det här var inte första gången klassen reagerade på hur han betedde sig och vi har klagat innan. Min mentor gick och pratade med läraren och när hon kom ut sa hon bara att vi hade delade åsikter om det som hände och att vi skulle bestämma ett möte på måndag där vi pratar igenom allt tillsammans alla fyra. Då ska han allt få höra ett och annat vad jag tycker. Det är INTE okej att behandla mig så utan att få höra om det!