Dagens läkarbesök!

 
Var lite sorgligt att vara på mottagningen som patient, saknar min praktik! Iallafall, kändes kul att ha några välbekanta ansikten där, och alla tyckte att det var tråkigt att jag hade fått ont och redan var tillbaka där. Lika så tycker jag.


Det kändes väldigt skönt att få träffa Klas eftersom det är honom jag känner och kan prata lättare med. Rune är säkert bra men han är inte "min" läkare. Klas tog det också på allvar och lyssnade på vad jag hade att säga. Han beställde en röntgen direkt och efter att ha diskuterat fram och tillbaka om vi skulle ta en Ct eller inte så fick det bli en vanlig röntgen eftersom det kunde man få samma dag plus att det var mindre strålning. Fick alltså röntga bröstryggen idag så endast det opererade området var med på bild. 
 
Fick ligga på rygg först och ta en vanlig bild. Sedan vände dom lite på mig och la en kudde under vänster sida så att jag lutade lite. Sen tog dom om den bilden ca 1000 gånger eftersom jag aldrig lyckades ligga bra haha! Därefter fick jag ligga helt på sida och ta en bild. 
Fick också ta blodprover för att utesluta att en infektion var på gång långt där inne. Eftersom jag är svårstucken fick det bli ett försök av en undersköterska och sedan blev jag skickad till labbet där de bara sticker folk hela dagarna så dom är lite mer specialiserade på det. Hon som skulle sticka mig där högg in nålen as fort och det gjorde skit ont. Sedan gjorde det lika ont när nålen skulle ut, fy! Mycket bättre när dom tar vanligt! Hon sa att det var för att kärlet inte skulle rulla men aj.... Så där sticker inte jag mina patienter iallafall ;)

Klas inledde samtalet med jaha, då var du här igen fast på andra sidan denna gången! Det var ju tråkigt. Haha, det är bara tre veckor sedan jag var där, helt sjukt! 
Efter röntgen och prover skulle vi få träffa Klas igen iallafall. Jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv som när jag väntade på honom. Nervös över att något skulle vara fel, men samtidigt lika nervös över att de inte skulle hitta något, vilket betyder att inget finns att göra åt smärtan. 

Fick beskedet om att alla skruvar satt fint och stagen var hela. Proverna var också bra, så ingen infektion! Jag blev väldigt lättad över att allt såg bra ut men samtidigt väldigt ledsen. Att dom inte hittade något innebär att dom inte heller vet vad orsaken till smärtan är. Fick citodon utskrivet och om dessa inte hjälper ska jag ta Oxycontin. Dock är det inte det bästa eftersom man blir helt snurrig och får svårt att koncentrera sig av dom. Dock blir det bättre när man ätit dom i ett par dagar. Är bara så otroligt rädd för att bli beroende av några tabletter, så som jag blev av dom andra tabletterna tradolan som jag fick från vårdcentralen i våras. 

Iallafall. Jag ska avvakta i en månad och hoppas på att smärtan går över. I annat fall ska jag höra av mig igen och då får vi se vad vi ska göra åt det. Möjligtvis att vi gör en Ct för att se om man kan se något annat på den. Jag hoppas ju självklart att det inte ska behöva gå så långt. Jag hoppas att smärtan försvinner snarast för det tär så sjukt mycket att gå runt och ha ont. Visst, jag har haft ont innan men inte alls på detta sätt. 

Det var som han sa från början när mamma skulle lägga sig i och sa att det var något som skavde. Då sa han att det var normalt att man kunde få skav osv, och det har och har jag haft hela tiden så jag vet att det inte är samma smärta som jag har nu. Visst det skaver, men mycket längre in och det är en annan molande och djupare smärta än dom andra skaven. Det är så svårt att veta vad det är.

Berättade också om min Ischias. Eftersom jag lärt mig ganska mycket om det av min praktik har jag fått reda på att det finns falsk och äkta ischias och vet därför skillnaden. Jag vet att jag inte har haft någon äkta ischias som orsakas av diskbråck osv. Jag förklarade att smärtan lättar lite när jag lägger mig på rygg på hårt underlag så att det knakar massa i ländryggen. Han sa att det var muskler som orsakade ischiassmärtan, vilket jag redan anade. Skönt att veta det iallafall! 
Berättade också om min bortdomnade arm som jag får när jag ligger på rygg eller lutade mig bakåt. Han passade dock på den frågan eftersom han inte hade något svar. 

Sist men inte minst fjäskade jag till mig två röntgenbilder. Börjar få en riktigt fin samling här hemma nu!

Dessa är alltså bara tagna på bröstryggen:

 
Och så till dagens skörd av mediciner. Känns som att jag har ett apotek på mitt rum just nu med mediciner hit och dit. 
 

KOMMENTARER

Kommentarer
linda

åh vad skönt att det gick bra vännen! men förstår känslan att man vill ju veta vad det är liksom <3 känner igen mig så mycket! <3

puss! :) <3

Svar: Åh precis! <3
Skoliosbloggen

2012-09-27 18:35:56
URL: http://www.livetmedlinda.blogg.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback