Berit har hittat ett hem

Efter att ha legat på mitt golv i ett halvår kände jag att det var dags för mig att göra av Berit nånstans. Passa preciiiis in överst i min garderob haha!




Inför Röntgen/läkarbesök

Innan man ska röntgas finns det vissa grejer som är bra att tänka på. Oftast försöker jag ha på mig så basic kläder som möjligt. Tex ett vanligt linne, tights, heltäckande trosor (hahaha) och om man vill gärna en bandeu bh (en bh utan byglar och andra metallgrejer.

Om man har på sig dessa kläder slipper man att klä av sig och flasha allt framför sköterskorna;)
(självklart är det ingen fara det är deras jobb) men, ja om man inte har lust med det:)

Sen också när man ska kollas hos läkarn är det ofta av med kläder hit och dit. Så mitt råd är helt enkelt att planera klädseln till läkarbesöken:)







Spegelbilder?

Det sägs att tvillingar är varandras spegelbilder. Den ena kan vara vänsterhänt och den andra högerhänt osv.



Det vanligaste är att man har en högerkonvex kurva (som jag har) MEN min syster har lutat lite åt andra hållet och innan vi åkte till läkaren sa jag till henne att jag trodde att hennes gick åt andra hållet. Och ja, så var det. Vår läkare klas var väldigt fascinerad av det och han började kolla om våra näsor gick åt olika håll osv också hahaha;)

Therese hade också skolios men inte så kraftig. Hennes var 26 och 19 grader så hennes fall är avslutat.




Operation

Jaa jag kan ju bara börja med att säga att min rygg ökat från 36 grader till 46 grader sen jag slutade med korsetten för ett halvår sedan. Det innebär att jag äntligen får operera mig.
Jag tror läkaren förväntade sig sad face men jag grät nästan av lycka. Äntligen kanske jag kan slippa att ha ont!

Jag skymtade röntgenbilden inne hos dom på röntgen när dom kollade och jag sa till mamma direkt att det såg ut som om den blivit värre. och så var fallet haha.
Fick tjatat till mig en röntgenbild hehe


Jag fick även vara med i en undersökning om skolios och ärftlighet så innan jag gick hem fick jag ta lite blodprover:)

Min nedersta krök hade dock gått från 34 till 31 så det var ju bra:)

Operationen kommer att ske om ungefär ett halvår!

Jag kommer uppdatera mer om detta men nu måste jag skynda mig att fixa lite grejer här hemma!




Ett halvt jordsnurr

Idag den 24 Augusti är det exakt ett halvår sedan jag blev korsettfri, och jag måste säga DAMN vad fort det gått!
Jag har njutit varenda dag kan jag meddela;)

Imorn är det läkarbesök också, wihooooo vad jag längtat! äntligen!




Ett tips från Ellen

ellen om Miss i nassen:

tänkte bara tipsa om en tröja från h&m, vet inte om den finns kvar fortfarande men isf finns de säkert liknande nu.
jag får iaf för mej att jag ser mindre sned ut i denna tröjan, så om folk tycker de är jobbigt att se sned ut i kläder så tipsar jag om denna ^^



(Bild lånad från Ellens blogg)

Deodoranter

Under min korsettid var det lite varmare än vanligt, tror nog att min kroppstemperatur var på 1000 grader, eller ja, jag är alltid rätt varm av mig men ändå. Detta betydde då att jag svettades lite mer än vanligt, vilket inte var kul någonstans! Om ni känner igen er så kan ni gå förbi Apoteket, dem har nämligen ett flertal bra deodoranter mot svettning, typ absolut torr och så vidare. Jag har hört att absolut torr är jättebra och håller i upp till 7 dagar! Yeeey ;) Priset liggger på 69 kronor, vilket är värt!


