Innan första läkarbesöket

Samtidigt som man får en kallelse till sjukhuset första gången efter tex en remiss från skolsyster så får man hem ett häfte med lite frågor om ens rygg osv. Dom frågar lite om man har ont i ryggen, lätt blir trött i ryggen osv. Jag kommer inte riktigt ihåg det var ju ett tag sedan nu hehe.

Iallafall, när jag skulle svara på de där frågorna kände jag mig så löjlig. Jag tänkte att varför skulle jag sitta och fylla i ett sånt där ,jag hade ju inte ens skolios jag hade ju bara lite sned rygg.
Innan jag kom dit var jag helt säker på att skolsyster skickat dit mig i onödan, mest för att jag gnällt över att jag hade ont i ryggen.

Väl därinne på röntgen fick jag följa med personalen in i rummet där de kollar på bilden på datorn. Dom pratade lite och sen visade dom mig röntgenbilden. Jag blev jättechockad när jag såg att min ryggrad slingrade sig som en orm. Det var långt ifrån vad jag hade tänkt mig att "sned rygg" såg ut som.
Ändå övertygade det mig inte om att jag hade skolios. "Det där kanske inte var så farligt" tänkte jag.
Först när Klas kom in och berättade förstod jag. Jag kommer fortfarande ihåg vad han sa.
- Du har en skolios, en ganska kraftig sådan faktiskt. Den ligger på 30 grader som räknas som Grav skolios.

Hahaha gud vad förvirrad jag var den dagen. Tanken hade inte ens slagit mig att jag skulle kunna ha skolios, jag hade aldrig märkt av det själv.
När jag fick se en korsett för första gången inne på sjukgymnastens kontor trodde jag att den var till för 5 åringar, den såg så liten ut. Jag trodde att hon kanske inte hade någon i min storlek att visa. Det gick jag och trodde ända tills jag fick komma till Janne för att prova in min korsett 1 månad senare, HAHA var det ett skämt? Skulle jag få på mig den där lilla saken?

Tydligen så fick jag det, och allt gick toppen haha.
Än idag kan jag fortfarande gå och tänka att det kanske blivit fel på röntgenbilderna, jag kanske har stått snett eller nått haha. Min rygg känns inte så sned om jag känner på den. Haha, hört att det kallas förnekelse, en slags försvarsmekanism för att skydda sig mot ångest. Eller vad säger ni OP2A ?, som förövrigt läser bloggen allihopa nu efter lite googling på lektionen haha...

Slänger väl in en bild på min första röntgenbild också även fast ni sett den 1000 gånger;)










KOMMENTARER

Kommentarer
Twins

=)

2011-10-11 19:43:19
URL: http://beckaliza.blogg.se/
DR

- <3

2011-10-11 21:01:51
URL: http://dajeroma.blogg.se/
Sofie

sv; haha ja jag känner mig väldigt speciell;) tack, hoppas det går bra för dig med sen när du får din operation!

2011-10-11 21:35:14
URL: http://enmedskolios.blogg.se/
Agnes

Åh lite så känner jag också. Kan tycker inte jag ser så sne ut och känner mig inte som det heller men när min kompis fick kolla var henne första reaktion "Det syns ju jättemycket". Haha jag var lite chockad efter det.



Har märkt en lustig sak. Mitt ena nyckelben står ut mycket mer än det andra. Kan se ha med Skolios att göra? Jag har inte alls så sne rygg som er så att den har roterat också känns ganska osanoligt. :)

2011-10-11 21:58:44
URL: http://happydayz.blogg.se/
Sandra T ♫♪

bra skrivet! :)

2011-10-11 22:30:26
URL: http://sandramusic.blogg.se/
SANNA

DAGENS BLOGG - vinnare & ny omgång uppe nu!

Tävla om chansen att synas inför ca 1000 besökare! :)



Ha en bra kväll,

Kram

2011-10-11 22:35:45
URL: http://sannaakarin.blogg.se/
Sofie

sv; ska försöka uppdatera lite från sjukhuset men får se hur det blir med det!:D

2011-10-12 00:40:25
URL: http://enmedskolios.blogg.se/
The DramaQueen

Det ser läskigt ut .. Har svårt att föreställa mig att din ryggrad ser ut sådär =(

Jag hoppas att det blir bättre iaf !

2011-10-12 07:46:10
URL: http://www.eliziaslife.blogspot.com
Tina

shiiiiit vad sne! :oooooo

2011-10-12 10:05:40
URL: http://tinanj.se
Ida

Missa inte mina tävlingar där just nu bland annat kan vinna brush-kit från MAC, unik spabehandling, goodiebag från E.l.f. Cosmetics, ögonfransserum, smycken och en hel del andra skojigheter :).



NEWS: En efterlängtad ONEPIECE tävling är i full gång i min blogg. Det blir TVÅ stycken vinnare som får hem en valfri ONEPIECE. Var med du med!



(Alla mina tävlingar finner du i min kategori som heter "Tävlingar" under fliken Om mig/för er som finns under headern - eller ÄNNU lättare, du hittar alla mina populära tävlingar i en utav mina menyer. Klicka på de små bilderna för att komma till tävlingarna du är intresserad av!) / http://FLAVOURED.se

2011-10-12 10:42:26
URL: http://FLAVOURED.se
H A I D I S B L O G . S E

Hej fina du! Hoppas du haft en bra dag :D



Ta inte detta som reklam!

Tänkte bara tipsa om att jag säljer proffsiga designer (valfritt efter ditt önskemål) för bara 150kr just nu hihi! mejla om det vore ett intresse!!

2011-10-12 11:17:54
URL: http://haidisblog.se
beccis

hur mår du idag? :)

2011-10-12 14:05:23
URL: http://rebeccaharkonen.blogg.se/
E M M E L L Y

Superfin blogg! =)

2011-10-12 16:37:07
URL: http://emmellys.blogg.se/
Tina

hjälper inte korsetten då? :o

2011-10-12 16:54:42
URL: http://tinanj.se
janna (:

Kände som du ibörjan julia :o typ, jag kanske bara stod lite snett på bilden? men nä..:( <3 Men vi är starka, inte sant ;) ? <3



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback