Ryggövningar

Tack för alla tips vi fick från er söta läsare angående ryggträning. Den här kommentaren fick vi från Malin och vi tänkte dela med oss av den eftersom det är bra för er alla, vare sig ni har skolios eller inte:)

Hej! Ja de gör det defenetivt. Några exempel:
Rygglyft- lägg dig på mage med händerna på pannan, ihop med hälarna och lyft sedan överkroppen så högt du kan och uporepa detta.
Benlyft- samma position här fast nu lyfter du fötterna istället
Flygplanet- lägg dig återigen på mage denna gång med händerna rakt ut. Lyft sedan rakt upp och vrid överkroppen sen åt en sida, och sedan åt andra sidan.
Simma- lägg dig på mage med händerna raka över dig. Börja sprattla upp och ner med händer och ben samtidigt och sätt i gång en timer.
Lycka till och tack för en bra blogg :)
Kräm , Malin

Tack för tipsen malin, och kul att du gillar vår blogg<3

Det här fick vi från en tjej som heter Lisa,

Jag har en bra övning som jag tycker är den bästa. Om man ligger på rygg och sen tar upp benen i ca 90 grader, sen sänker man långsamt ner benen, men inte ända ner, och sen upp igen osv. Sen kan man också göra stora cirklar med benen (som man har sammansatta). Om det gör ont kan man lägga en kudde eller nåt under svanken, då brukar det kännas bättre. Dessa övningar stärker rygg, mag och bålmuskler :)

Vi har också fått tips om pilatesboll och att simma. Så tjejer och killar, kör på:D






KOMMENTARER

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P


Trackback