Miss i nassen

Det är mörkt och tyst. Endast klockans eviga tickande hörs bland de sovande i familjen Sundström,Larsson,kulén. Utanför har regnet öst ner som om himlen öppnat sina portar. Klockan står på 03:05 och om några timmar kommer solen att gå upp och torka nattens regndroppar från de gröngula löven.
Men, det är nått som inte stämmer. - Julia är vaken, bredvid henne brusar en treo i ett halvfullt vattenglas. Stillsamma tårar envisas med att rinna nerför hennes kind.
Julia har ont.
Så ont att hon inte kan sova.
Det är ischiasen som är framme och spökar igen, efter två veckors uppehåll. Troligtvis på grund av 4 timmars stående på rix fm festival.
03:14 - Julia lägger sig tillrätta i sängen och hoppas att sömnen ska infinna sig snart. När smärtan avtagit.

(Någon är trött hahahahaha)


Garderobsrensning

Häromdagen rensade jag lite i min minimala garderob och kom på att jag faktiskt hade kvar alla mina korsettlinnen såhär ett halvår efter. Lite onödigt då jag aldrig mer kommer att använda dom så jag antar att dom åker i soporna snart. Dock lite synd att jag bara hann använda vissa av dem max 3 gånger:)



Jag hade ju kunnat använda dom som vanliga linnen/tshirts men dom är liksom lite genomskinliga och inte utav den kvalite som jag vill ha på mina vanliga kläder:)


Hur kläder sitter över korsetten

Vi fick frågan om att visa lite bilder hur kläder sitter över korsetten. Här är några gamla bilder vi tagit under vår korsett tid, check it out!








Jag (hazal) har börjat skolan idag vilket betyder att jag i första hand måste satsa på skolan då det är mitt första år på gymnasiet, detta kommer betyda att jag kommer slänga in inlägg när jag känner att jag har tid över. Vilket kan bli någon/några gånger i veckan. Jag vet inte än, men jag vet att jag vill priotera det viktigaste! :)



Då och nu





Bild nr 1 är tagen i oktober då jag hade min korsett. Ryggen var då lite rakare och min överkropp såg ganska normal ut.
Bild nr 2 är tagen nu när jag inte har korsett. Min rygg är nu mer ihoptryckt och kortare än tidigare, vilket jag tycker är väldigt fult. Jag ser liksom, tjockare ut på något sätt. Inte för att jag är tjock, men tjockare.
Nu när jag inte har haft korsetten på ett halvår så har ryggen "gått tillbaka till normalt". På den här bilden sträcker jag ändå på mig och försöker stå så rakt som möjligt.

Jag tycker det är otroligt pinsamt att visa ryggen i bikini nuförtiden.

This is sad.

Jag måste också tillägga att jag redigera bort mitt födelsemärke på ryggen eftersom jag inte tål att se det haha, så nu behöver ni inte undra över det;)


Konstig färg

haha jag tycker min röntgenbild som jag fick har konstig färg på min översta krök. Den vita färgen på ryggraden har liksom försvunnit lite längst upp och istället ser man Lungan framför som är vit. (haha är det lungan förresten?)



Jag är bäst på att rita i know!


Kläder som sitter konstigt

Jag har lite problem med att kläder sitter snett pga att min höft är skev. Tex när jag har shortsdress (är ena benet kortare på den eftersom höften är sned, och när jag har klänning eller kjol går den ner mer på ena sidan.
Det kan vara riktigt irriterande ibland, men hey, vad ska man göra:)



Ignorera den inte alltför smickrande klänningen och det faktum att jag ser likblek ut. Det är ljuset!!!

Är det någon mer som har detta problem?:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Länk till Katie som lever med skolios och många andra sjukdomar! kika in här



Skoliosoperation



Vi har tidigare visat en video från en riktig operation men den här animeringen visar hur det går till när dom gör ryggen rak:)


En lång konversation..

Igår chattade jag med Julia som vanligt dåra. Vi chattade i hela 8 timmar!!! Hahaha vad snacka vi om då? Jo, vad vi shoppat under rean nu i sommar, hur julia stortrivs på jobbet med sina söta tanter, lite barnförbjudna grejer höhö ;) Och massa mer! Detta var inte bekvämt för ryggen kan jag lova, ville ba gråta av smärtan men ville fortfarande snacka med julia hehe. :) Skönt att det hade gått över under natten. Att sitta framför en skärm i 8 timmar med en obekväm stol är inte något jag rekommenderar!


Röda skav

Satt och kollade igenom gamla bilder när något fick mig att hajja till. Dels kanske mina randiga fötter efter alltför mycket användande av gladiatorskor, men också mitt röda skavmärke jag har på ryggen efter min korsett. Det var inget jag tänkte på då så mycket men under hela min korsettperiod hade jag konstant ett rött märke bak vid skuldran.
Snyggt må jag säga!




Grattis Sandra!

Idag fyller söta Sandra 18 år! hipphipp hurra!
Vi hoppas du får en toppendag Sandra!

dessutom firar Sandra ett år som korsettfri om två dagar, detta är också värt att firas!


<3


Missuppfattningar ang korsetter

De missuppfattningar jag får höra mest är angående hur korsetten hjälpt mig. De flesta tror att min rygg blev helt rak av korsetten, och säger oftast:

- Vaddå? Hjälpte inte korsetten?

Då får jag alltid förklara att en korsett alltså inte gör ryggen rakare utan förhindrar bara kurvan att bli större.
Så jo, korsetten hjälpte mig en aning, men inte till det bättre på det sättet:)


Korsettbesök

Jag tänkte visa hur det kan se ut när man är hos en korsettgubbe/ortopedtekniker. Man får komma in i ett litet undersökningsrum nästan så kollar han lite vad som behövs fixas med korsetten osv. Sen går han iväg och kan vara borta mellan 30-90 minuter beroende på hur mycket som behöver fixas.

Kan vara riktigt segt om man åker dit själv, så det bästa är att ha med en förälder/kompis!

Såhär ser det ut i göteborg i alla fall


Del 2 H&M kläderna


49,50 :-

79,50 :-

69,50 respektive 99 :-

Shorts 49,50 :-

Shorts 124,50 :-

79,90 :-

Samma problem som förra gången, man kan inte ladda upp bilder endast på plaggen. Samtliga bilder är tagna från H&Ms hemsida.

Är det kul med lite tips och mode inlägg vad gäller korsetten? Kan fixa sådana inlägg lite oftare, kanske varje årstid, om så önskas? Skriv gärna vad ni tycker, alltid roligt med feedback! :)

Lillebror testar

En gammal bild som jag hitta på min mobil. Det ska föreställa min lillebror som testar min korsett och behövde åla sig lite på golvet för att få luft efter ett tag;)

Lite kul att se när en kille testar min korsett eftersom dom inte har samma former som vi tjejer. Jag skulle vilja se en kill-korsett nångång:D


Bloggen fyller ett år!

Ja hörni, som rubriken lyder.. Bloggen fyller ett år idag!!!!!!! Det har gått väldigt fort och har vart väldigt roligt att blogga, dels för era fina kommentarer och att man lärt känna så fina och starka människor som er! Vi kommer att fortsätta blogga tills vi känner att vår skolios historia är över, om man säger så. Fortsätta kämpa på vänner, vi finns här som alltid! GRATTIS JULHAZ, WIHO!!!! :D


Stockholm

Kramar

IKEA

Hmm IKEA, vad har det med skolios att göra tänker ni nog. Jo, det var så att när jag var på ikea sist så såg jag en tjej. Hon hade nämligen ett ärr längs ryggen, det första som slog mig var att hon hade genomgått en operation. Shit tänkte jag. Tänkte gå fram till henne, snacka och så, men hon hann iväg. Men lite coolt var det allt!
Jag vill också ha ett sånt ärr! Fatta vad coolt och mäktigt, haha.
Om du läser det här, kommentera gärna. Detta var på Ikea i Kungens kurva och tjejen hade ett svart linne och typ rosa/lila converse, haha :D efterlyser människan o grejer ;) neråå..


styrkekramar från