MR med skruvar?

Läste på tumblr om en tjej som skrev ungefär såhär:
- Tänk om jag är med om en bilolycka och de skickar mig på en MR utan att veta om att jag har skruvar i ryggen? Då kommer de att slitas ut och förstöra min rygg.
 
Så nu tänkte jag fråga er. Är det verkligen så? Jag vet att en MR (Magnetröntgen) är otroligt stark, men jag antar att de flesta av oss som är opererade har titan i ryggen och det borde inte reagera? :)
 

KOMMENTARER

Kommentarer
Sofie

Jag gjorde MR innan min andra operation och de sa innan att om de blir någon reaktion så är det så att det blir varmt av titanet. Och varmt va bara förnamnet, svettades igenom den där rocken man får ha på sig men fortfarande inte så varmt så de va farligt på något sett. De he fläktar igång för att dra ner värmen lite o blir det för varmt så stoppar de :)

Svar: Haha ojdå! Men vad skönt att det går att göra trots allt! :) Tack för svaret! Kram
Skoliosbloggen

2013-02-23 10:58:36
URL: http://Http://enmedskolios.blogg.se
janna karlsson

när man ska göra mr, asså om det är planerat, så får man en lapp( haha mamma skulle göra det så jag läste den ;) ) och där ska man fylla i om man har titan i sig! så dem kanske vill veta..? hm

Svar: Ja okej :D Det är ju bra att man får fylla i en lapp iallafall för att vara på den säkra sidan ;)
Skoliosbloggen

2013-02-23 12:20:22
URL: http://absolutjanna.blogg.se/
Sara

Jag har gjort en MR efter operationen och det var ingen fara. Kände inte av att det var varmare eller något sånt än dem gångerna jag gjorde MR innan jag opererade mig. Tyckte det var jobbigare innan operation. Den MR-maskinen som jag låg i gången efter op. var den modernaste så kanske var bra fläktar i den :) Som jag förstod det så är det bara lös metall som är det som ger problem. Till exempel om man har en metallflisa i kroppen kan den börja röra sig men våra stag sitter ju fast rätt bra. ;-) Men de vill väl att man säger till att man har metall i kroppen så det inte ska bli några missförstånd. Sen har jag för mig att de sa att bilderna kunde bli lite sämre av metallen men är inte säker.

Svar: Åh vad skönt :D Då vet jag det så slipper jag oroa mig inför framtida undersökningar :) Tack för svaret!
Skoliosbloggen

2013-02-23 16:59:15
Sara

Jag gör MR undersökningar varje år på grund av olika orsaker och jag har aldrig upplevt något. Till mig har de alltid sagt att det inte spelar någon roll att ha titan i kroppen. :)

Svar: Åh vad bra! :)
Skoliosbloggen

2013-02-23 20:02:36
URL: http://www.atthaskolios.blogg.se
Annie

Så som jag har förstått det så gör de någon inställning för att det inte ska hända något. Så det kan ju vara bra att säga till innan ;) eller det var det dom sa till mig iallafall.

2013-02-26 22:33:10
URL: http://swedishstyles.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback