Ett halvår har gått!

Japp idag är det exakt ett halvår sedan jag fick mitt operationsbesked. Hela 6 månader har gått, 6 månader som var min målpunkt, det som gjorde att jag orkade att vänta. Jag har hela tiden tänkt att nu är det bara si och så många månader kvar. Nu har jag inget att räkna efter längre för det stämde inte, inte ett dugg.

Min läkare sa till mig att det skulle ta ett halvår, någon gång i februari troligtsvis. Nu sitter jag här i slutet av februari med vetskapen om att jag har 2-3 månader kvar att vänta. Helt ärligt känns det förjävligt! Svenska sjukvården har svikit mig ännu en gång, och jag kan bara sitta och se på.

Jag vågar inte lita på att det ens kommer att bli av innan sommaren, det känns som att dom bara lovar och inget händer. Jag hade sånna förhoppningar inför februari. Det var månaden där "allt skulle hända". Iställer var det månaden där inget skulle hända. Om jag bara hade vetat det från början, hade jag inte haft lika höga förväntningar.

Jag såg fram emot att fira min 18-års dag med en rak rygg. Inte bara för att det hade vart en bra start men också för att allt blir mer komplicerat inom sjukvården när man fyllt 18. Jag får inte längre något eget rum, jag måste betala för att vara där, och jag måste klara mig själv mer bara för att om ni förstår.

åhh jaa, jag är bara ledsen, det känns som att någon spelar fotboll med mitt hjärta haha.

Nu sätter jag upp ett nytt mål. Maj 2012 för att inte göra mig själv allt för besviken om jag inte får en tid i april.
Jag önskar att jag hade en spåtant att fråga, så att jag slapp gå i denna ovisshet haha.



Jag vet tråkig bild men jag har bildbrist. usch och fy!






KOMMENTARER

Kommentarer
Hannah och Bella -ZOLO-

Hoppas att du får en fantastisk helg!:D

2012-02-25 09:52:41
URL: http://zolo.blogg.se/
linda

förstår att det måste kännas jätte jobbigt!! <3 men du kommer att klara det! den 24 februari i våra hjärtan för alltid, haha :)!



kram! <3

2012-02-25 11:42:24
URL: http://www.froggi.bloggplatsen.se
♫♪ Sandra T

fortsätt vara stark <3

2012-02-25 14:19:11
URL: http://sandramusic.blogg.se/
Kristin

Fortsätt kämpa! Det är jobbigt att vänta men du kommer absolut att fixa det, samma gäller operationen! Maj kanske känns långt borta men den tiden kommer att gå jättefort, fortsätt som du gör bara:)<3

2012-02-25 14:41:30
URL: http://Kristinh.bloggplatsen.se
♫♪ Sandra T

du vet att jag finns om det känns för jobbigt <3

2012-02-25 16:59:19
URL: http://sandramusic.blogg.se/
ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!

Fortsätt kämpa fina du! <3

2012-02-25 17:34:33
URL: http://adaras.se
linda

sv: <3 :)

2012-02-25 19:02:23
URL: http://www.froggi.bloggplatsen.se
Jouline♡

Tack :) Åhh så jobbigt att det inte blev av nu då, förstår din besvikelse :( Men det är bra att du sätter upp ett nytt mål och nu håller jag tummarna att det verkligen blir av! Kram fina du

2012-02-25 20:02:20
URL: http://stylebyjouline.blogg.se/
Jouline♡

Ja det förstår jag det att du inte vill ha för höga förhoppningar på detta men det kommer bli bra detta när det väl är gjort, och 2-3 månader till kommer gå snabbt! kramar!

2012-02-25 20:22:41
URL: http://stylebyjouline.blogg.se/
MMEELI.SE / Frisörelev

Bloglovinbyte? :)

2012-02-25 23:54:56
URL: http://mmeeli.se
janna (:

alltså detta är så förjävligt..lider så för din skull julia! JAG VET JU HUR MYCKET DU HAR LÄNGTAT och liksom satsat på febrari! åh it sucks..men tappa inte hoppet, för allt kan vända! Puss på dig finaste du!

2012-02-26 00:11:59
URL: http://absolutjanna.blogg.se/
ellen

åh, jag hoppas verkligen du får en tid snart!

2012-02-26 11:40:28
URL: http://duumbass.blogg.se/
sara

SV; Ah, jag vart lite rädd för det också men jag ville så gärna gå fram eftersom jag kände mig den enda i världen med sån skolios som jag, så jag tänkte att det skulle bli bra ändå om jag gick fram och fråga, man lever ju bara en gång liksom! Och jag kan redan säga att vi har varandra på facebook nu, hon hade hittat mig genom en ganska stor bloggare nellieberntsson.se. Alltså jag träffade nellie och tog en bild med henne för några veckor sen och då la hon ut dom på bloggen och hon med skolios som jag träffade på kungsmässan läste tydligen nellies blogg och hon kände igen mig, så hon kolla bland kommentarerna och såg att jag hade kommenterat på nellies blogg i det inlägget där jag var med på bild, så hon klicka upp min blogg och la till mig på facebook. Så det kan bli va? Jag vart jätteglad! Hon heter Maya och vi har varandras nummer och har smsat mycket, vi är exakt likadana.. Vi förstår varandra. Vi ska ta en fika förresten nästa vecka eller något!

2012-02-26 23:24:02
URL: http://saols.blogg.se/
sara

SV; ja, verkligen jättekul! Hm... Åldern har jag faktiskt glömt att fråga men jag tror hon var ett år yngre bara, men hon ser ut som 97a som mig typ :)

2012-02-27 00:16:16
URL: http://saols.blogg.se/
Joy

Hej, vad modiga ni är som vågar skriva om allting! Jag har själv skolios och blivit behandlad med korsett. Jag hade min i cirka 3-4 år sådär, men nu är jag fri helt enkelt. Tror eran blogg är till stor trygghet för många! Keep up the good work.

2012-02-27 11:48:00
Therese - 100 saker att göra från en sjuksäng

Väntan är jobbig! Men om du får din operation när det är vårvarmt ute underlättar det en del med kläder, skor mm. Du behöver inte besväret med att dra på dig en massa vinterkläder vilket är jobbigt om man är nyopererad. Det blir lättare att komma igång så du kan ta fler och längre promenader. (Kanske ett dåligt försök att muntra upp dig på)



Du kan visst få eget rum trots att du fyllt 18. Du ska väl ligga på samma avd som jag låg på och jag fick eget rum efter ett par dygn. Muta personalen med ett stort paket kakor när du läggs in och klaga på att du inte kan sova i rum med fler patienter... Det gjorde jag.

2012-02-28 23:02:54
URL: http://hundra-saker.blogspot.com
mickan

Håller med Therese, nu när det är halkigt är det superjobbigt att ta sig ut när man är nyopererad och det kan bli lättare på sommaren. Men jag vet att det är jobbigt att vänta när man ställt in sig på ett datum, fick själv vänta över ett år från beslutet. I slutet var jag så desperat att jag ringde och grät, och berättade hur dåligt jag mådde av att vänta. Berättade att jag fått sömnbrist av oron (vilket var sant) Några dagar senare ringde hon med en återbudstid. Pratade med några andra patienter senare på sjukhuset och det visade sig att alla fått återbudstider. Det är mycket sjukdomar nu, så det borde finnas!



I Umeå får man eget rum vilket borde vara en självklarhet, men ta till alla medel! Om du vill ha en närstående med dig, kräv det!!! Jag är 34 år och borde verkligen klara mig själv, men efter en jobbig natt (dag 4 tror jag) fick jag en komplikation och krävde jag att inte bli lämnad själv. Så vips ordnade de en liten tältsäng där min mamma och min man turades om att sova med mig. I en sådan här situation är man liten, oavsett ålder. Men klokt att börja med att muta, sedan får du hota! Lycka till :-)

2012-02-29 05:24:37
URL: http://www.snettochskruvat/blogspot.com
Ida

lite läskigt med sån sne ryggrad :o stelopererade du ryggen? vet iaf en som har gjort det för ett tag sen pga skolis :/

2012-05-19 18:11:30
URL: http://idahtt.blogg.se/


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback