Svar på frågor

Lanah om Teorin avklarad!:
Hejsan!
Hittade eran blogg idag när jag höll på och sökte med "sned skolios" på google.
Det är nämligen såhär att jag har fått höra av både sjukgymnast och skolsköterska att jag har en snedskolios men att den inte är så farlig och att det inte finns annat att göra än att bara leva med det och träna!
Men det stör mig mycket och jag är ofta trött och ibland kan jag ha ont i ryggen.
Min fråga just nu är följande:
Hur var era besvär?
Vem vände ni er till när ni hade dom besvären,läkare eller?
(Btw jag är 16år)
Väldigt tacksam för svar eftersom det inte finns någon annan som kan ge svar på mina frågor :( ... :love:

Sv: Hej där!
Jag tycker att du ska vända dig till en ortopedläkare som är specialiserad inom skolios, dessa finns på "storsjukhusen" överallt i sverige så dit ska du vända dig! Där kommer du att få röntgas och få graderna konstaterade. Skolsköterskor och sjukgymnaster brukar inte ha så stor kunskap om skolios som krävs för att de ska kunna ge rätt information. Så som sagt, vänd dig till en ortopedläkare på en skoliosmottagning! :)
Mina besvär var att jag hade väldigt ont i ryggen vid höger skulderblad samt blev väldigt trött i ryggen snabbt.
Med tanke på att du är 16 år kommer du nog inte att få en korsett eftersom du antagligen redan är färdigväxt eller inte har så långt kvar att växa! Om din skolios därför inte uppnår ca 40-50 grader finns det tyvärr inte så mycket att göra förutom att träna och hålla ryggen stark, men jag tycker du ska prata med en riktig läkare om dina problem! :) Det värsta man kan göra är att vända sig till vårdcentralen eller skolläkare då dessa bara har en ytterst liten kompetens inom detta område:)
Jag hoppas allt löser sig för dig! kram <3
.

Tina om Mörbultad:
Hej Julia!
Jag undrar om du har prövat på att cykla ännu? Funderar om jag ska våga låta dottern - som blev opererad samma dag som dej - pröva på...
Härligt att läsa att du åxå känner dej i form!!! Ni är så duktiga tjejer :-)

Svar: Hej Tina!
Jag har ännu inte testat att cykla men jag känner själv att det nog skulle funka fint! Hade jag haft en cykel hade jag redan vart ute och cyklat för jag känner mig väldigt bra nu! :) Så jag tror inte att det skulle vara någon fara för din dotter att få cykla lite, så länge det känns bra för henne!
Vad roligt att vi blev opererade samma dag! 
Tack så mycket!
kram :)


KOMMENTARER

Kommentarer
J-fer

Tycker det är lite konstigt att dom säger till lanah som har ont i ryggen att man får leva med det för jag har aldrig haft ont i ryggen eller haft andra problem innan jag fick korsetten, fast jag var ju i försej bara 13 då men ändå.

2012-05-27 14:50:54
URL: http://jennifermikkonen.blogg.se/
Agnesita - foto och teckning

Måste bara påpeka att man måste gå genom vårdcentral eller skolläkare för att få första kontakt. För att få träffa en specialist måste man bli remmiterad av en läkare. Eftersom disktriktsläkare (som man träffar på VC) inte är specialliserade på rygg så är det inte så konstigt att de inte har väldigt mycket kunskap om det. Deras jobb är att veta lite om allt. Gör därför klart för den du träffar att du vill träffa en ryggspeciallist :)

2012-05-27 22:12:45
URL: http://happydayz.blogg.se/
Maria - Min väg till fotograf!

bloglovin byte? :)

2012-05-28 07:17:55
URL: http://barfotaflickan.blogg.se/
Linnea

Man bör inte cykla innan ryggen läkt tillräckligt, vänta åtminstonde några månader efter operationen, för om du ramlar så KAN det hända det går illa och något går sönder eftersom ryggen inte är läkt. Blev själv opererad för 3mån sen och detta är vad jag blev tillsagd, så jag antar jag får låta cykeln stå och rosta i sommar. Kul du mår så bra efter operationen, ha det fint :)

2012-05-28 22:35:05


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback