Försäkringsbolaget

Idag bad jag mamma ringa och prata med Trygg-hansa då jag aldrig får ut något vettigt från dom när jag ringer själv. Ville kolla lite så att de inte lägger ner mitt fall eftersom det gått över ett år sedan senaste operationen i och med att jag ska opereras igen. Dom skrev in att jag ska opereras igen och ska ta upp det igen våren 2015. Invaliditetsbedömning görs utifrån att jag själv får berätta om mina begränsningar osv, och dom kommer även att göra bedömningen utifrån ortopeden så de kommer att ta ut mina journaler. Ska bli spännande att se om man bedöms som någon procent invalid. Om jag i framtiden inte skulle kunna jobba 100 så kommer försäkringskassan att gå in och betala ut om jag blir tex 25% sjukpensionär, men jag kan inte se någon anledning idag till att inte kunna arbeta 100% även i framtiden men det återstår väl att se, man kan aldrig veta. 
 
Hur mycket har ni fått för era ärr? Och hur mycket har ni fått för invaliditet? Hur har era försäkringsbolag gått till väga?

KOMMENTARER

Kommentarer
linda

Jag har aldrig fått något men vill gärna kolla upp det :) Hur gör man mer konkret? :) kramar <3

Svar: Jag vet inte, mamma ringde som sagt bara dit så ring och hör med dom :) <3
Skoliosbloggen

2014-02-18 16:52:25
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se
Malin

Jag fick inte en krona då de läste i min journal att jag hade en liten missbildning på ena kotan, och då kan de inte vara säkra på att skoliosen inte orsakas av denna medfödda missbildning. Medfödda defekter får man tydligen inga pengar för. Lite konstigt tycker jag, då läkarna inte är säkra i och med att skoliosen också lika väl kunde kommit utan denna missbildningen. Och jag är ju lika mycket "invalid" oavsett orsaken till skoliosen. Mycket märkligt!

Svar: Åh vad jag blir arg över sånt här! Trygg-hansa anser att allt är medfött och ger nästan ingenting för någonting! Har du också trygg-hansa? Som du säger, det spelar ju ingen roll om det är medfött eller inte, man mår ju inte bättre för det! så fult av dom, allt för att spara pengar.
Skoliosbloggen

2014-02-18 17:22:38
Sofie

halloj!
Jag fick skicka in bilder på ärren till dem sen bedömde deras läkare utifrån mina journaler hur invalid jag var. Jag tyckte kanske att man skulle fått åka o gjort något slags test för det. Jag har dock folksam.
Efter första operationen fick jag 17000kr för invaliditeten och 24000kr för ärret och efter andra operationen fick jag 17000kr till för ryggen och 4000kr för de nya ärret. Fick ingan slags kompensation för att man behövde göra om operationen.
Kram!!

2014-02-19 09:44:48
URL: http://enmedskolios.blogg.se
lotta samanc

Tråkigt att du ska opereras igen! :( jag har fortfarande mkt problem med smärta och nästa vecka är det 1 år sedan jag opererades. Jag får inte en spänn för mitt ärr då jag inte har rätt försäkring. Det skulle min mamma tecknat när jag var liten. Så idiotiskt! Känns rätt jobbigt faktiskt.. hoppas allt löser sig! :)

Svar: Åh vad tråkigt att höra :( Så jäkla synd med din försäkring, så synd när det blir sådär för jag tycker att alla ska ha rätt till att få ut någon slags ersättning för det man gått igenom och för att man faktiskt har ett missprydande ärr. Hoppas det löser sig för dig! Kram
Skoliosbloggen

2014-02-19 10:35:36
Emelie

Jag fick 20 tusen för att jag haft korsett i 4 år. Ärr och invaliditet utreds fortfarande, varnar för att de är sjukt långsamma med dessa utredningar.

Svar: Oj! Vilket försäkringsbolag har du? :)
Skoliosbloggen

2014-02-20 09:47:14
Emelie

Jag har folksam, de är faktiskt bra om man bortser från väntetiden. De har lovat att jag ska få pengar för invaliditet, men att summan avgörs av hur stel jag är. Och pengar för ärret är jag också garanterad :)

Svar: Åh ja jag har hört massa bra om dom! :) Skönt att du får pengar från dom! Kram
Skoliosbloggen

2014-02-20 21:14:57
Frida

Kanske lite sent men jag fick 47,000kr för mitt ärr och har Scandia! :)

Svar: Oj det var inte dåligt! :)
Skoliosbloggen

2014-03-27 23:49:23
Karl

Förstår faktiskt inte, varför skall ni har pengar för era ärr?


Svar: Varför ska vi inte få pengar för våra ärr när andra kan ansöka om pengar för små ärr man åsamkat sig vid tex skador?
Skoliosbloggen

2014-04-17 17:52:17


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback